Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Iki adimli dogrulama ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.543
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Iki adımlı doğrulama ne işe yarar?​

Fakat iki adımlı doğrulamayla beraber WhatsApp, kullanıcısından hem doğrulama kodunu hem de daha önce oluşturduğu 6 haneli parolayı talep edecek. Parolayı unutma ihtimalinize karşı yedek bir e-posta adresi belirleme imkanı da sunan WhatsApp, bu sayede şifre olmadan bu özelliği kapatmanıza olanak sağlıyor.

WhatsApp iki adımlı doğrulama ne işe yarar?​

WhatsApp iki adımlı doğrulama ne işe yarar?
Tamamen isteğe bağlı olarak kullanılan bir özellik olan iki adımlı doğrulama, daha güvenli bir WhatsApp deneyimi vadediyor. Uygulamanın Ayarlar kısmında yer alan hesap seçeneğinden etkinleştirebileceğiniz iki adımlı doğrulama, öncelikle kullanıcıdan 6 haneli bir parola oluşturmasını talep ediyor.

2 kademeli doğrulama şifre nedir?​

2 Adımlı Doğrulama ile (iki faktörlü kimlik doğrulama olarak da bilinir), şifrenizin çalınması durumunda hesabınıza fazladan bir güvenlik katmanı eklersiniz. 2 Adımlı Doğrulama’yı kurduktan sonra, hesabınızda aşağıdakileri kullanarak iki adımda oturum açacaksınız: Bildiğiniz bir şey (şifreniz gibi)

2 faktörlü koruma nedir?​

2 faktörlü koruma nedir?
Binance Authenticator kodu nasıl alınır?​
Google Authenticator Uygulamasını açın ve [Bir kurulum anahtarı girin] öğesine dokunun. Binance hesap bilgilerinizi ve 16 haneli kurulum anahtarını girin. [Ekle]öğesine dokunun. 6 basamaklı bir kod göreceksiniz.

Google authenticator kodu nerede?​

Google authenticator kodu nerede?
Üst taraftaki gezinme panelinde Güvenlik’i seçin. “Google’da oturum açma” bölümünün altında 2 Adımlı Doğrulama’ya dokunun. Oturum açmanız gerekebilir. “Bu kişinin siz olduğunuzu doğrulamak için daha fazla ikinci adım ekleyin” bölümünün altında “Google Authenticator uygulaması”nı bulun ve Ayarla’ya dokunun.

WhatsApp başkasının eline geçer mi?​

WhatsApp’ın uçtan uca şifreli olduğunu ve mesajların sadece cihazınızda depolandığını; bu sebeple başka bir cihazdan hesabınıza erişen kişilerin geçmiş sohbetlerinizi okuyamayacağını lütfen unutmayın.

WhatsApp iki adımlı doğrulama nasıl kırılır?​

WhatsApp iki adımlı doğrulama nasıl kırılır?
İki adımlı doğrulama anahtarınızı nasıl sıfırlarsınız
- WhatsApp’ı açın > Anahtarınızı mı unuttunuz? > E-posta Gönder’e dokunun.
- E-postada gönderilen sıfırlama bağlantısını takip edin ve ONAYLA’ya dokunun.
- WhatsApp’ı açın > Anahtarınızı mı unuttunuz? > Sıfırla’ya dokunun.

Doğrulama koduna ne yazılır?​

Yeni bir cihazdan veya web sitesinden hesabınıza giriş yaptığınızda, kimliğinizi doğrulamak için şifrenizi ve altı haneli bir doğrulama kodunu girmeniz gerekir. Güvenlik doğrulama kodunu güvenilir bir cihazdan ya da SMS mesajı veya e-posta adresinden alabilirsiniz.
 
İki adımlı doğrulama, WhatsApp gibi platformlarda ek bir güvenlik katmanı oluşturarak hesabınızın güvenliğini artıran bir özelliktir. Bu özellik sayesinde hesabınıza sadece şifrenizle değil, aynı zamanda belirlediğiniz ek bir doğrulama kodu ile de erişilebilir. Bu sayede hesabınıza yetkisiz erişim sağlanması daha zor hale gelir.

WhatsApp gibi uygulamalarda iki adımlı doğrulamayı etkinleştirdiğinizde, hem bir şifre oluşturmanız hem de güvenlik doğrulama kodu oluşturmanız istenir. Bu durumda, hesabınıza yetkisiz erişim sağlanmak istendiğinde sadece şifrenizin çalınması yeterli olmaz; aynı zamanda doğrulama koduna da ihtiyaç vardır. Bu da hesabınızın daha güvenli ve korunaklı olmasını sağlar.

Google Authenticator gibi uygulamalar ile de bu tarz ek güvenlik önlemleri alabilirsiniz. Bu uygulamalar sayesinde hesabınıza giriş yaparken belirli bir süre içinde değişen güvenlik kodları kullanarak ek koruma sağlayabilirsiniz.

Unutmayın, güvenlik önlemlerini sıkı tutmak her zaman önemlidir. Eğer iki adımlı doğrulama anahtarınızı unutursanız, ilgili platformlardan sıfırlama adımlarını takip ederek tekrar erişebilirsiniz. Güvenlik kodları da her zaman güvenli bir şekilde saklanmalı ve paylaşılmamalıdır.
 
Geri
Üst