- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.228
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Ihtiyaç nedeniyle tahliye davası ne kadar sürer?
İhtiyaçtan Kira Tahliye Davası Ne Kadar Sürer? Kendisine, bakmakla yükümlü olduğu kimseye veya alt/üst soyundan olan kimseye konut ihtiyacı olması nedeniyle açılan ihtiyaçtan tahliye davası 2 ila 3 ay içerisinde sonuçlandırılmaktadır.Yeni malik tahliye davası ne kadar sürer?
Ayrıca malik olduğu tarihten itibaren bir ay içerisinde durumu kiracıya bildirmelidir. Şartların sağlanması halinde malik olduğu tarihten itibaren altı ay sonra dava açarak kiracıyı tahliye edebilir.
Iki haklı ihtar nedeniyle tahliye davası ne kadar sürer?
İki Haklı İhtar Nedeniyle Tahliye Davası Kiracının bir kira yılında muaccel olan iki farklı aya ait kira borcunu ödememesi üzerine ayrı ayrı iki ihtarname gönderilmek suretiyle kira sözleşmesinin sona ermesinden itibaren 1 ay içinde kiracı tahliye davası açılır.
Ihtiyaç nedeniyle tahliye davası ne zaman açilir?
Usule uygun olarak yapılan tahliye taahhüt sözleşmesine göre tahliye davası sözleşmede belirlenen tarihten itibaren 1 ay içinde açılır. Kiralayan, kendisi veya eş veya çocuklarının mesken veya işyeri ihtiyacı için kira sözleşmesinin bitiminden itibaren 1 ay içinde tahliye davası açabilecektir.Kiracı tahliye davası masrafları ne kadar?
Baro tarafından tavsiye niteliğinde olan ücret tarifesi ise şöyle, tahliye davaları 5.170 TL, Kira bedelinin tespiti davaları 6.270 TL olarak belirlenerek 2019 yılı için web sayfasında yayınlanmıştır.
Yeni malik kiracıyı çıkarabilir mi?
Yeni malik taşınmazı edindiği tarihten 1 ay içinde kiracıya yazılı bildirim göndererek konut ya da işyeri gereksinimi dolayısıyla kiralananın tahliyesini istemesi gerekmektedir. Bu bildirimden sonra yine edindiği tarihten 6 ay sonra tahliye davası açabilecektir.
İki haklı ihtar gönderildikten sonra o kira yılının bitiminden itibaren 1 aylık süre içerisinde kiracıyı çıkarma davası yani kiracı tahliye davası açılmalıdır.
Tahliye davası açmak için nerede açılır?
Kiracı tahliye davası için yetkili mahkeme taşınmazın bulunduğu bölgedeki sulh hukuk mahkemesidir. Ancak iş yeri kira sözleşmeleri söz konusu olduğunda kiracının ikamet ettiği bölgedeki sulh hukuk mahkemesine kiracı tahliye davası açmak da mümkündür.