AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ihlamur alkali mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ihlamur alkali mi?​

Alkali yiyecekler ve içecekler Zeytinyağlı ıspanak-pazı, kayısı kompostosu, rezene çayı, baklalı enginar, soya filizli haşlanmış buğdaylı turplu salata, taze nane yapraklı maden suyu, alkali suyla yapılan yasemin, ıhlamur, nane, papatya çayı, zeytinyağlı kabak, zerdeçallı sebze çorbası.
Hardal asit mi baz mı?
Tüm bitkisel baharatlar ve doğal tatlandırıcılar alkali gruptadır. Et ve süt ürünleri, yumurta, tahıl içeren çeşitli gıdalar (arpa, yulaf, buğday, mısır, pirinç, çavdar, makarna), kakao, kahve, ketçap, mısır şurubu, alkol, alkolsüz içecekler, hardal, şeker, sirke ve şarap ise asidik olup sınırlı tüketilmelidir.
Zencefil asidik mi?
Alkali besinler arasında avokado, brokoli, limon, zencefil, greyfurt, salatalık, ıspanak, enginar, kereviz, fesleğen, salatalık, havuç, pazı, pancar, Brüksel lahanası, karalahana, kırmızı lahana, kırmızı soğan, sarımsak, soğan, maydanoz, bamya, turp, yeşil yapraklı sebzeler, meyveler ile çiğ badem ve badem sütü öne …

Hurma alkali mi?​

Az alkali besinler: Soya sütü, pirinç sütü, manda sütü ve yoğurdu, çiftlik somonu, ton balığı, hamsi, sardalya, uskumru, karpuz, kayısı, çilek, böğürtlen, nektarin, kuru hurma ve incir, armut, siyah üzüm ve kuru siyah erik.
Ihlamur çayı kanı sulandırır mı?
Kan sulandırıcı bitkiler arasında zencefil, zerdeçal, ıhlamur, kırmızıbiber, üzüm çekirdeği, papatya ve tarçın en önde gelenlerdir. Bu bitkilerin taze formları, toz halindeki baharat formları ya da bitki çayı formlarının hepsinde kan sulandırıcı etki olup çok dikkatli kullanılmalıdır.
Yer fıstığı alkali mi?
Bir besinin içinde ne kadar fazla potasyum, kalsiyum, magnezyum gibi pozitif (artı) iyon varsa, o yiyecek o kadar alkalidir. Fosforu, kloru, kükürdü, iyodu, yani negatif (eksi) iyonları ne kadar çoksa o oranda asit oluşturur. Zaten bu yüzden badem alkali ama yer fıstığı asit bir yiyecek.
Hastalıklara Karşı Koruma Sağlar.
 
Geri
Üst