AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

IHH Bagis iptali nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İHH Bağış iptali nasıl yapılır?​

İHH İnsani Yardım Vakfı SMS iptalini nasıl sağlayabilirim? Bilgi amaçlı gönderilen sms veya e-postaların gelmesini istemiyorsanız buraya tıklayarak veya 0212 631 21 21 numaralı telefondan vakfımızı arayıp iptalini sağlayabilirsiniz.

Bağış yaparken nelere dikkat etmeliyiz?​

Bağış yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
Bilinçli Bağış Yapmak İçin İzlemeniz Gereken Yollar
- Hepimiz zaman zaman bağış yapma düşüncesini aklımızdan geçiriyoruz.
- Neyi Değiştirmek İstiyorsunuz?
- Kurumlarla İlgili Bilgi Edinin
- Kurum, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik İlkesine Sahip mi?
- Kurumların Önceki Projelerini Araştırın
- Her Zaman Temkinli Davranın.

3072 nedir?​

3072’ye ilgili anahtar kelimeyi yazarak gönderilen her mesaj ile 5 TL’lik, 4072’ye ilgili anahtar kelimeyi yazarak gönderilen her mesaj ile 50 TL’lik bağış yardımında bulunabilirsiniz. Anahtar Kelime : Kurumun belirlediği anahtar kelimelerle bağış yapılır.

0212 631 21 21 nerenin numarası?​

0212 631 21 21 nerenin numarası?
Bilgi ve iletişim için 0212 631 21 21 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz. Bağışımı ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaştırabilirim? İHH İnsani Yardım Vakfı merkezine ve temsilciliklerine gelerek elden bağış yapabilirsiniz. Online bağış sistemini kullanarak internet üzerinden bağış yapabilirsiniz.

İHH 3072 kaç TL?​

Kaç para kesiliyor? Evet, bize ait. 3072 hattından gönderilen mesajlardan 10 TL, 4072 hattından ise 50 TL bağışınız bize ulaştırılıyor.

Bağış yaparken açıklama kısmına ne yazılır?​

Bağış yaparken açıklama kısmına ne yazılır?
Banka aracılığıyla bağış yaparken açıklama (ödeme notu) kısmına ad-soyad, telefon numarası ve “bağış adı” bilgisini ekleyiniz. Bağışlarınız bize ulaştığında SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır.

Hangi kurumlara bağış yapılmalı?​

gönül rahatlığıyla bağış yapılabilecek kuruluşlar
- kendim çok eksikliğini hissettiğim bir veritabanı olduğu için açma ihtiyacını gördüğüm başlık.
- (bkz: lösev)
- losev.
- lösev diyenleri şaşkınlıkla izliyorum.
- bence unicef.
- tek bildiğim lösev ve tema.
- (bkz: lösev)
- (bkz: kimse yok mu)

Nerelere Bağış yapılmalı?​

Nerelere Bağış yapılmalı?
kendi adıma şöyle sıralayabilirim.
- nesin vakfı
- lösev.
- koruncuk.
- çydd.
- tegv.

Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağış nasıl yapılır?​

3406’ya SMS göndererek bağış yapabilirsiniz. Her bir mesaj bedeli 30 TL’dir.

SMA hastalarına bağış yapmak yasak mı?​

SMA hastalarına bağış yapmak yasak mı?
‘Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine Dair Kanun Teklifi’nin yasalaşmasıyla yüzlerce SMA hastası çocuğun yardım kampanyası da engellenmiş oldu.

İHH Bağış iptali için SMS ile iptal işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız, "Bilgi amaçlı gönderilen sms veya e-postaların gelmesini istemiyorsanız buraya tıklayarak" bağlantısını kullanabilir veya 0212 631 21 21 numaralı telefondan İHH İnsani Yardım Vakfı'nı arayarak iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bağış yaparken dikkat etmeniz gereken noktaları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:
- Bağış yapmak istediğiniz kurumun ne gibi değişiklikler yapmayı hedeflediğini belirleyin.
- Kurum hakkında detaylı bilgi edinerek şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesine sahip olup olmadığını araştırın.
- Kurumun önceki projelerini ve başarılarını inceleyerek güvenilirliğini değerlendirin.
- Bağış yaparken her zaman temkinli davranarak güvenilir ve etkili yardım projelerine destek olun.

Bağış yapmak için farklı kanalların kullanılabildiği belirtilmiş; örneğin 3072 numarasına ilgili anahtar kelimeyi yazarak 5 TL, 4072 numarasına yazarak ise 50 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Ayrıca, açıklama kısmına bağış yaparken ad-soyad, telefon numarası ve "bağış adı" bilgisini eklemeniz gerektiği belirtilmiştir. Bu bilgilerle banka aracılığıyla yapılan bağışlarınızın daha sağlıklı işlenmesi sağlanmış olacaktır.

Bağış yapılacak kuruluşlar konusunda ise bazı önerilerde bulunulmuştur. Kendi tercihinize göre gönül rahatlığıyla bağış yapabileceğiniz kuruluşlar arasında LÖSEV, UNICEF, TEMA, Kimse Yok mu gibi kurumlar yer almaktadır.

Son olarak, Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağış yapmak isteyenler için 3406 numarasına SMS göndererek bağış yapılabilirken, SMA hastalarına bağış yapmak konusunda yasal engellemelerin olduğu belirtilmiştir. Bu konuda daha fazla bilgi almak için ilgili yasal düzenlemeleri inceleyebilirsiniz.

Geri