AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İhmaller Zincirine ve Servis Çetelerine Çözüm Olacak mı? 10 Maddede Okul Servislerinde Yeni Dönem

haberci

Yeni Üye
h 3Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Asilzade, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mektep Servis Yönetmeliği'ne ilişkin basın açıklaması yaptı Alınan yeni önlemlerin arasında*kişiler hakkında açılan soruşturmaların da şoförlüğe engel sayılması da var İhmaller Zincirine ve Servis Çetelerine Çözüm Olacak mı? 10 Maddede Okul Servislerinde Yeni Dönemİhmaller Zincirine ve Servis Çetelerine Çözüm Olacak mı? 10 Maddede Mektep Servislerinde Yeni Dönem AA'da yer alan habere kadar,*Milli Eğitim Bakanı Yılmaz*Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin evden okula, okuldan da eve götürülürken daha dinç, tehlikesiz ve iyi şartlarda taşınması kaliteli eğitimin olmazsa olmaz unsurlarıdırdediİşte*yönetmelikte yapılan değişikliklere tarafından 10 başlıkta yeni önlemler: 1 Araçlarda güvenlik kemeri ve araç peşine düşüp takip sistemi gerekli olacak2 Milli Eğitim Bakanı servis şoförlerine sertifika verecek3 Kişiler hakkında açılan soruşturmalar da şoförlüğe engel sayılacak4 Servislerde kılavuz hoca özel reflektörlü yelek giyecek5 Servis araçlarında cam filmi kullanılmayacak6 Okul servis araçlarında güvenlik kamerası gerekli olacak7 Kurallara uymayanların izinleri iptal edilecek8 Şoförlere hekimden her sene rapor şartı getirildi9 Denetleme için komisyonlar kurulacak ve komisyonda öğretmen ve veliler olacak10 Araçlarda bulundurulacak personelin eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yerine getirilecekSosyal medyada yeni düzenlemenin içten olduğunu bulanlar da oldu, geç kalındığını düşünenler deINDENTCinsel istismar, uyuşturucu ve canice suçluları okul servis şoförü olamayacakmış, yani şimdiye dek olabiliyorlar mıydıaferin size— Ayhan (@ayhantime) http:forumnicealemcom:twittercomayhantimestatus922732370154975232?refsrc twsrc%5Etfw24 Ekim 2019INDENT INDENTOkul servislerindeki duzenlemeyi dinlerken servis sisteminin bugun faaliyete gectigi hissine kapildimBunca zamandir nerelerdeydiniz acaba?— Aytul Ozkan (@aytulo) http:forumnicealemcom:twittercomaytulostatus922730528222085120?refsrc twsrc%5Etfw24 Ekim 2019INDENT INDENTOkul servisi şoförleri icin hazırlanan kurallar harika olmuşÇocuklar güvende bundan böyle— ribas10 (@persieeee11) http:forumnicealemcom:twittercompersieeee11status922732722384142336?refsrc twsrc%5Etfw24 Ekim 2019INDENT INDENTEtkin, işbilir ve akıllı bir müdürün halledebileceği okul servisi sorunu için 4 bakanın bir araya gelip basın toplantısı yapması komik— MelekÇocuk (@melekcocuk) http:forumnicealemcom:twittercommelekcocukstatus922731364839018496?refsrc twsrc%5Etfw24 Ekim 2019INDENT Mektep servislerinin camlarının filmli olması dek abuk subuk makul olmayan şey yokiçten kararben aracımda söküyorsam mektep servisi eşek gibi sökecek— AntiMadde

Mektep Servis Yönetmeliği'ne ilişkin yapılan basın açıklamasında alınan yeni önlemler hem okul servislerinde hem de öğrenci güvenliğinde önemli adımlar olduğunu göstermektedir. Bu önlemlerin arasında yer alan maddelerin detaylı bir şekilde incelenmesi ve uygulanmasıyla olumlu sonuçlar elde edilmesi hedeflenmektedir.

1. Araçlarda güvenlik kemeri ve araç takip sistemi zorunlu olacak: Öğrenci taşıyan araçlarda güvenlik kemeri ve araç takip sistemi bulundurulması, öğrenci güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Bu sayede olası kazalarda zararların en aza indirilmesi hedeflenmektedir.

2. Milli Eğitim Bakanı servis şoförlerine sertifika verecek: Servis şoförlerine yönelik sertifika uygulaması, ehliyetin ötesinde özel eğitim alan şoförlerin görev yapmasını sağlayarak öğrenci taşımacılığında kalite ve güvenlik standartlarının artmasına katkı sağlayacaktır.

3. Kişiler hakkında açılan soruşturmalar da şoförlüğe engel sayılacak: Servis şoförlerinin geçmişi ve sicili hakkında detaylı araştırmalar yapılması, okul servislerinde istenmeyen durumların önlenmesine yardımcı olacaktır.

4. Servislerde kılavuz hoca özel reflektörlü yelek giyecek: Öğrencilerin güvenliği için servislerde bulunan kılavuz hocaların özel reflektörlü yelek giymesi, öğrencilerin daha rahat ve güvenli bir şekilde taşınmasını sağlayacaktır.

5. Servis araçlarında cam filmi kullanılmayacak: Servis araçlarında cam filmi kullanımının yasaklanması, araç içindeki görünürlüğün artırılması ve olası kötü niyetli durumların önlenmesine katkı sağlayacaktır.

6. Okul servis araçlarında güvenlik kamerası zorunlu olacak: Güvenlik kameralarının bulundurulması, öğrencilerin taşınma sürecinin kayıt altına alınması ve gerekli durumlarda incelenmesi için önemli bir adımdır.

7. Kurallara uymayanların izinleri iptal edilecek: Servis şoförlerinin belirlenen kurallara uymaması halinde gerekli yaptırımların uygulanması, disiplin mekanizmasının işlerliğini sağlayacak ve öğrenci güvenliğini koruyacaktır.

8. Şoförlere hekimden her sene rapor şartı getirildi: Şoförlerin sağlık durumunu belirli aralıklarla kontrol ettirmesi, sürücülerin fiziksel ve psikolojik açıdan uygunluğunun sürekli denetlenmesini sağlayarak öğrenci güvenliğini artıracaktır.

9. Denetleme için komisyonlar kurulacak ve komisyonda öğretmen ve veliler olacak: Okul servislerinin düzenli ve etkin bir şekilde denetlenmesi için oluşturulacak komisyonlar, öğretmen ve velilerin de içinde bulunarak sistemin şeffaflığını sağlayacaktır.

10. Araçlarda bulundurulacak personelin eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yerine getirilecek: Taşıma görevlilerinin eğitim ve donanım seviyelerinin yükseltilmesi, öğrenci taşımacılığında profesyonel standartların oluşturulmasına olanak tanıyacaktır. Bu sayede öğrenciler daha güvenli bir şekilde taşınabileceklerdir. Bu önemli maddelerin servis güvenliğine katkı sağlayacağını ve öğrencilerin can güvenliğini sağlamada destek olacağını söyleyebiliriz.

Geri