AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ihlalli gecis nereden odenir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.884
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ihlalli geçiş nereden ödenir?​

Borç kaydına ilişkin ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında “ödeme yap” seçeneği ile ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması telefona indirilerek yapılabilir.

Ihlalli geçiş cezası nedir?​

HGS geçiş ücreti 5 TL olan gişeden HGS etiketiniz olmadan veya yetersiz bakiye ile geçmeniz durumunda 55 TL ceza ödemeniz gerekmektedir. Kaçak geçiş yaptığınız günden 15 gün içinde hesabınıza nakit yüklemeniz durumunda , cezanız hesaba yansımaz bakiyenizden geçiş ücreti sadece kesilir.

Otoyol Ihlalli geçiş ne demek?​

Otoyol Ihlalli geçiş ne demek?
Geçiş İhlali Nedir? Türkiye’deki bazı kara yolu, köprü, otoban ya da tünellerden geçerken Hızlı Geçiş Sistemi’ni (HGS) ya da Otomatik Geçiş Sistemi’ni (OGS) kullanmamız gerekir. HGS ya da OGS bakiyenizde yeterli tutar olmaması ya da kaçak geçiş durumunda geçiş ihlali yapılmış olur.

HGS Borç Yapılandırma nasıl yapılır?​

Yapılandırma başvuruları, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi “www.gib.gov.tr” veya e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla gerçekleştirilebiliyor.

Ihlalli geçiş ödenmezse ne olur?​

Otoyoldan çıkış yaptığınız tarihi izleyen 15 gün içinde İhlalli Geçiş Bildirimi üzerinde belirtilen banka şubelerine ödeme yapılmadığı taktirde geçiş ücretinin 4 katı para cezası ve geçiş ücreti ile birlikte Tebligat Ücreti, Avukatlık Ücreti ve diğer masrafları içeren bir tutarda bir bedel ödemeniz gerekecektir.

Köprüden kaçak geçiş cezası ne kadar?​

Köprüden kaçak geçiş cezası ne kadar?
Köprü ve otoyollardan ücret ödemeden geçiş yaptığı tespit edilen araç sahiplerine, 6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Hizmetleri Hakkında Kanunun ilgili maddesine göre geçiş ücreti ödemeden giriş-çıkış yaptığı mesafeye ait geçiş ücretinin 4 katı tutarında idari para cezası verilecek.

HGS geçiş ihlali olursa ne olur?​

HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş yapılan plaka üzerine 15 (on beş) gün içinde HGS veya OGS abonesi olunması veya mevcut OGS veya HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.

HGS internetten ödenir mi?​

PttAVM.com üzerinden kredi kartı veya havale/EFT yöntemi ile HGS etiketlerinize, online bakiye yükleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

HGS geçmiş borç nasıl ödenir?​

HGS geçmiş borç nasıl ödenir?
PTT Genel Müdürlüğü menüsünde bulunan ”Hızlı Geçiş İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama” bağlantısı ile ceza sorgulaması yapılabilir. HGS cezası bulunan sürücüler, ödemelerini banka şubelerinden, internet şubelerinden ve mobil uygulamalarından yapabilirler.

HGS ceza ödemesi nereye yapılır?​

Ceza ödeme işlemini kimliğiniz ve banka kartınızı yanınızda bulundurmak koşuluyla rahatlıkla yapabilirsiniz. Aynı zamanda HGS cezası nereye ödenir için PTT merkez ve şubelerinden ve de online PTT sitesinden de ceza ödeme işlemini yapabilirsiniz.
 
İhlalli geçiş işlemleri ile ilgili detaylı bilgi vermek için buradayım. İhlalli geçişin nasıl ödenebileceği, cezaların ne kadar olduğu ve ödeme süreçleri hakkında bilgilendirme yapabilirim.

İhlalli geçişin ödenmesi için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
1. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ve internet bankacılığı sistemleri aracılığıyla,
2. [igs.otoyolas.com.tr](http://igs.otoyolas.com.tr) internet adresi üzerinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında "ödeme yap" seçeneği ile,
3. OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması'nı telefonunuza indirerek.

İhlalli geçiş cezası, HGS gişeden HGS etiketi olmadan veya yetersiz bakiye ile geçtiğinizde 55 TL olarak uygulanmaktadır. HGS borcunu yapılandırmak isteyenler, Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesi veya e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirler.

Eğer ihlalli geçiş ödenmezse, otoyoldan çıkış yaptıktan sonraki 15 gün içinde ödeme yapılmazsa ceza miktarı artacaktır. Geçiş ücretinin 4 katı para cezası ve diğer ilave masrafların da bulunduğu bir tutarı ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Köprüden kaçak geçiş yapanlara ise 6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Hizmetleri Hakkında Kanunu'na göre geçiş ücretinin 4 katı tutarında idari para cezası verilmektedir.

HGS geçiş ihlali durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamakta, 15 gün içinde HGS veya OGS abonesi olunması veya yeterli bakiye yüklenmesi halinde ceza ödenmemektedir.

HGS cezaları ödenirken, kredi kartı veya havale/EFT yöntemi kullanılarak [PttAVM.com](PttAVM.com) üzerinden online bakiye yükleme işlemi yapılabilmektedir. HGS cezası olan sürücüler ise ödemelerini banka şubelerinden, internet şubelerinden ve mobil uygulamalardan yapabilirler.

Ceza ödemeleri için kimlik ve banka kartınızı yanınızda bulundurarak PTT merkez ve şubelerinden ya da online PTT sitesinden de işlem yapabilirsiniz. Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur. Daha fazla detaylı bilgi ya da sorularınız için buradayım!
 
Geri
Üst