AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ikametgahimi esimin yanina nasil alirim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ikametgahımı eşimin yanına nasıl alırım?​

Evlilik sonrasında ikametgâh yani adres değişikliği için çiftlerin, oturacakları evin bağlı bulunduğu nüfus ve vatandaşlık işleri dairesine müracaat etmesi gerekir. Bu işlem için gerekli olacak evraklar; Nüfus cüzdanı Adına ve yeni adresine göre kesilmiş bir fatura veya kira sözleşmesi yeterli olacaktır.
Adres değişikliği icin eşimin gelmesi gerekir mi?
ARTIK TEK BAŞINA NAKİL YAPTIRILABİLECEK Yapılan değişiklikle birlikte daha önce evli olup farklı adreslerde ikamet eden çiftlerin aynı adrese ikamet bildirmesi için yanına taşınılacak olan eşin de nüfus müdürlüğüne gelip imza verme şartı değiştirildi.
Evlenince ikametgah değişiyor mu?
Herhangi bir sebepten dolayı gerçekleşen ikametgah değişikliğinin resmi kurumlara bildirilmesi yasal bir zorunluluktur. Bu yüzden evlendikten sonra eşinin, senin ya da her ikinizin de adresi değişiyorsa ikametgah değişikliği yapmalısınız.

Adres değişikliği dolu konuta nasıl yapılır?​

Adres beyan işlemi sırasında beyan yapılacak adres dolu gözüküyorsa e-devlet üzerinden işlem yapılamıyor. Bu sorunla karşılaşan vatandaşların nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir.
Muvafakat belgesini kim verir?
Kısacası bireysel olarak muvafakat belgesi almak ya da verebilmek için yetkili konumda noterler yer alır. Resmi muvafakat belgesini ise ilgili kurumun en yetkili konumunda olan makamı ya da uygun görmüş olduğu alt makam verir.
Diğer adres bildirimi nasıl yapılır?
Adres beyanında bulunan kişi yanında su, telefon, elektrik, doğalgaz faturası götürerek de beyanını yapabilir. Yerleşim yeri ve diğer adres belgesi, ilçe nüfus müdürlüklerinden alınabileceği gibi, Kimlik Paylaşımı Sistemi’ne bağlanan muhtarlıklardan ya da turkiye.gov.tr adresi üzerinden temin edilebilir.
Evlenen kadınların hem soyadlarını kaybetmesi hem de kayıtlı kütük bilgilerinin değişmesi açıkça cinsiyete bağlı bir ayrımcılıktır. Soyadına ilişkin sorun ( yasal düzenlemenin hala değiştirilmemesine karşılık ,Anayasa Mahkemesinin kararı üzerine yerel mahkemelerce ) kadının dava açması durumunda kısmen giderilmektedir.
 
Geri
Üst