- Konu Yazar
Iki ayrı suçtan Hagb verilir mi?
Başka bir deyişle HAGB kararı verilmeden HAGB kararı verilecek 4-5 suç bile işlense mahkemeler her karara ayrı ayrı HAGB uygulanabilecektir.Hagb de suç tarihi mi karar tarihi mi?
HAGB kararı verilen kişinin; deneme süresi içerisinde işlediği kasıtlı suçun, deneme süresi sonrasında kesinleşmesi halinde de hüküm açıklanacaktır. Yani sonraki tarihte ve deneme süresi içerisinde işlenen kasıtlı suçun deneme süresi içerisinde kesinleşme zorunluluğu yoktur.Hagb süresi bitince ne olur?
Hagb süresi bitince ne olur?Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması CMK 231. maddede düzenlenmiştir. Hagb 5 yıl doldu ne yapmalıyım? HAGB kararı 5 yıl dolduktan sonra düşürülür. Bunun için HAGB kararını veren mahkemeye dilekçe ile başvurmanız gereklidir.
Hagb mahkumiyet hükmü müdür?
Hagb mahkumiyet hükmü müdür?Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Bir Mahkumiyet Değildir.
Birden fazla suç için Hagb verilebilir mi?
Önemle belirtmek gerekir ki; 28.06.2014 tarihine kadar işlenen suçlarda birden fazla kere hükmün açıklanmasının geri bırakılması verilebilir. Bu tarihten sonra işlenen suçlarda birden fazla kere HAGB kararı verilmesi kanuni düzenleme nedeniyle mümkün değildir.Hagb Kararinda para cezası olur mu?
Mahkeme yargılama neticesinde sanık hakkında doğrudan sadece adli para cezasına veya hapis cezası ile birlikte doğrudan adli para cezasına hükmetmiş ise, bu para cezası hakkında da HAGB kararı verilebilir. Burda dikkat edilmesi gereken husus, adli para cezasının doğrudan verilen bir adli para cezası olmasıdır.Hagb süresi ne kadar?
Hagb süresi ne kadar?Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması ve Denetim Süresi İçinde Yeniden Suç İşlenmesi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması halinde sanık 5 yıl süreyle denetime tabi tutulur. 18 yaşından küçük çocuklar için denetim süresi 3 yıldır.
HAGB kararı süresi ne zaman başlar?
HAGB kararı süresi ne zaman başlar?HAGB kararının başlatılabilmesi için, mahkemenin vermiş olduğu kararın kesinleşme kazanması gerekir. Şöyle ki, mahkeme kararını açıklar ve taraflar bu karara verilen sürede itiraz etmezse verilen hüküm kesinleşir. Kararın kesinleşmesinden sonra, 5 yıllık süreç başlar.
Hagb kaç yılda silinir?
Kural olarak arşiv kaydının silinme süresi 5 yıldır. Cezanın infazından sonra hükümlünün başvurusu ile mahkeme tarafından Yasaklanmış Hakların İadesi kararı verilmişse kaydın arşive alınma koşullarının oluştuğu tarihten itibaren 15 yıl geçmesiyle arşiv kaydı silinir.Hagb suresi ne zaman sona erer?
Hagb kararıyla mahkeme tarafından hüküm verilmektedir; ancak hüküm açıklanmamaktadır ve sanık 5 yıllık denetim süresine tabi kılınmaktadır. Denetim süresi içerisinde askıda ve açıklanmayan hüküm yasal koşullara uyulması halinde süre sonunda düşecektir. Bu süre zarfında hiçbir hukuki sonuç doğurmayacaktır.Hagb arşiv araştırmasında çıkar mı?
Hagb arşiv araştırmasında çıkar mı?Anayasa Mahkemesi HAGB Güvenlik Soruşturması İptal Kararı Yani (HAGB) hükmün açıklanmasının geriye bırakılması güvenlik soruşturması kapsamında erişilemeyecektir. Emniyet ve Mit kişi hakkında kanuna aykırı olarak (HAGB) Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararlarına ulaşamayacaktır.
2 kez Hagb verilirse ne olur?
2 kez Hagb verilirse ne olur?CMK’nın 231. maddesinin sekizinci fıkrasına birinci cümlesinden sonra gelmek üzere, 28/06/2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6545 sayılı Kanun’un 72. maddesiyle “Denetim süresi içinde, kişi hakkında kasıtlı bir suç nedeniyle bir daha hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilemez” cümlesi eklenmiştir.