AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

IHH hangi cemaate ait?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İHH hangi cemaate ait?​

İHH İnsani Yardım Vakfı
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı
Kuruluş | 1992
Tür | Kamu yararına çalışan uluslararası sivil toplum kuruluşu
Yasal statü | Vakıf
Merkez | İstanbul, Türkiye

İHH iş başvurusu nasıl yapılır?​

İHH’nın kurumsal sitesinde yer alan Gönüllü Başvuru Formu’nu doldurabilir ve gönüllü olarak çalışmalarımıza destek verebileceğiniz alanları belirtebilirsiniz. Yine 0212 631 21 21 numaralı telefondan gönüllü çalışmalarımız hakkında bilgi alabilir, kayıt yaptırabilirsiniz.

İHH nasıl okunur?​

İHH nasıl okunur?
ahey ahey diye okunur.

İHH bursu ne kadar 2021?​

İHH bursu ne kadar 2021?
Yaşadıkları en büyük sorun ise barınma ve maddi yetersizlik. Vakfımız ve UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) misafir öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları en aza indirmek için burs kampanyası yapıyor. Kampanyayla her gence 175 TL burs verilerek maddi destek sağlanıyor.

İHH dan nasıl yardım alabilirim 2021?​

Yüzbinlerce ihtiyaç sahibi 3 ay boyunca her ay 1000 TL nakit desteği alabiliyor. Hesaplara aralıksız bir şekilde yatırılacak olan bu nakit ödemelerini almak için 30 Nisan tarihine kadar başvuru yapılması gerekiyor. Başvurular e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştiriliyor.

İHH dan nasıl yardım alabilirim?​

Başvurular e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştiriliyor. Gelir kaybıyla karşılaşan ve ekonomik alanda sıkıntılar yaşayan vatandaşlar için tam 3 ay boyunca 1.000 TL nakit desteği verilecek.

İHH ne kadar burs veriyor?​

İHH ne kadar burs veriyor?
Vakfımız ve UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) misafir öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları en aza indirmek için burs kampanyası yapıyor. Kampanyayla her gence 175 TL burs verilerek maddi destek sağlanıyor. İHH ve UDEF dünyanın farklı ülkelerinden 2000 öğrenciye burs veriyor.

İHH Yetim bursu ne kadar?​

İHH Yetim bursu ne kadar?
Hayırseverler, 23 ülkedeki bin yetimin geleceklerine umut olmak için bütün operatörlerden YETİMBURS yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL, 4072’ye göndererek 19 TL bağışta bulunabilir. Daha fazla bağış yaparak yetimlerin ellerinden tutmak isteyen hayırseverler ise İHH’nın banka hesaplarından projeye destek verebilirler.
İHH yardımları nereye gidiyor?​
İHH İnsani Yardım Vakfı; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu …

İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı), kuruluş amacı gereği insan haklarına saygıyı ön planda tutarak uluslararası alanda yardım faaliyetleri gerçekleştiren bir vakıftır. Vakfın merkezi İstanbul, Türkiye'de bulunmaktadır. 1992 yılında kurulan İHH, kamu yararına çalışan uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur ve yasal statüsü vakıftır.

İHH'nın burs ve yardım faaliyetleri kapsamında, ihtiyaç sahibi öğrencilere maddi destek sağlamaktadır. Örneğin, 2021 yılında İHH ve UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) işbirliğiyle düzenlenen burs kampanyası kapsamında her bir öğrenciye 175 TL burs verilerek maddi destek sunulmaktadır. Ayrıca İHH, hayırseverlerin katkılarıyla yetimlere yönelik burs programları düzenlemekte olup, bu programlar sayesinde binlerce yetimin eğitimine destek olmaktadır.

İHH tarafından sağlanan nakit desteği ve yardımlardan faydalanmak isteyen kişilerin başvurularını e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Özellikle gelir kaybı yaşayan ve ekonomik sıkıntılar çeken kişilere yönelik olarak düzenlenen yardım programları sayesinde 3 ay boyunca 1000 TL nakit desteği sağlanmaktadır.

İHH'nın yardım faaliyetleri, bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmayı amaçlamaktadır. Savaş, doğal afetler, yoksulluk gibi sebeplerle mağdur duruma düşmüş insanlara yardım eli uzatmak, İHH'nın temel amaçları arasında yer almaktadır.

Geri