AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ikamet izni karti kac gunde cikar?

Editör

Yeni Üye

Ikamet izni kartı kaç günde çıkar?​

İkamet izni başvuruları, başvurunun işleme alınmasından itibaren en geç doksan gün içinde sonuçlandırılır. Doksan günlük süre, bilgi ve belgelerin tam olarak yetkili makama teslim edildiği tarihten başlar.

Öğrenci ikamet izni nasıl alınır?​

Öğrenci ikamet izni başvurusu yapabilmek için yabancı vatandaşın burada Yüksek Öğretim Kurumuna ya da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir kurumda örgün öğretim kaydının bulunması gerekmektedir. Bu kayıt beyan edilerek ikamet izni başvurusu yapılacaktır.

Ikamet uzatma ne zaman yapılır?​

Ikamet uzatma ne zaman yapılır?
İkamet izni sürenizin bitmesine son 60 gün kala uzatma başvurusu yapabilirsiniz. Her durumunda ikamet izninizin süresi bitmeden uzatma başvurusu yapmalısınız.

Ikamet izni uzatma başvurusu ne zaman yapılmalı?​

Ikamet izni uzatma başvurusu ne zaman yapılmalı?
İkamet izni uzatma başvuruları, ikamet izin süresinin dolmasına altmış gün kalmasından itibaren ve her koşulda ikamet izni süresi dolmadan önce yapılmaktadır.

Ikamet izni müracaat belgesi nedir?​

Başvurusu alınan şahsa idare tarafından “İkamet İzni Müracaat Belgesi” verilir. Bu belge başvuru tarihinden itibaren 90 gün boyunca Türkiye’de yasal kalış hakkı sağlar. İkamet İzni Müracaat Belgesi, pasaport veya pasaport yerine geçen belgeler temel alınarak doldurulur.

Oturma izni süresi nasıl uzatılır?​

Daha önce Türkiye’den ikamet izni başvurusunda bulunup olumlu sonuçlanan yabancıların, ikamet izinlerinin süresi bitmeden önce başvuru yaparak Türkiye oturma izni uzatma talebinde bulunmaları gerekir. Oturma izni uzatma talepleri, izin süresi bitmeden en erken 60 gün, en geç ise 3 gün öncesinden yapılması gerekir.

Oturma izni biten yabancılar ne yapmalı?​

Oturma izni biten yabancılar ne yapmalı?
İkamet tezkeresinin süresi bitmeden veya sürenin bitim tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde yetkili emniyet makamlarına müracaat etmeniz gerekmektedir. Bu süreyi geçiren yabancılara verilecek ikamet izinlerinden ihlal edilen sürenin harcı bir kat fazla ile tahsil edilir.

Merhaba! İkamet izni kartı başvurusu için belirli bir süre bulunmaktadır. Genel olarak, başvurunun işleme alınmasından itibaren en geç doksan gün içinde sonuçlandırılır. Bu doksan günlük süre, bilgi ve belgelerin tam olarak yetkili makama teslim edildiği tarihten başlamaktadır.

Öğrenci ikamet izni almak için, yabancı bir vatandaşın ülkede Yüksek Öğretim Kurumuna veya Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir kurumda örgün öğretim kaydının olması gerekmektedir. Bu öğrencilerin ikamet izni başvurusunda bulunabilmeleri için kayıt durumlarını beyan etmeleri gerekir.

Ikamet izni uzatma başvurusu yapmak için ise, mevcut ikamet izninizin bitmesine son 60 gün kala başvuru yapabilirsiniz. Her durumda, ikamet izni süresiniz bitmeden yenileme başvurusunda bulunmak önemlidir.

Ayrıca ikamet izni müracaat belgesi, başvurunun alındığını gösteren bir belgedir ve başvuru sahibine verilir. Bu belge, başvuru tarihinden itibaren 90 gün boyunca Türkiye'de yasal kalma hakkı sağlar.

Oturma izni süresini uzatmak için ise, Türkiye'de ikamet izni başvurusunda bulunup olumlu sonuç alan yabancıların, izin süresi bitmeden önce başvuru yapmaları gerekmektedir. Oturma izni uzatma talepleri, en erken 60 gün ve en geç 3 gün öncesinden yapılmalıdır.

Son olarak, oturma izni biten yabancılar için önemli bir bilgi verelim. İkamet tezkeresi süresi bitmeden veya sürenin bitim tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde yetkili emniyet makamlarına müracaat etmek gerekmektedir. Bu süreyi aşan kişilere uygulanacak ceza, ihlal edilen sürenin harcının bir kat fazlasını ödemeyi gerektirir.

Umuyorum yardımcı olmuştur! Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri