AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

IHH devletin mi?

Editör

Yeni Üye

İHH devletin mi?​

Vakfımızın herhangi bir cemaat, ideolojik hareket veya siyasi parti ile bağı bulunmamaktadır. Vakfımız İslam’ın vakıf müessesi özelliklerini taşımaktadır ve Türk hukuk sistemi içerisinde kurulmuş olan bağımsız bir kurumdur.

WHO nun görevleri nelerdir?​

Sağlık alanında her türlü bilgi sağlamak, tavsiyelerde bulunmak ve yardımlar yapmak. Sağlık bakımından aydınlatılmış bir kamuoyu oluşumuna yardım etmek. Hastalıkların, ölüm nedenlerinin kamu sağlığı uygulama metotlarının uluslararası nomanklatürlerini tayin etmek ve ihtiyaca göre yeniden gözden geçirmek.

Dünya Sağlık Örgütü nerede?​

Dünya Sağlık Örgütü nerede?
Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler çatısı altında 1948 yılında kuruldu. Merkezi Cenevre’de bulunan ve 150 ülkede faaliyet gösteren DSÖ bünyesinde 7 bini aşkın kişi görev yapıyor.

WHO nedir kısa?​

WHO (Dünya Sağlık Örgütü) Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında bulunan uluslararası sağlığı yönlendiren ve koordine eden otoritedir.

DSÖ ne anlama geliyor?​

DSÖ NE DEMEK? DSÖ kısaltmasının açılımı “Dünya Sağlık Örgütü” demektir.

İHH nasıl bir kurum?​

İHH nasıl bir kurum?
İHH 110 ÜLKEDE ÖRGÜTLÜ “Bu kurum dünyanın en büyük kurumlarından bir tanesi. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan 110 ülkede örgütlü, 60 ülkede insani yardım kampanyası yürüten bir kurum.
İHH sivil toplum kuruluşu mu?​
İHH’nın ilkleri 5 kıtada 120 ülke ve bölgeye ulaşan Türkiye merkezli ilk sivil toplum kuruluşudur. Türkiye’de uluslararası kurban organizasyonu düzenleyen ilk sivil toplum kuruluşudur. Mısır-Gazze sınırında inşa edilen duvar 2008’de yıkıldığında Gazze’ye ilk giren yardım kuruluşlarından biridir.
Türkiye Dünya sağlık Örgütüne üye mi?​
Türkiye-DST İlişkileri : 2 Ocak 1948 günü Dünya Sağlık Teşkilatı kurucu anlaşmasını imzalayan Türkiye, 9 Haziran 1949 tarihli ve 5062 sayılı Kanun’la Dünya Sağlık Teşkilatı Anayasası’nı onaylayarak DST’na resmen üye olmuştur.

Pandemi demek ne demek?​

Pandemi demek ne demek?
Pandemi; dünyada birden fazla ülkede veya kıtada, çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara verilen genel isimdir.

İHH, hiçbir cemaat, ideolojik hareket veya siyasi parti ile bağı bulunmayan, İslam'ın vakıf müessesesi özelliklerini taşıyan ve Türk hukuk sistemi içerisinde kurulmuş bağımsız bir kurumdur. İHH, insanî yardım projeleri yürüten ve dünya genelinde faaliyet gösteren bir kuruluştur.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Birleşmiş Milletler çatısı altında 1948 yılında kurulmuş uluslararası bir sağlık örgütüdür. Merkezi Cenevre'de bulunan WHO, 150'den fazla ülkede faaliyet göstermekte olup sağlık konularında bilgi sağlama, tavsiyelerde bulunma, yardımlar yapma ve kamuoyunu sağlık konularında aydınlatma gibi görevleri yerine getirir.

Pandemi, dünya genelinde birden fazla ülkede veya kıtada yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara verilen genel isimdir. Bu tür hastalıkların kontrol altına alınması ve yayılmasının önlenmesi için uluslararası işbirliği ve koordinasyon gerekmektedir.

Geri