Ihtiyac kredilerinde hayat sigortasi zorunlu mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

İhtiyaç kredilerinde hayat sigortası zorunlu mu?​

Özetleyecek olursak; bankadan kredi kullanırken hayat sigortası yapılması zorunlu değil, banka sigortayı zorunlu tutamaz. Ama banka kredi verirken hayat sigortası isteyebilir. Tüketici bir başka şirketten hayat sigortasını yaptırıp, bankaya sunar, banka da bunu kabul eder.

Hayat sigortası hangi hallerde ödeme yapmaz?​

Kaza veya hastalık sonrası ölüm. Kaza veya hastalık sonra iş göremezlik. Herhangi bir sebeple oluşan maluliyet. Eğer poliçeye eklenmişse işsizlik.
Hayat sigortası neleri kapsamaz?
Eğer yolcu sıfatı dışında bir hava yolculuğu yapmışsa ve bu durumda vefat etmişse sigorta şirketi ölüm tazminatı ödemez. Yalnızca riyazi ihtiyatını öder. Sigortadan faydalanan kişi hayatı üzerine sigorta yapanı öldürür yahut ölümünde suç ortağı olursa sigorta bedeli alamaz. Bu hak mirasçılarına ait olur.
Kaç yaşına kadar hayat sigortası yapılır?
Hayat sigortası yaptırmak için yaygın olarak sigorta şirketleri, isteklilerin 18 – 65 yaş aralığında olmasını ister. Yaş kriterini yerine getirmeniz halinde “Hayat Sigortası Genel Şartları” içerisinde yer alan yükümlülüklerinizi yerine getirerek hayat sigortasından yararlanabilirsiniz.

Kredi hayat sigortası hangi kredilerde zorunlu?​

Kredi için hayat sigortası zorunlu mu? sorusuna verilecek en net cevap zorunlu olmadığıdır. Bankaların kredi vermek için koşul olarak öne sürdükleri hayat sigortası şartının yasal bir dayanağı ise bulunmamakta.

Ihtiyaç kredilerinde hayat sigortası ne kadar?​

Ancak ihtiyaç kredisi için yıllık ortalama yıllık 50-70 TL, konut kredisi (mortgage) için yıllık ortalama yıllık 450-550 TL, taşıt kredisi için ise 100-350 TL hayat sigortası prim bedeli alınmaktadır. Bu fiyatlar bankalara ve sigorta şirketlerine göre değişiklik gösterir.
Ölüm halinde hangi şartlarda hayat sigortası krediyi bankaya ödemez?
Kredi çeken kişinin vefatı halinde sigorta şirketi kredi borcu ödemesi yapmak için ölüm nedeni belgesini ister. Eğer ölüm nedeni açıklanmamış ise; sigorta şirketi otopsi ister. Şüpheli olarak kişi vefat etmiş ise; netlik olmadığı için sigorta şirketi kredi borcunu ödemez.
Kredi hayat sigortası hangi hallerde ödeme yapar?
Yani kredi borcu devam eden biri hayatını kaybederse, bazı istisnai durumlar hariç tüm borçları sigorta şirketi tarafından ödenir. Bu istisnalar ise: Borçlunun ölümünde intihar vb. şüpheli bir durum olması halinde sigorta ödeme yapmayabilir.

Hayat sigortası ne kadar tazminat öder?​

Genel olarak, hayat poliçelerinden en yaygın olarak alınacak tazminat türleri, hayat poliçesi devam ederken ölen kişinin tazminatı ve kalıcı veya geçici iş göremezlik tazminatı kalemleridir. Sigortalının vefatı halinde, lehdarın riziko gerçekleşeceği için hayat sigortası talep etme hakkı doğar.

Hayat sigortası teminatları nelerdir?​

Hayat sigortası teminatları nelerdir?
Kimler yıllık hayat sigortası yaptırabilir?
Hayat sigortasından kimler yararlanabilir? Birikim yapmak ve/veya hayatta karşılaşılabilecek çeşitli risklere karşı teminat sahibi olmak isteyen herkes hayat sigortasından yararlanabilir.
60 yaş üstü kredi çekebilir mi?
Kredi çekmenin üst yaş sınırı ise her bankaya göre değişik olabilmektedir. Bu yaş sınırları genel olarak 60 ile 65 yaş arasında ve 65 ile 75 yaş arasında değişmektedir. Kredi alacağınız zaman kredi risk analizi yapan bankalar, kredi risk analizlerini yaparken yine kredi notunuza ve kredi notu ortalamanıza bakarlar.

Kredi çekerken yapılan hayat sigortası ne işe yarar?​

Kredili Hayat Sigortası Nedir? Kredili Hayat Sigortası, bireysel kredi kullanan müşterilerimizin yaşam kaybı veya tam ve daimi maluliyet durumunda kredi borcunu teminat kapsamında güvence altına alan sigortadır. Borç kapatıldıktan sonra varsa kalan tutar ailenize veya sevdiklerinize ödenir.

Kredi borcu bittikten sonra hayat sigortası geri alınır mı?​

Yani hayat sigortası hem vatandaşı hem de bankayı güvence altına alıyor. Ancak kredi çektikten sonra sigortadan vazgeçenler de olabiliyor. Bunun için vatandaş e-Devletten dilekçe ile başvuru yaparak parasını iade alabiliyor.
 
Geri
Üst