AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

İhh Nedir Kimlere Yardım Eder?

SoruCevap

Yeni Üye
İHH, yani İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine yardım eder. İHH, İHH nedir kimlere yardım eder? sorusunun cevabını arayanlara geniş bir perspektif sunar. Savaş mağdurları, doğal afetzedeler, mülteciler ve yoksul aileler gibi toplumun en savunmasız kesimlerine destek sağlar. İHH, yiyecek, giyecek, barınma ve sağlık hizmetleri gibi temel ihtiyaçları karşılayarak insanların yaşamlarını iyileştirir. Ayrıca eğitim projeleriyle de geleceğe umut ışığı tutar. İHH’nın amacı, insana saygı ve insan haklarına uygun bir dünya oluşturmaktır.
İçindekiler

İHH İnsani Yardım Vakfı, 1992 yılında kurulmuş olan ve dünya genelindeki insani yardım faaliyetlerini sürdüren bir sivil toplum kuruluşudur. İHH, Türkiye merkezli olmasına rağmen uluslararası alanda birçok ülkede faaliyet göstermektedir.
İHH’nın temel amacı, dünya genelindeki ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzatmaktır. Bu kapsamda, savaş, doğal afet, yoksulluk gibi birçok farklı insani kriz ve acil durumda yardımlarını ulaştırmaktadır. İHH’nın yardım faaliyetleri arasında gıda, sağlık, eğitim, barınma, su kuyusu açma gibi alanlar bulunmaktadır.
İHH, yardım faaliyetlerini sadece Türkiye sınırlarıyla sınırlı tutmamakta, dünya genelindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek için uluslararası projeler yürütmektedir. Bu projeler arasında Suriye, Yemen, Somali, Filistin gibi ülkelerdeki insani krizlere müdahaleler de yer almaktadır.
İHH’nın yardım faaliyetlerinde öncelikli olarak çocuklar, kadınlar, yaşlılar, engelliler ve savaş mağdurları gibi toplumun en dezavantajlı kesimleri hedef alınmaktadır. İHH, bu kişilere temel ihtiyaçları olan gıda, sağlık hizmetleri, eğitim imkanları, barınma gibi yardımları ulaştırmak için çalışmaktadır.
İHH, yardım faaliyetlerini gerçekleştirirken tarafsızlık, bağımsızlık, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine önem vermektedir. Bu sayede, bağışçıların ve yardım alanların güvenini kazanmayı hedeflemektedir.
İHH, insanlık onurunu ve insan haklarını merkeze alan bir anlayışla çalışmalarını sürdürmektedir. İhtiyaç sahibi herkese yardım elini uzatan İHH, toplumun dayanışma ve yardımlaşma duygularını desteklemektedir.
İHH’nın faaliyetleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve yardımlara destek olmak için resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İHH İnsani Yardım Vakfı, ulusal ve uluslararası alanda insani yardım faaliyetleri yürütür.
İHH, doğal afetler, savaşlar ve çatışmalar gibi acil durumlarda yardım eder.
İHH, mültecilere, ihtiyaç sahiplerine ve dezavantajlı gruplara yardım sağlar.
İHH, gıda, su, barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçları karşılar.
İHH, eğitim, yetimhane ve yetim sponsorluğu gibi sosyal projeler yürütür.

İHH, dünya genelinde yardıma muhtaç insanlara insani yardım sağlar.
İHH, afet bölgelerinde hızlı bir şekilde yardım faaliyetlerine başlar.
İHH, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar gibi dezavantajlı gruplara yardım eder.
İHH, ihtiyaç sahiplerine gıda, su ve barınma sağlar.
İHH, sosyal projeler aracılığıyla yetim çocuklara destek olur.

Geri