- Konu Yazar
IIS nasıl açılır?
Start (Başlat) >> Control Panel (Denetim Masası) >> Administrative Tools (Yönetimsel Araçlar) >> IIS Manager (İnternet Bilgi Servisleri Yöneticisi) yolu izlenerek IIS yönetim arayüzü açılır.IIS nedir nasıl kullanılır?
IIS’i açmak için arama kısmına IIS yazıp ulaşabiliriz. Uygulamayı başlattıktan sonra aşağıdaki gibi bir panel ile karşılacağız. IIS’i aktif ettiğimize göre şimdi ise IIS’nin web site dosyalarını okuduğu ve IIS biriminin log dosyaları gibi çeşitli configuration ve diğer dosyalarının bulunduğu konuma gidebiliriz.
IIS kurulumu nasıl yapılır?
Kurulumu yapılacak olan IIS (Web Server) için yanındaki kutucuk işaretlenir. Tercihler işaretlenip Next (İleri) tuşuna basıldığında görev için gerekli olan özelliklerin de yüklenmesi gerektiğini belirten başka bir sihirbaz ekrana gelir. Bu sihirbaz ile gerekli kurulumlar yapılır.
PHP projesi nasıl çalıştırılır?
Bu yol bilgisayardan bilgisayara değişebilir. Daha sonra bilgisayarınızda bulunan bir internet tarayıcıyı açarak adres çubuğuna localhost ya da 127.0.0.1 yazıp girin. Karşınıza bu klasöre attığınız dosyalar çıkacaktır. Bu dosyalardan çalışmasını istediğiniz php dosyasına tıklayınca kodların çalıştığını göreceksinizdir.PHP uzantılı dosya nasıl açılır?
Dosyanın yer aldığı bölüme git, sonra PHP dosyasını seçmek için üzerine tıkla. Open (Aç) düğmesine tıkla. Bu düğme, pencerenin sağ alt köşesinde yer alıyor. Üzerine tıklandığında BBEdit’te PHP dosyası açılacaktır.
IIS Log nedir?
IIS server uygulamasının açılımı Internet Information Services olarak açılmaktadır. IIS server, web sitemize yapılan soruları, cevaplamak için belli bir log dosyasında tutmaktadır. Örneğin; uygulamalarımızda ya da başka programlarda hataların loglamasını sağlarız.
DNS Manager nasıl açılır?
Server Manager->Tools->DNS seçerek dns yönetim konsolunu açıyoruz. DNS yönetim arayüzüne erişiyoruz. DNS Sunucu adı üzerine sağ klik yapıp “Configure a DNS Server” seçerek devam ediyoruz. DNS bilgilendirme ekranı,Forward ve Reverse Lookup Zones tanımlama işlemini yapacağız,Next ile devam ediyoruz.Web sitesi sunucusu nasıl kurulur?
Web Server Kurulumu ve Web Sitesi Yayınlama
- Bunun için isleyen.local adında bir domain ortamı hazırladım.
- İşleme başlamadan önce WEBSRV adında bir sunucu kurarak domain’e aldım.
- Server Manager arayüzünü açıyoruz ve Add Roles and Features seçeneği ile devam ediyoruz.
- Gelen ekranda Next ile devam ediyoruz.
PHP kodları nasıl çalışır?
PHP Nasıl Çalışır? PHP veri tabanlı çalışır bu sebeple Java ve C dilleri gibi derlenmeye ihtiyaç duyulmaz. PHP kodları sunucu tarafından derlenerek kullanıcıya HTML çıktısı gösterilmektedir. Ancak kullanıcı tarafından PHP kodları görülmez, kullanıcıya, sunucuda derlenmek suretiyle HTML olarak aktarılır.
Index PHP dosyası nasıl açılır?
PHP dosyası ne ile açılır?Notepad++, PHP dosyalarını açabilen ve sadece Windows’ta çalışan ücretsiz bir metin düzenleyicisidir.