AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

IIK 338 uzlasmaya tabi mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

IIK 338 uzlaşmaya tabi mi?​

a. 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 354. maddesi, borcun ödenmesine bağlı özel bir etkin pişmanlık hükmüdür. Bu nedenle İİK’nin şikayete tabi 331, 332, 333/a, 334, 337/a, 338/1, 345/a maddeleri uzlaşmaya tabi değildir.

Uzlaşmadan sonra dava açılabilir mi?​

Kamu davasının açılmasının ertelenmesi kararından sonra, uzlaşmanın gereklerinin yerine getirilmemesi halinde kamu davası açılır. Uzlaşmanın sağlanması halinde, soruşturma konusu suç nedeniyle tazminat davası açılamaz; açılmış olan davadan feragat edilmiş sayılır.

Uzlaşma konusu yapılan vergi ve cezalar hangi tarih aralığında ödenir?​

Uzlaşma konusu yapılan vergi ve cezalar hangi tarih aralığında ödenir?
Kanuna göre uzlaşma sağlanır ise uzlaşılan vergi ve cezalar 18 ayda 18 eşit taksitte ödenecektir.

Icra ceza suçları uzlaşmaya tabi mi?​

24.11.2016 tarih ve 6763 sayılı 6763 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 34. Maddesi ile de 5271 sayılı Kanun’un uzlaştırma kapsamında gördüğü suçların kapsamı arttırılmış ve yapılan değişikliklerle birlikte dolaylı olarak 2004 sayılı İcra İflas Kanununda düzenlenen “ …

Icrayi Odemeyene ne ceza verilir?​

Tazyik hapsi, bir diğer adıyla disiplin hapsi, kanundan doğan sorumluluğunu yerine getirmeyen kişilerin bu sorumluluklarını yerine getirene kadar belli sınırlar dâhilinde hapis cezası almasıdır. İcradan kaynaklı tazyik hapsi en fazla 3 aylığına verilebilir.

Hangi suçlar icra ceza mahkemesinde görülür?​

Hangi suçlar icra ceza mahkemesinde görülür?
İhalelere fesih karışması, iflas ya da icraya yönelik suçlar gibi konularda icra ceza mahkemesi görevlidir. Bunlarından dışında hacizler, iflas, konkordato başvurularının incelenmesi ve taşınmazlar için teslim işlemleri gibi konularda da icra ceza mahkemeleri görevlidir.
Uzlaşma davası ne zaman açılır?​
DAVA AÇMA SÜRESİ Tarhiyat sonrası uzlaşma isteyen ve uzlaşamayan mükellef, uzlaşmaya varılamadığına dair tutanağın tebliğ tarihinden itibaren “15 gün içinde”, vergi mahkemesine dava açabilir.
Uzlaşma dava açma süresini durdurur mu?​
Mükellef dilerse dava açma süresinin sonuna kadar cezalarda indirim hükmünden de yararlanabilir. Uzlaşmanın vaki olmadı tutanağının tebellüğ edildiği tarihte dava açma süresi bitmiş veya 15 günden az kalmış ise, dava açma süresi tutanağın tebliğinden itibaren 15 gün uzar.

Icra suçları nedir?​

Icra suçları nedir?
İcra ve İflas Kanunu’na göre şikayete tabi olmayan suçlar: Müflisin mallarını iflas masasına vermeyenler hakkındaki cezalar: İİK m.336. Asgari ücretin üstünde bir geçim sürdürmesine rağmen borç ödemeden aciz belgesine bağlanan borcunu ödemeyen borçlu: İİK m.338/2.

Icra ceza mahkemesi yoksa hangi mahkeme görevlidir?​

İcra Mahkemeleri, asliye hukuk mahkemesi yargı çevresinde kurulan tek hakimli özel mahkemelerdir ve ayrı bir icra mahkemesinin olmadığı yerlerde Asliye Hukuk Mahkemeleri, İcra Mahkemesi olarak görev yapmaktadır.
 
IIK 338 Madde Uzlaşmaya Tabi Değil:
- 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 354. maddesi, borcun ödenmesine bağlı özel bir etkin pişmanlık hükmüdür. Bu sebeple, İİK'nin şikayete tabi 331, 332, 333/a, 334, 337/a, 338/1, 345/a maddeleri uzlaşmaya tabi değildir.

Uzlaşma Sonrası Dava Açılabilir Mi?
- Kamu davasının açılmasının ertelenmesi kararından sonra, uzlaşmanın gereklerinin yerine getirilmemesi halinde kamu davası açılır. Uzlaşmanın sağlanması durumunda ise soruşturma konusu suç nedeniyle tazminat davası açılamaz; açılmış olan davadan feragat edilmiş sayılır.

Uzlaşma Konusu Vergi ve Cezaların Ödenme Tarihleri:
- Kanuna göre uzlaşma sağlandığında, uzlaşılan vergi ve cezalar 18 ayda 18 eşit taksitte ödenecektir.

İcra Ceza Suçları ve Uzlaşma:
- 6763 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yapılan değişiklikle icra ceza suçları kapsamı arttırılmıştır. Bu suçlar da uzlaştırma kapsamında değerlendirilmektedir.

İcra Ceza Mahkemesinde Görülen Suçlar:
- İhalelere fesih karışması, iflas ya da icraya yönelik suçlar gibi konularda icra ceza mahkemesi görevlidir. Ayrıca hacizler, iflas, konkordato başvurularının incelenmesi ve taşınmazlar için teslim işlemleri gibi konularda da icra ceza mahkemeleri yetkilidir.

Tazyik Hapsi ve İcrayı Ödememe Durumu:
- İcradan kaynaklı tazyik hapsi en fazla 3 aylığına verilebilir. Bu ceza, kanundan doğan sorumluluğunu yerine getirmeyen kişilere verilir.

Uzlaşma Davasının Açılma Süresi ve Ertelenmesi:
- Uzlaşmaya varılamadığı durumda, vergi mahkemesine dava açmak için tutanağın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde dava açılabilir. Mükellef dilerse dava açma süresinin sonuna kadar cezalarda indirim hükmünden yararlanabilir.

İcra Suçları ve Şikayete Tabi Olmayan Durumlar:
- İİK'ye göre şikayete tabi olmayan suçlar arasında müflisin mallarını iflas masasına vermeyenler hakkındaki cezalar ve asgari ücretin üstünde bir geçim sürdürmesine rağmen borcunu ödemeyen borçlu gibi durumlar bulunmaktadır.

İcra Ceza Mahkemesi Olmayan Yerlerde Yetkili Mahkeme:
- İcra Mahkemeleri olmayan yerlerde asliye hukuk mahkemeleri, İcra Mahkemesi olarak görev yapmaktadır. Bu durumda asliye hukuk mahkemeleri, icra işlemleri için yetkilidir.
 
Geri
Üst