IIS nedir ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

IIS nedir ne ise yarar?​

IIS (Internet Information Services), Microsoft tarafından meydana getirilmiş olan bir İnternet bilgi sunucusudur. Daha basite indirgeyecek olursak IIS, işletim sistemi olarak Windows tabanı kullanan web sunucularında bulunur ve Asp.Net web yazılımlarının kolaylıkla görüntülenmesine yardımcı olur.

IIS nedir nasıl kullanılır?​

IIS nedir nasıl kullanılır?
IIS’i açmak için arama kısmına IIS yazıp ulaşabiliriz. Uygulamayı başlattıktan sonra aşağıdaki gibi bir panel ile karşılacağız. IIS’i aktif ettiğimize göre şimdi ise IIS’nin web site dosyalarını okuduğu ve IIS biriminin log dosyaları gibi çeşitli configuration ve diğer dosyalarının bulunduğu konuma gidebiliriz.

Python Apache nedir?​

Apache, dünyadaki web sitelerinin F’sına gücünü veren açık kaynak kodlu, ücretsiz bir web sunucusu yazılımıdır. Resmi ismi Apache HTTP Server’dır ve Apache Software Foundation tarafından geliştirilmiştir.

Apache 20 nedir?​

Apache 20 nedir?
Apache Lisansı (2.0 sürümünden önce Apache Yazılım Lisansı olarak adlandırılmaktaydı), Apache Yazılım Vakfı (ASF) tarafından yayımlanan bir özgür yazılım lisansıdır. Apache Lisansı (1.0, 1.1 ve 2.0 sürümleri) telif hakkı koruma ve feragat uyarısı gerektirmektedir ancak telif feragatlı bir lisans değildir.
IIS nerede?​
Start (Başlat) >> Control Panel (Denetim Masası) >> Administrative Tools (Yönetimsel Araçlar) >> IIS Manager (İnternet Bilgi Servisleri Yöneticisi) yolu izlenerek IIS yönetim arayüzü açılır.

IIS nasıl kaldırılır?​

IIS nasıl kaldırılır?
Windows PC’den IIS kaldırma
- programekle/kaldır > windows özelliklerini aç/kapat > Internet Information Services’teki işaretleri kaldırdım.
- programekle/kaldır > alakalı her programı sildim(sql server dahil)
- C’deki inet dizinini sildim.
- tekrardan appserv kurdum.

IIS nasıl öğrenilir?​

IIS nasıl yüklenir?​

IIS nasıl yüklenir?
Başlat > Denetim Masası > Programlar > Windows Özelliklerini Aç/Kapat ve açılan pencereden Internet Information Services seçeneğini işaretleyin. Bu seçeneği işaretledikten sonra tamam veya ok düğmesine basmanız yeterli olacaktır.

Apache nereli?​

Aslen Babası Bolulu ama kendisi doğma büyüme Ankaralı. Aber wer ist Volkan Yaman aka Apache 207? En iyi öğretmeni seç ve almanca konuşmaya saati 7$ a başla.

Apache işletim sistemi nedir?​

Apache işletim sistemi nedir?
İlk olarak 1996 yılının başında dağıtımı yapılan Apache, açık kaynak kodlu bir web, sunucusu yazılımıdır. Apache Yazılım, Vakfı tarafından geliştirilen yazılım, Microsoft Windows, Linux, Mac OS, X, GNU ve Unix gibi popüler birçok işletim sistemi tarafından desteklenmektedir.
Windows 10 IIS nerede?​
Start (Başlat) >> Control Panel (Denetim Masası) >> Administrative Tools (Yönetimsel Araçlar) >> IIS Manager (İnternet Bilgi Servisleri Yöneticisi) yolu izlenerek IIS yönetim arayüzü açılır. Sites (Siteler) başlığına sağ tıklanarak Add Web Site (Web Sitesi Ekle) seçilir.

IIS server nasıl kurulur?​

IIS server nasıl kurulur?
Windows Server 2012 üzerinde IIS (Internet Information Services) özelliğini kurmak için Server Manager (Sunucu Yöneticisi) konsolunu açıp Dashboard (Gösterge Paneli) içinden gelen Add roles and Features (Görevler ve Özellikler Ekle) kısa yolu kullanılır.

Inetpub ne demek?​

İnetpub klasörü, Microsoft Internet Information Services (IIS) için varsayılan klasördür ve Microsoft sunucu işlemleri için alt klasörler içerir – örneğin, wwwroot, http, ftp için ftproot vb. Aracılığıyla web sunucusunda yayınlamak için dosyalar içermelidir.

IIS nedir ne işe yarar sorusuna açıklık getirmek gerekirse, IIS (Internet Information Services), Microsoft tarafından geliştirilen bir internet bilgi sunucusudur. Windows tabanlı web sunucularında kullanılan bir yazılım olan IIS, özellikle Asp.Net web yazılımlarının kolayca görüntülenmesine yardımcı olur. Kullanıcılar, IIS'i Windows'un arama kısmına yazarak açabilirler ve web site dosyalarını okuduğu konuma erişebilirler. Ayrıca IIS'in log dosyaları gibi çeşitli konfigürasyon dosyalarını da yönetebilirler.

IIS'in nasıl kullanılacağına ilişkin verilen bilgiler doğru yönlendirmeler içeriyor. IIS'i yönetmek için genellikle "IIS Manager" adlı arayüzü kullanırız ve bu arayüz üzerinden web siteleri oluşturabilir, konfigürasyonları yapabilir ve izlenebilirlik sağlayabiliriz.

Ayrıca, Apache ve Apache Lisansı hakkında da bilgi verilmiş. Apache, açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir web sunucusu yazılımıdır. Apache Lisansı ise Apache Software Foundation tarafından yayımlanan özgür yazılım lisansıdır.

IIS'i Windows PC'den kaldırmak isteyen kullanıcılar için adım adım bir yönerge sunulmuş. IIS yüklemesi için de Windows'un özelliklerinde yer alan "Internet Information Services" seçeneğini işaretlemek yeterli olacaktır.

Apache işletim sistemi hakkında da bilgi verilmiş. Apache, Microsoft Windows, Linux, Mac OS X, GNU ve Unix gibi birçok popüler işletim sistemi tarafından desteklenen açık kaynak kodlu bir web sunucusudur.

Son olarak, IIS server kurulumu ve Inetpub klasörüne ilişkin bilgiler de verilmiş. IIS server kurulumu için genellikle Windows Server Manager üzerinden yapılırken, Inetpub klasörü ise IIS için varsayılan klasör olup web sunucusunda dosyaların yayınlanması için kullanılır. Bu klasör altında wwwroot, http, ftp gibi alt klasörler bulunabilir.

Geri