AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

IK sertifikasi ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

IK sertifikası ne işe yarar?​

MEB Onaylı İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi Sertifikası, işletmelerin insan kaynakları (İK) departmanında çalışmak isteyen kişilerin önünü açmaktadır. Öte yandan aldığınız eğitim, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olduğu için daha güvenilir olmaktadır. Dolayısıyla bu durum, size iş başvurularında artı kazandırmaktadır.

Muhasebeciler için mevcut iki sertifika nedir?​

Uluslararası geçerliliğe sahip muhasebecilik sertifikaları olan CMA (Yönetim muhasebesi sertifikası), CPA (Sertifikalı muhasebeci) ve CFA (Uzman muhasebeci finansal analist) kursları artık Türkiye’de de veriliyor.
2 yıllık muhasebe okunur mu?
Ülkemizde bulunan neredeyse tüm üniversitelerde muhasebe bölümü bulunmaktadır. Özellikle 2 yıllık ön lisans bölümü olduğu için her üniversitenin 2 yıllık bölümleri arasında en yaygın olarak bulunan bölümlerden bir tanesi de muhasebe bölümüdür.

Üniversite okumadan muhasebeci olunur mu?​

Muhasebeci olmaya giden birçok farklı yol vardır. Bu konuya meraklıysanız illa ki üniversitede eğitimini almanız gerekmiyor. Halk Eğitim Merkezleri, İsmek, Komek, Kaymek, Gasmek gibi kurumlar ücretsiz muhasebe kursları veriyor. Ancak isterseniz ücretli özel bir kursa da katılabilirsiniz.

Muhasebe sertifikası kaç günde alınır?​

Ön Muhasebe Kursu’nun süresi 3 ay olup, saat olarak 60 saattir. Bireysel Eğitimlerde bu süre ortalama 40 Saattir. Bireysel eğitimlerde grup gün ve saatleri karşılıklı belirlenip hemen derse başlanabilmektedir.
Muhasebe Sertifikası ne kadar sürede alınır?
Ön Muhasebe Eğitimi Süresi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018 yılında oluşturulan eğitim programı 357 saat olarak planlanmıştır. 357 saatlik eğitim yaklaşık olarak 4 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır.
Bir CV’de olması gereken 5 sertifika şunlardır:

Geri