Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

IIS nedir nasil kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

IIS nedir nasıl kullanılır?​

IIS’i açmak için arama kısmına IIS yazıp ulaşabiliriz. Uygulamayı başlattıktan sonra aşağıdaki gibi bir panel ile karşılacağız. IIS’i aktif ettiğimize göre şimdi ise IIS’nin web site dosyalarını okuduğu ve IIS biriminin log dosyaları gibi çeşitli configuration ve diğer dosyalarının bulunduğu konuma gidebiliriz.

IIS kurulumu nasıl yapılır?​

Kurulumu yapılacak olan IIS (Web Server) için yanındaki kutucuk işaretlenir. Tercihler işaretlenip Next (İleri) tuşuna basıldığında görev için gerekli olan özelliklerin de yüklenmesi gerektiğini belirten başka bir sihirbaz ekrana gelir. Bu sihirbaz ile gerekli kurulumlar yapılır.
ISS bağlantısı nasıl kurulur?
Başlat > Denetim Masası > Programlar > Windows Özelliklerini Aç/Kapat ve açılan pencereden Internet Information Services seçeneğini işaretleyin. Bu seçeneği işaretledikten sonra tamam veya ok düğmesine basmanız yeterli olacaktır.
Microsoft IIS 10.0 nedir?
Internet Information Services (IIS) 10.0 Express, IIS’nin geliştiriciler için iyileştirilmiş ücretsiz, basit ve kendi içinde sürümüdür. IIS 10.0 Express, web sitelerini geliştirmek ve test etmek için en güncel IIS sürümünün kullanılmasını kolaylaştırır.

IIS nasıl kapatılır?​

Start (Başlat) >> Control Panel (Denetim Masası) >> Programs and Features (Programlar ve Özellikler) yolu izlendikten sonra karşılaşılan ekranda Turn Windows Features on or off (Windows Özelliklerini Aç yada Kapat) bağlantısına tıklanır.

IIS nasıl açılır?​

Start (Başlat) >> Control Panel (Denetim Masası) >> Administrative Tools (Yönetimsel Araçlar) >> IIS Manager (İnternet Bilgi Servisleri Yöneticisi) yolu izlenerek IIS yönetim arayüzü açılır.
IIS açılımı nedir?
İnternet Bilgi Servisleri olarak adlandırılan IIS (Internet Information Services), Web sayfaları yayınlamak, Web uygulamaları çalıştırmak ve Web sunucuları kurup yayınlamak için kullanılan servislerdir. IIS, Microsoft Windows sunucu tabanlı işletim sistemleriyle birlikte çalışmaktadır.
IIS nasıl kaldırılır?
Windows PC’den IIS kaldırma
- programekle/kaldır > windows özelliklerini aç/kapat > Internet Information Services’teki işaretleri kaldırdım.
- programekle/kaldır > alakalı her programı sildim(sql server dahil)
- C’deki inet dizinini sildim.
- tekrardan appserv kurdum.
IIS 8 Website Yayınlama – Fusion Fusion ile Online Destek Sistemi Yazılımı IIS nedir? IIS Microsoft Windows tabanalı işletim sistemleri için kullanılan web sunucudur(server). IIS Windows sistemlerinde web tabanlı projelerin geliştirilip yayınlanabilmesi için gerekli bir altyapıdır.
PHP uzantılı dosya nasıl açılır?
Dosyanın yer aldığı bölüme git, sonra PHP dosyasını seçmek için üzerine tıkla. Open (Aç) düğmesine tıkla. Bu düğme, pencerenin sağ alt köşesinde yer alıyor. Üzerine tıklandığında BBEdit’te PHP dosyası açılacaktır.

Geri