- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Ikamet suresi nedir?
Türkiye’ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir. Ancak bu süreden daha fazla kalmak isteyen yabancıların kalış amaçlarına göre ikamet tezkeresi almaları zorunludur.Ikamet izni başvurusu reddedilenler ne yapmalı?
İkamet İzni Başvurusu Reddi Üzerine Yeniden Başvuru Yabancı ikamet izni başvurusu reddi kararının kendisine tebliğinden sonraki 6 ay içinde yeniden bir başvuru yapmak isterse önceki başvurudan farklı bir ikamet izni talebi gerekçesi sunmalıdır.
Ikamet izni başvurum ne aşamada?
E-ikamet Başvuru Sonucu Sorgulama (E-Residence Application Result Inquiry) 08 Şubat 2021 tarihi ve sonrasında yaptığınız ikamet izni başvurularınızı www.goc.gov.tr adresi E-ikamet sayfasında bulunan “Başvuru Sonucunu Görmek İstiyorum” ekranından takip edebilirsiniz.
Ikamet ettiğiniz ne demek?
Bütün adres bilgileri resmi olarak kayıtlı olan bir yerde yerleşik olarak yaşamaya ikamet etme denir. İkametgah adresi, güncel olarak bulunulan konut anlamına gelir.Ikametgah belgesi ücreti ne kadar?
Muhtarlıktan alacağınız ikametgah belgesi için ödemeniz gereken ücret 12 TL olarak belirlenmiştir. Ancak Nüfus Genel Müdürlüklerinden yada e Devlet sistemi üzerinden hiçbir ücret ödemeden alabilirsiniz.
Oturma izni iptal olanlar ne yapmalı?
İkamet izni ve iptali ile ilgili düzenlemeler 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nunda yer alır. İkamet izni alırken ve devamında iznin iptali ile karşılaşıldığında bir avukattan destek alınması gereklidir.
Vize ihlali cezası havalimanlarında bulunan vize ihlali ofisine ödenebilir. Eski düzenlemede ödemenin ardından 10 gün içinde ikamet izni için başvuru yapılacağına dair taahhütname imzalanarak ülkeden çıkış yapılırsa hemen bir gün sonra tekrar giriş yapmak mümkün idi.
Göç İdaresi başvuru sorgulama nasıl yapılır?