AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ihracat HS kodu nedir?

Editör

Yeni Üye

İhracat HS kodu nedir?​

HS Kod Sistemi ve Harmonize Tarife Çizelgesi Harmonize Tarifesi Çizelgesi(HTS); bir ülkedeki ticareti yapılan tüm malları görev, kota ve istatistiksel amaçlar için hiyerarşik bir yapıyla tanımlar. İhracat yapmak istediğiniz ülkenin Harmonize Tarifesi Çizelgesine (HTS) göre ürünüzün HS kodunu kontrol etmelisiniz.

HS kodu ne anlama geliyor?​

HS kodu ne anlama geliyor?
Uyumlaştırılmış kod, ticareti yapılan ürünleri sınıflandırmak için uluslararası olarak standartlaştırılmış isimler ve numaralar sisteminin bir parçasıdır – bu kodlar Dünya Gümrük Örgütü (WCO) tarafından geliştirilir ve sürdürülür.

Faturada HS ne demek?​

HS Code (GTİP) Nedir? Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu’na kısaca GTİP denir. Türk Gümrük Tarife Cetvelindeki 12 haneli kod olan GTİP, HS Code ve HTS Code olarak da adlandırılmaktadır. İthalat ve ihracat işlemlerinde HS Code, fatura ya da proforma faturada mutlaka belirtilmelidir.

HS kodu nedir nasıl alınır?​

HS kodu nedir nasıl alınır?
HES kodu ayrıca kısa mesaj ile de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılıyor ve 2023’e SMS olarak atılabiliyor.

ETSY tariff Number nedir?​

Etsy tarafından satın alınan bir kargo etiketini kullanarak Avrupa Birliği’ne ürün göndermek istediğiniz takdirde tarafınızdan bir GTİP numarası istenecek. Bu numarayı alırken Etsy tarafından önerilen seçenekleri kullanabilir veya kendiniz ekleyebilirsiniz.

HS code nasıl bulunur?​

HS code nasıl bulunur?
GTİP Kodu Nasıl Bulunur?
- Adım 1: TUİK’in sitesinden aradığımız bilgilere ulaşabiliriz.
- Adım 2: Ürününüzün ne olduğunu ‘Tanımlarda Ara’ kısmına Türkçe yazıp, Sınıflamalar sekmesinde güncel olan GTİP 2018’i seçiyoruz.
- Adım 3: Çıkan sonuçların içerisinde ürünümüz için en uygun tarifi, tanımlamayı içeren kodu buluyoruz.

HS kodu nedir nereden alınır?​

1- “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden, “HES Kodu İşlemleri” bölümünden, 2- SMS Yönetmi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Kartının Ön Yüzündeki Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve “Paylaşım Süresi” gün sayısı olarak yazılır ve 2023’e SMS olarak gönderilir.

HS Kodu nasıl bulunur?​

HS Kodu nasıl bulunur?

T.C. Kimlik ile HES kodu nasıl alınır?​

SMS ile;
- HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C.
- Mavi Kartlı veya TC kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan kişiler; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,
- T.C.

1 yıllık HES kodu nasıl alınır?​

1 yıllık HES kodu nasıl alınır?
Süresiz kod almak içinse; SMS’le HES boşluk T.C. Kimlik No, boşluk, Kimlik Seri No son 4 hanesini girdikten sonra bu alanı boş bıraktığınızda Paylaşım Süreniz 1 yıl olacaktır.

Tariff Number nasıl alınır?​

Gümrük tarifesi nasıl belirlenir?​

Gümrük tarifesi nasıl belirlenir?
GTİP kodu 12 haneden oluşur. Kodun ilk sıradaki 6 hanesi armonize sistem tarafından belirlenmektedir. Bu ilk 6 kodda ülkelerin herhangi bir değişiklik yapılmasına izin yoktur. Bu ilk 6 haneden sonra gelen 2 hane ile yani toplamdaki ilk 8 hane aynı bölgedeki ülkelere kullanılan bir koddur.

GTIP numarası nereden alınır?​

Adım 1: TUİK’in sitesinden aradığımız bilgilere ulaşabiliriz. Türkçe olduğu için bu siteyi tercih etmenizi öneriyorum fakat internette İngilizce de bir çok kaynak mevcut. Adım 2: Ürününüzün ne olduğunu ‘Tanımlarda Ara’ kısmına Türkçe yazıp, Sınıflamalar sekmesinde güncel olan GTİP 2018’i seçiyoruz.

Tarife pozisyonu nedir?​

Tarife pozisyonu nedir?
Armonize Sistemin temelini 6 basamaklı bir kodlama sistemi oluşturur. Bu 6 basamaklı kodun ilk iki basamağı eşyanın hangi fasılda olduğunu belirtir. İkinci iki basamak ise eşyanın o fasıldaki hangi grupta yer aldığını işaret eder. İlk dört basamak Armonize Sistemde“eşyanın tarife pozisyonu” olarak adlandırılır.

HS Kodu, Harmonize Sistemi'nin bir parçası olan ve Dünya Gümrük Örgütü (WCO) tarafından geliştirilen uluslararası standartlaştırılmış isimler ve numaralar sistemini kullanarak ticareti yapılan ürünleri sınıflandırmak için kullanılan bir kodlama sistemidir. İhracat yapmak istediğiniz ülkenin Harmonize Tarife Çizelgesine (HTS) göre ürününüzün HS kodunu kontrol etmelisiniz.

Faturada HS (GTİP) kodu, "Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu" olarak adlandırılan ve Türk Gümrük Tarife Cetvelinde 12 haneli kod olan GTİP kodunu temsil eder. İthalat ve ihracat işlemlerinde HS Code (GTİP), fatura ya da proforma faturada mutlaka belirtilmelidir.

HS kodu bir ürünün doğru şekilde sınıflandırılması ve gümrük işlemlerinde kullanılabilmesi için önemlidir. GTİP Kodu Nasıl Bulunur sorusuna ise adım adım cevap verilerek, ürününüzün HS kodunu bulmak için neler yapabileceğiniz açıklanmış.

Etsy tarafından satın alınan bir kargo etiketini kullanarak Avrupa Birliği'ne ürün göndermek istediğinizde önerilen GTİP numarasını kullanabilir veya kendiniz ekleyebilirsiniz. GTİP numarası ile ilgili detaylı bilgiler paylaşılmış.

Tarife pozisyonu ve GTIP numarası ile ilgili de ayrıntılı bilgiler verilmiş, ürünlerin sınıflandırılması ve gümrük işlemleri için kullanılan bu konular açıklanmış.

Sorulara verilen cevaplar kapsamlı ve açıklayıcı olduğu için HS kodu, GTİP numarası, Tarife Pozisyonu gibi konularla ilgili daha geniş bilgi sahibi olmanızı sağlayacak detayları içeriyor.

Geri