IIK 133 Kalkti mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
235.809
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

IIK 133 Kalktı mı?​

MADDE 31 – 2004 sayılı Kanunun 244 üncü maddesinin birinci fıkrasına “117” ibaresinden önce gelmek üzere “111/b,” ibaresi eklenmiş ve fıkrada yer alan “133,” ibaresi madde metninden çıkarılmıştır. MADDE 32 – 2004 sayılı Kanunun 25 inci, 25/a, 25/b, 133 üncü ve 341 inci maddeleri yürürlükten kaldırılmıştır.

Iflasta vergi borcu silinir mi?​

İflas halinde, mükellefin varlığı ve varsa gelirleri üzerindeki tasarruf hakkı ortadan kalkmakta ve bütün varlığı ve gelirleri iflas masasına intikal etmektedir. Bu nedenle vergileme ile ilgili ödevlerin mükellef tarafından yerine getirilmesi mümkün bulunmamaktadır.
IIK 355 maddesi nedir?
Madde 355 – Devlet işlerinde veya hususi müesseselerde bulunan borç- lu memur veya müstahdemlerin maaş ve ücretlerinden kesilmesi için icra dairelerinden yapılacak tebligatın kanuni muhatapları haczin icra edildiğini ve borçlunun maaş ve ücreti miktarını nihayet bir hafta içinde bildirmeğe ve borç bitinceye kadar icra …

Kıymet takdirinden sonra ne yapılır?​

Kıymet taktiri kesinleşmeden satış işlemi yapılamaz. Yukarıda sayılan bütün işlemler tamamlandıktan sonra icra dairesine satış avansı yatırılır ve söz konusu taşınmazın satış talebin de bulunulur. İcra dairesi satış kararı verir ve taşınmaz açık arttırma şartnamesi, birinci ve ikinci satış tutanakları hazırlanır.

İflas eden şirketin borçları ne olur?​

İflasın açıldığı anda, müflisin haczedilebilen bütün mal, alacak ve hakları kendiliğinden iflas masasını teşkil eder. Borçlu artık bu iflas masasına giren mallar üzerinde tasarrufta bulunamaz; masanın idaresi iflas organına aittir. Tamamı haczedilemeyen mal, alacak ve haklar iflas masasına girmez.
Şirketin vergi borcu ödenmezse ne olur?
TAKİPLİ VERGİ BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR? Takipli vergi borcu ödenmezse, ödenmeyen borç faizi ile tahsil edilebilmektedir. Bunun yanında haciz ve banka hesaplarınıza el koyulması gibi tehlikeler de bulunmaktadır.
Yukarıda anlatıldığı gibi Haciz kararından itibaren 1 yıl içerisinde satış istenip avansı da yatırılmadığı takdirde Taşınmaz üzerindeki haciz kalkar. müddet içinde istenmez veya talep geri alınıp da bu müddet içinde yenilenmezse o mal üzerindeki haciz kalkar.”
Madde 59 — Takip masrafları borçluya aittir. Alacaklı, yapılmasını talep ettiği muamelenin masrafını peşin verir, ver mezse talep hükümsüzdür. Alacaklı ilk ödenen paradan masraflarını alabilir.
Kıymet takdirinin kesinleşmesi nasıl olur?
Kıymet Takdirinin Kesinleşmesi Tebligatların yapılmasından sonra itiraz süresinde itirazı olmayan mallar kesinleşir. İtirazı olmuş ve davası sonuçlanmış mallar da kesinleşir. Kesinleşmiş mallar için artık Satış istenir. Satış kaydı yapılırken de sadece kesinleşen mallar listeye gelir.

Kıymet takdiri 2 yıllık süre ne zaman başlar?​

Hukuk Genel Kurulu’nun 26.02.1992 tarih ve 1992/4-70 E. – 1992/130 K. sayılı kararında da vurgulandığı üzere, İİK’nun 128. maddesinde öngörülen iki yıllık sürenin başlangıcı, sonradan kesinleşmesi koşulu ile kıymet takdirinin fiilen yapıldığı keşif tarihidir.
 
Geri
Üst