Iki dingilli motorlu araclarda azami yuklu agirlik kac tondur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Iki dingilli motorlu araçlarda azami yüklü ağırlık kaç tondur?​

iki römorklu katarlarda azami uzunluk 22 m’dir. Dingil yükü tek dingilde en çok 10 tondur. Tahrikli dingilde ise en çok 11,5 tondur. 2 dingilli motorlu araçlarda ve römorklarda azami ağırlık 18 ton 3 dingilli motorlu araçlarda 25 tondur.

Motor gücünün aktarıldığı tahrikli akslarda maksimum ağırlık kaç tondur?​

Eğer, motorlu aracın izin verilen azami toplam kütlesine (ATK) (18 ton) ve yarı-römorkun çift dingilli aks grubuna gelen izin verilen azami toplam kütlesi (ATK) (20 ton) uyulması durumunda ve tahrikli dingil, çift lastik ve havalı süspansiyon sistemi ile veya Ek VI’da tanımlandığı gibi eşdeğer kabul edilen bir …

Kamyonet kaç ton yük taşır?​

Kamyonet kaç ton yük taşır?
Kamyonet ve Kamyonların Yük Kapasitesi İki dingilli kamyon ya da kamyonet: 13.50 m ölçülere sahip olan araç, 11- 20 ton arası yük alabilmektedir. Üç dingilli kamyon: Ölçüsü 15 m olan aracın alacağı yük 21 ila 24 ton arasındadır.

2 römorklu Katarlarda azami uzunluk kaç metredir?​

2 römorklu Katarlarda azami uzunluk kaç metredir?
Araçların azami genişliği 2,55 metre; frigorifik taşıtların yalnız frigorifik yapılarında azami genişlik 2,60 metre olarak öngörüldü. Araçların azami uzunluğu römorklarda 12,00 metre, yarı römorklu araçlarda 16,50 metre, iki römorklu katarlarda 22,00 metre olarak belirlendi.

Iki römorklu katar nedir?​

Karayolunda bir birim olarak seyretmek üzere birbirine bağlanmış en az bir çeken ve en çok iki çekilen römork veya bir yarı römork ile bir römorktan oluşan araçtır.

Tahrikli tek Dingilde azami ağırlık ne kadardır?​

Tahriksiz tek dingillerde bu ağırlık en fazla 10 ton olabilir. Tahrikli tek dingillerde ise bu ağırlık en fazla 11.5 ton olabilir. İki dingilli aks grubunda dingiller arası uzaklık 1 metreden daha az ise ağırlık en fazla 11.5 ton olabilir.

Iveco kamyonet kaç ton taşır?​

Iveco kamyonet kaç ton taşır?
Bu da, hafif ticari araç segmentinde bir diğer benzersiz özelliktir. Daily 7 tona kadar azami yüklü araç ağırlığı ve 4.000 kg üzeri yük kapasitelerine sahip tek ticari araçtır. Maksimum ön ve arka aks taşıma kapasitesi de ticari araç sınıfında başı çekmektedir.

Azami yukseklik kac metre?​

Azami yukseklik kac metre?
Mevzuata göre araçların azami yükseklikleri 4.00 metre olup, yükseklikle ilgili boyut ölçüm toleransı azami boyutun % 2’si olarak belirlenmiş durumda. Bu durumda araçların azami yükseklikleri 4,08 metre olmak zorundadır.

Kamyonette katar ağırlığı ne demek?​

Karayolunda sadece tek başına bir birim olan bir aracın arkasında yük taşımak için birbirine king-pim ile bağlanmış römorktur. Katar Ağırlığı Ne Demek? Karayollarında araçların birbirine bağlanarak bir birim olarak yolculuk etmesi taşıt katarı olarak isimlendirilir.

Kamyonet Kantardan kaç kg ile geçer?​

Genelde kamyonet diye gecen araçlarda Tonaj sınırı 3.350 kg.dir.
 
İki dingilli motorlu araçlarda ve römorklarda azami ağırlık 18 ton olup, üç dingilli motorlu araçlarda ise bu ağırlık 25 tondur.

Motor gücünün aktarıldığı tahrikli akslarda maksimum ağırlık, eğer belirtilen şartlara uyulursa, 11,5 tona kadar olabilir.

Kamyonetlerin yük taşıma kapasitesi ise araç tipine göre değişiklik göstermektedir. İki dingilli kamyon ya da kamyonetler genellikle 11 ila 20 ton arası yük taşıyabilirken, üç dingilli kamyonlar genellikle 21 ila 24 ton arası yük alabilirler.

İki römorklu katarlarda azami uzunluk 22 metredir.

Tahrikli tek dingillerde azami ağırlık 11,5 ton olabilir.

Iveco kamyonetler genellikle 7 tona kadar yük taşıma kapasitesine sahip olup, geniş taşıma kapasiteleriyle ticari araç sınıfında dikkat çekerler.

Araçların azami yüksekliği genellikle 4,08 metreye kadar olabilirken, yükseklikle ilgili ölçüm toleransı %2 olarak belirlenmiştir.

Kamyonette katar ağırlığı, bir aracın arkasına bağlanmış römork veya trailer gibi ek yük taşıma birimlerini ifade eder.

Kamyonetler genellikle 3.350 kg'a kadar olan tonajla geçiş yapabilirler.
 
Geri
Üst