- Konu Yazar
IK fonksiyonları nelerdir?
İnsan kaynaklarının yönetiminin temel fonksiyonları- Seçme ve yerleştirme.
- Özlük ve iş kanunu uyumu.
- Oryantasyon ve entegrasyon (Tutundurma)
- Ücret yönetimi.
- Performans yönetimi.
- Kariyer yönetimi.
- Eğitim ve gelişim yönetimi.
Bir işletmede insan kaynakları yönetimi tarafından yerine getirilecek görevler fonksiyonlar nelerdir?
Bir işletmede insan kaynakları yönetimi tarafından yerine getirilecek görevler fonksiyonlar nelerdir?İnsan kaynakları yönetimi fonksiyonları •planlama, •işe alma, •işe alıştırma (oryantasyon), •eğitim ve geliştirme, •performans yönetimi ve •motivasyon şeklinde sıralanabilir. Bununla birlikte genel olarak işlerin analiz edilmesi, ücretlendirme, endüstriyel ilişkiler, adalet ve hakkaniyetin sağlanması da sayılabilir.
Vaka Analizi yöntemi nedir?
Vaka Analizi yöntemi nedir?Case Study – Vaka Analizi, bir veriler bütünüdür. Projeye ait tüm verilerin toplanarak analiz yapılması, analizler yapıldıktan sonra çeşitli veri görselleştirme araçları ile bir düzen içerisinde sunulmasıyla oluşur.
Insan kaynakları fonksiyonu ne demek?
İnsan kaynakları; günümüz iş yaşamında ismini herkesin bildiği fakat fonksiyonları noktasında karışıklıkların olduğu bir işletme fonksiyonudur. insan kaynakları fonksiyonları temelde işletmenin üretim ve/veya hizmet yaratabilmesi ve sunabilmesi için ihtiyaç duyduğu en temel kaynak olan insanı temsil eder.IKY nın ilk işlevi nedir?
IKY nın ilk işlevi nedir?Bu nedenle İKY’nin öncelikli temel faaliyet alanı örgüt, iş ve insanlar için planlama yapmaktır. İK Planlaması; İstenen yer ve zamanda, istenen sayı ve nitelikte insan kaynağının hazır bu- lundurulmasını sağlar.
Ik eğitim ihtiyacının belirlenmesinde kullanılan yöntemler nelerdir?
Ik eğitim ihtiyacının belirlenmesinde kullanılan yöntemler nelerdir?Eğitim ihtiyacı analizi sırasında bilgi toplamak amacıyla çok sayıda yöntem kullanılır. Bunlardan yaygın olan olarak kullanılan başlıca yöntemler arasında şunlar sayılabilir: Anket, gözlem, mülakat, personel kayıtları, testler, grup problem analizi.