AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ihtiyac kredisi yeniden yapilandirilabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ihtiyaç kredisi yeniden yapılandırılabilir mi?​

Herhangi bir sebepten ötürü kredinin taksitlerinin ödenememesi ya da bankaların sunmuş olduğu yeni fırsatlar çok daha avantajlı ise hali hazırda aktif olan kredinin yeniden hesaplanıp çok daha uygun koşullar ile taksitlere bölünmesi durumunda kredi yapılandırma işlemi anlamlı olacaktır.

Borç kapatma kredisi hangi banka veriyor?​

Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar / 17 Mayıs 2022
Kredi yeniden yapılandırma nasıl olur?
Kredi yapılandırma işlemi; çekilen kredi üzerinden bankayla anlaşma yoluna giderek yeni bir ödeme planı oluşturmaktır. Kredi yapılandırması ile taksit ödemelerinde sayı olarak bir artış oluşurken uzun vadede toplam borca belirli oranda faiz eklenir.
Yapılandırılan borç tekrar yapılandırılır mı?
7256 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan veya 6183 sayılı Kanun kapsamında tecil edilmiş ve ödemeleri devam eden borçları bulunan mükelleflerin talep etmeleri halinde kalan taksit tutarlarına konu borçları yeni Kanuna göre yapılandırılabilecek.

Yapılandırılmış kredi borcu ödenmezse ne olur?​

Borç yeniden yapılandırma sonucunda dahi ödenmiyorsa, bu kez yasal takip başlar. Yasal takip süresi 90 gün (3 dönem / 3 ay) olarak belirlenmiştir. Ödeme yapılmamaya devam edildiğinde de icra takibi başlar ve bankalar avukatları devreye sokarlar.

Yapılandırılan kredi bir daha yapılandırılabilir mi?​

Bu şekilde yapılandırmaya giden kredi için tekrar yeni bir yapılandırmaya gitmek istenildiğini söylenip ilişki devam ederse, kurum tarafından protokol yeniden yapılandırılabilir. Bu aşamada iyi niyet göstermek ve iletişimi koparmamak en uygunu olacaktır.
Kredi yapılandırma kaç ay sonra yapılır?
Kredi yapılandırma 72 ay uygulaması olarak bilinen uygulama yeni krediler için uygulanmamaktadır. Mevcutta bulunan kredi kartı, kredili mevduat hesabı ve kredi ödemesini yaparken zorlanan tüketicilere çözüm sunacak uygulama, uzun vade ile ödeme planının rahatlatılması amacını taşımaktadır.
Kredi kartı borcu Yapılandırma kaç kez yapılır?
Kredi kartı borçlarını ödemekte güçlük çeken kişilerden sadece kredi kartı borçlusu ile konut ve taşıt kredisi borçlusu da yararlanabilecektir. Ayrıca kart ve bireysel kredi borçluları, borcunu 5 kez yapılandırma haklarına sahip olacaktır.

Alacakların Yeniden Yapılandırılması Nedir?​

Yeniden yapilandirma süresi Uzatildi mi?​

30 Nisan 2021 ve öncesinde bulunan vergi, SGK prim borcu, matrah artırımı, GSS, işsizlik sigortası primleri, idari para cezaları yeniden yapılandırması için süre uzamış oldu. Borçların yapılandırılması sonrasında ilk taksit ödeme süresi 1 Kasım 2021’den 1 Aralık 2021’e uzatılmış oldu.
Kredi cayma hakkı kredi notunu etkiler mi?
Krediniz hesabınıza geçtikten sonra iptalini istemeniz durumunda ise bankadan bankaya değişmekle birlikte kredi notunuzun olumsuz etkilenmesine sebep olabilir. Çünkü bankalar kredi verirken karşılaşmak istedikleri en son seçenek kredinin tüketici tarafından iade edilmesidir.
Kredi cayma hakkı 14 iş günü mü?
Tüketici, kredi sözleşmesinin kurulduğu tarihi müteakip 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

Kredi cayma süresi ne kadar?​

MÜŞTERİ, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir. MÜŞTERİ’nin cayma hakkını kullandığına dair bildirimi cayma hakkı süresi içinde kredi verene yöneltilmiş olması yeterlidir.

Ihtiyaç kredisi cayma hakkı nedir?​

Kanunda cayma hakkının süresi 14 gündür. Tüketici 14 gün içinde hiçbir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden tüketici kredisinden cayma hakkına sahiptir. Bu hak sayesinde tüketiciye sözleşmenin koşullarını tekrardan değerlendirme imkanı sunulmaktadır.
Kredi çekilen banka batarsa ne olur?
Banka battığı takdirde eğer o bankaya kredi kartı borcunuz varsa kurulacak olan bir kurul tarafından borcunuz tahsil edilir.
Cayma hakkı süresi ne kadar?
(5) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir.
 
Geri
Üst