AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ihrac olan kisi sigortali iste calisabilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.732
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

İhraç olan kişi sigortalı işte çalışabilir mi?​

Genel olarak bu konuda resmi olarak bir engel bulunmamaktadır. Meslekten ihraç edilenler özel sektörde sigortalı işte çalışabilir; aynı şekilde Bağ-Kur’a tabi bir iş yeri açabilir.

KHK ne zaman bitecek?​

375 sayılı KHK ne zaman bitiyor? 375 sayılı KHK 25/07/2021 tarihinde sona erer.

KHK li ne demek?​

KHK li ne demek?
Kanun hükmünde kararname kısaca KHK genel tanım olarak yasama organının konu, süre ve amacı belirleyen bir yetki kanunu ile verdiği yetkiye veya doğrudan doğruya anayasadan aldığı yetkiye dayanarak, hükûmetin çıkardığı, maddi anlamda kanun gücüne sahip, parlamentonun tasdiki ile şekli ve organik anlamda kanun gücünü …

İhraç olan memur sigortalı işte çalışırsa iade olunca hak kaybına uğrar mı?​

İhraç olan memur sigortalı işte çalışırsa iade olunca hak kaybına uğrar mı?
İhraç edilmiş iken görevine iade edilen kamu görevlisine kendisinden kaynaklanmayan sebepler nedeniyle görevde olamadıkları, açıkta kaldığı yada ihraç edildiği süre içerisinde eğer görevde olsalardı alabilecekleri tüm özlük, mali ve sosyal hakların ödenmesi gerekmektedir.

375 sayılı KHK süresi uzatılacak mı?​

31 Temmuz 2021 tarihi ile 1 yıl daha uzatılan bu 375 Sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarma işlemi tesis edilebilmektedir. Bu madde kapsamında idari soruşturma başlatılarak kamu görevime son verilmektedir.

375 sayılı KHK Geçici 35 maddesi uzatıldı mı?​

Geçici 35. Madde çıkarıldığında süresi üç yılla sınırlandırılmıştı. Süresi 31 Temmuz 2021’de doldu. Ancak TBMM süreyi bir yıl daha uzattı.

Kararnamenin amacı nedir?​

Kararnamenin amacı nedir?
KHK, yasama organının yani TBMM’nin anayasadan aldığı yetki gereğince konusunu, süresini ve amacını belirlediği bazı kanunları çıkarması için hükümete verdiği yetkiye dayanılarak çıkarılan kanun gücüne sahip, meclisin onayıyla tam anlamıyla kanun gücünü kazanan kararnamelerdir.

Khkyı kim çıkarır?​

Khkyı kim çıkarır?
Türkiye’de 1982 Anayasası’nın 87. maddesi ile, “Bakanlar Kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek” TBMM’nin görev ve yetkileri arasında sayılmıştır.

İhraç edilen memurun maaşı geri alınır mı?​

Bu kapsamda göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarılma tarihlerini takip eden aybaşından göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenir. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamaz.” Hükmünü içermektedir.

Göreve iade edilenlerin mali hakları yasal faiziyle birlikte ödenir mi?​

AŞAĞIDA GÖRSELİNİ PAYLAŞTIĞIMIZ DAVAMIZIN KABUL KARARINDA GÖRÜLECEĞİ ÜZERE ; OHAL KOMİSYONU KARARI İLE GÖREVİNE İADE EDİLEN MEMURLAR GERİYE DÖNÜK OLARAK MALİ HAKLARINI YASAL FAİZİ İLE BİRLİKTE ALABİLMEKTEDİR .

Fetö den ceza alan doktor özelde çalışabilir mi?​

Fetö den ceza alan doktor özelde çalışabilir mi?
Güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan ve bu sebeple “atanamayan” hekimler ise 600 günlük zorunlu hizmet süresince hiçbir hastanede çalışamayacak. Zorunlu hizmet süresini doldurduktan sonra sadece özel hastanelerde çalışabilecekler ve yazdıkları tıbbi raporların adli geçerliliği olmayacak.
 
İhraç olan kişilerin sigortalı işte çalışabilmesinde herhangi bir resmi engel bulunmamaktadır. Meslekten ihraç edilenler özel sektörde sigortalı işte çalışabilirler ve aynı şekilde Bağ-Kur'a tabi bir iş yerinde çalışabilirler.

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili sorunuzda, 375 sayılı KHK'nin 25/07/2021 tarihinde sona erdiği belirtilmiştir.

KHK terimi, "Kanun Hükmünde Kararname"nin kısaltmasıdır. KHK'lar yasama organının yetkisini kullanarak çıkardığı, hükümetin maddi anlamda kanun gücüne sahip olduğu belgelerdir.

İhraç olan bir memurun sigortalı işte çalışması durumunda görevine iade edilmesi halinde hak kaybına uğramaması için ihraç döneminde alması gereken tüm özlük, mali ve sosyal haklarının iade edilmesi gerekmektedir.

375 sayılı KHK'nin süresi uzatılmasıyla ilgili sorunuzda, 375 Sayılı KHK'nin süresinin 31 Temmuz 2021 tarihinde bir yıl daha uzatıldığı bilgisine yer verilmiştir.

Geçici 35. Madde süresinin uzatılıp uzatılmadığına dair bilgi veren cümlede ise, geçici 35. Madde'nin süresinin 31 Temmuz 2021'de dolduğu, ancak TBMM'nin süreyi bir yıl daha uzattığı belirtilmektedir.

Kararnamenin amacı genel olarak, yasama organının verdiği yetkiye dayanarak hükümetin çıkardığı kanun gücüne sahip belgeleri belirli bir konu, süre ve amaca yönelik olarak düzenlemektir.

KHK'ları çıkaran yetki Türkiye'de Bakanlar Kurulu'na verilmiş bir yetkidir. 1982 Anayasası'nın 87. maddesi, bu yetkiyi Bakanlar Kurulu'na tanımlamaktadır.

İhraç edilen bir memurun maaşının geri alınıp alınmayacağı konusunda, göreve başlaması durumunda, çıkarıldığı tarihten başlayıp göreve başladığı tarihe kadar geçen sürelerdeki mali ve sosyal haklarının ödenmesi gerektiği belirtilmiştir.

Göreve iade edilen memurların mali haklarının yasal faiziyle birlikte ödenip ödenmeyeceği sorusuna yönelik olarak, görsel paylaşımı yapılan dava sonucunda OHAL Komisyonu kararı ile göreve iade edilen memurların geriye dönük olarak mali haklarını yasal faiziyle birlikte alabileceği ifade edilmiştir.

FETÖ'den ceza alan bir doktorun özel sektörde çalışıp çalışamayacağı konusunda belirli durumlar bulunmaktadır. Güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan ve atanamayan hekimler, zorunlu hizmet süresince hiçbir hastanede çalışamayacaklardır. Zorunlu hizmet süresini tamamladıktan sonra sadece özel hastanelerde çalışabilecekler ve yazdıkları tıbbi raporların adli geçerliliği olmayacaktır.
 

Similar threads

Geri
Üst