AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ihtisas Nedir anlami?

Editör

Yeni Üye

Ihtisas Nedir anlamı?​

İhtisas, uzmanlık veya uzmanlaşma anlamında bilinen bir kelimedir. İhtisas Yapmak Ne Demektir? İhtisas yapmak, herkesin merak ettiği bir sözcük türüdür. İhtisas yapmak, uzmanlaşmak anlamına sahip olan bir kelime türüdür.

Ihtisas birimi ne demek?​

Ihtisas birimi ne demek?
h) İhtisas birimleri; dış temsilciliklerin bünyesinde çalışan ve Dışişleri Bakanlığı dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarına mensup memur ve diğer görevlilerden meydana gelen birimlerdir.

Ihtisas tamamlamak ne demek?​

Belli bir konuda özel eğitim görmek, uzmanlaşmak, ihtisaslaşmak.

Diyanet ihtisas ne demek?​

Diyanet ihtisas ne demek?
Diyanet İhtisas Eğitimi ifadesiyle ilahiyat fakültesi mezunu din görevlilerinin yeterliklerini geliştirmek ve vaiz-müftü yetiştirmek için önce Haseki Eğitim Merkezinde, ardından diğer merkezlerde açılan hizmet içi ihtisas kursları kastedilmektedir.
Ihtisas ne demek ilahiyat?​
İslâmî İlimler İhtisas Programı; çağımızın ihtiyacı olan donanıma sahip ilim adamları yetiştirmek maksadıyla, ilahiyat alanında lisans, yüksek lisans ve doktora yapan yetenekli öğrencilerin eğitim ve araştırmalarını başarı ile yürütmelerini sağlayıcı her türlü hizmet ve desteği sunmayı amaçlamaktadır.

Gözlem ihtisas dairesi ne iş yapar?​

Gözlem ihtisas dairesi ne iş yapar?
Ceset veya kısımlarının, bilimsel araştırma amacıyla yükseköğretim kurumlarına verilmesiyle ilgili işlemler yönetmelikle düzenlenir. Gözlem İhtisas Dairesinin görevleri:(1) Madde 18 – Mahkemeler ve hakimlerce gözleme tabi tutulmasına karar verilenleri gözleme tabi tutmak ve gözlem sonucunu bir raporla tespit etmek.

Ihtisas hukuk ne demek?​

Uzmanlık, uzmanlaşma. Bir görüşe, bir düşünceye dayanarak, güvenerek.

Diyanet ihtisas kursu kaç yıl?​

Diyanet ihtisas kursu kaç yıl?
Diyanet İşleri Başkanlığı, İslamî ilimler alanında yetkin, nitelikli ve sahasına hâkim din hizmetlileri yetiştirmek amacıyla, kendi bünyesinde görev yapan ela- manları arasından sınavla seçtiği çalışanlarına, altı eğitim merkezinde Dinî Yüksek İhtisas Kursları düzenlemektedir. İhtisas Kursları’nın süresi 30 aydır.

Diyanet ihtisas merkezleri nereye bağlı?​

Söz konusu hükümden, dinî yüksek ihtisas merkezleri ve eğitim merkezlerinin doğrudan Başkanlığa bağlı oldukları, bu sebeple il ve ilçe müftülüklerinin hiyerarşik yapısı içinde değerlendirilemeyecekleri anlaşılmakta olup, bu durum anılan merkezlerin Başkanlıkla yazışmalarının doğrudan Valilikler kanalı ile yapılması …

Dini ihtisas kaç yıl?​

Dini ihtisas kaç yıl?
Gözlem ihtisas dairesi nedir?​
İhtisas Daireleri ve görevleri Gözlem İhtisas Dairesi, mahkemeler ve hakimlerce gözleme tabi tutulmasına karar verilenleri gözleme tabi tutar ve gözlem sonucunu bir raporla tespit eder.

Hukuk ihtisas mahkemeleri nelerdir?​

Hukuk ihtisas mahkemeleri nelerdir?
İcra Mahkemesi, iş mahkemesi, kadastro mahkemesi, tüketici mahkemesi, fikri ve sınai haklar hukuk mahkemesi, aile mahkemesi, denizcilik ihtisas mahkemesi medeni yargı alanındaki özel görevli mahkemeleri teşkil eder.

Ihtisas mahkemeleri hangi davalara bakar?​

HSK, vergi suçları, bilişim suçları, finansal suçlar, finansal uyuşmazlıklar, sendikal uyuşmazlıklar ve kamulaştırma davalarına ilişkin 6 yeni ihtisas mahkemesi belirledi.

Dib 2022 ihtisas sınavı ne zaman?​

Dib 2022 ihtisas sınavı ne zaman?
Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2022-DİB-MBSTS) için başvurular 25 Ocak – 02 Şubat 2022 tarihleri arasında yapıldı. 2022-DİB-MBSTS 12 Mart 2022 tarihinde uygulanacaktır.

İhtisas, bir konuda uzmanlaşma veya o alanda ileri düzeyde bilgi ve beceri sahibi olma anlamına gelmektedir. İhtisas yapmak, genel olarak belirli bir alanda derinleşmek, uzmanlaşmak ve o alanda ileri seviyede eğitim almak demektir. İhtisas birimi, genellikle belirli bir konuda uzmanlaşmış personelin bulunduğu birim veya birimler olarak tanımlanabilir.

Diyanet İhtisas Eğitimi, ilahiyat fakültesi mezunlarına daha fazla bilgi ve beceri kazandırmak, din görevlilerinin yeterliliklerini geliştirmek ve vaiz-müftü yetiştirmek amacıyla düzenlenen hizmet içi eğitim programlarını kapsamaktadır. Bu kurslar, ilahiyat alanında uzmanlaşmayı ve ileri düzeyde bilgi sahibi olmayı hedefler.

Gözlem ihtisas dairesi, bilimsel araştırma amacıyla ceset veya ceset parçalarının yükseköğretim kurumlarına verilmesiyle ilgili işlemleri düzenleyen bir birimdir. Mahkemeler veya hakimler tarafından gözleme tabi tutulması gereken kişileri gözlemleyerek raporlar hazırlarlar.

Hukuk ihtisas mahkemeleri, özel konularda uzmanlaşmış mahkemeler olarak tanımlanabilir. Örneğin, İcra Mahkemeleri, iş mahkemeleri, aile mahkemeleri gibi farklı konularda uzmanlaşmış mahkemeler bu kategoriye girebilir.

DİB 2022 ihtisas sınavı için başvuruların 25 Ocak - 02 Şubat 2022 tarihleri arasında yapıldığı ve sınavın 12 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirileceği belirtilmiştir.

Bu açıklamalardan da anlaşılacağı üzere ihtisas, belirli bir alanda uzmanlaşmayı ve derinlemesine bilgi sahibi olmayı ifade eder.

Geri