- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
IIS nasıl aktif edilir?
Start (Başlat) >> Control Panel (Denetim Masası) >> Administrative Tools (Yönetimsel Araçlar) >> IIS Manager (İnternet Bilgi Servisleri Yöneticisi) yolu izlenerek IIS yönetim arayüzü açılır.IIS nedir nasıl kullanılır?
IIS’i açmak için arama kısmına IIS yazıp ulaşabiliriz. Uygulamayı başlattıktan sonra aşağıdaki gibi bir panel ile karşılacağız. IIS’i aktif ettiğimize göre şimdi ise IIS’nin web site dosyalarını okuduğu ve IIS biriminin log dosyaları gibi çeşitli configuration ve diğer dosyalarının bulunduğu konuma gidebiliriz.IIS nedir ne işe yarar?
IIS nedir ne işe yarar?IIS (Internet Information Services), Microsoft tarafından meydana getirilmiş olan bir İnternet bilgi sunucusudur. Daha basite indirgeyecek olursak IIS, işletim sistemi olarak Windows tabanı kullanan web sunucularında bulunur ve Asp.Net web yazılımlarının kolaylıkla görüntülenmesine yardımcı olur.
IIS nedir nasıl kurulur?
Kısaca IIS olarak bilinen Internet Information Services esnek yapılı ve genel kullanım için Microsoft tarafından Windows sistemlerde çalışmak üzere geliştirilmiş bir web sunucudur. Bu sunucu istenilen HTML sayfalarına ya da dosyalarına cevap vermektedir.IIS nasıl kaldırılır?
Windows PC’den IIS kaldırma- programekle/kaldır > windows özelliklerini aç/kapat > Internet Information Services’teki işaretleri kaldırdım.
- programekle/kaldır > alakalı her programı sildim(sql server dahil)
- C’deki inet dizinini sildim.
- tekrardan appserv kurdum.
IIS log nedir?
IIS log nedir?IIS server uygulamasının açılımı Internet Information Services olarak açılmaktadır. IIS server, web sitemize yapılan soruları, cevaplamak için belli bir log dosyasında tutmaktadır. Örneğin; uygulamalarımızda ya da başka programlarda hataların loglamasını sağlarız.
IIS’in açılımı Internet Information Services.
Başlat > Denetim Masası > Programlar > Windows Özelliklerini Aç/Kapat ve açılan pencereden Internet Information Services seçeneğini işaretleyin. Bu seçeneği işaretledikten sonra tamam veya ok düğmesine basmanız yeterli olacaktır.
IIS 10 Express Nedir?
IIS 10 Express Nedir?Internet Information Services (IIS) 10.0 Express, IIS’nin geliştiriciler için iyileştirilmiş ücretsiz, basit ve kendi içinde sürümüdür. IIS 10.0 Express, web sitelerini geliştirmek ve test etmek için en güncel IIS sürümünün kullanılmasını kolaylaştırır.
IIS Log nerede?
IIS Manager’ı açalım. Log ayarı yapacağım websitesine gelip, Sağ taraftaki seçeneklerden Logging (Günlük) ikonuna tıklarız. Açılan pencerede IIS Sunucumuzun Log kayıtlarını nerelerde tuttuğunu görürüz. Bu yol Default olarak System dizinimizin altında, inetpub/logs/LogFiles klasörünün altına kopyalanmaktadır.Log dosyaları nerede tutulur?
Windows log files (günlük dosyaları), Win log files olarak da bilinir. Genellikle günlük dosyalarını (Windows sürümlerine bağlı olarak) bulabileceğiniz yollar aşağıdaki gibidir: C:\ Windows\System32\winevt ya C:\ Windows\System32\config.IIS Linux ta çalışır mı?
IIS Linux ta çalışır mı?IIS Microsoft firmasının bir ürünü olup, sadece Windows işletim sistemleri üzerinde çalışmaktadır. Apache ise bir topluluğun olup Windows ve Linux işletim sistemlerinin üzerinde çalışmaktadır. Apache açık kaynak kodludur, IIS ise açık kaynak kodlu değildir. IIS açılımı Internet Information Service’ dir.
IIS de php nasıl çalıştırılır?
IIS açtığımızda Web Platformu Yükleyicisi seçeneğinin eklendiğini göreceksiniz. Web Platformu Yükleyicisi tıklayınız. Ürünlere tıklayın ve arama menüsünden PHP yazalım.Kestrel nedir?
Kestrel, herhangi bir platformda ASP.NET uygulamalarını barındırmak için kullanılan açık kaynaklı kodlu, olaya dayalı ve eşzamansız, I / O tabanlı bir sunucudur. Sunucu Windows , Linux veya Mac üzerinde komut satırı ile kullanabilir bir arayüz ile geliyor.Sistem günlük dosyaları log kayıtları hangi klasörde tutulur?
Sistem günlük dosyaları log kayıtları hangi klasörde tutulur?Linux sisteminde log dosyalarının çok büyük kısmı /var dizini altında log klasörü içerisinde tutuluyor.