AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

IHH arama kurtarma ne zaman kuruldu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İHH arama kurtarma ne zaman kuruldu?​

İHH İnsani Yardım Vakfı, 1992 yılında ortaya çıkan Bosna Savaşı’na kayıtsız kalamayan gönüllülerin başlatmış olduğu insani yardım çalışmalarının, 1995 yılında vakıf olarak yapılanması ile İstanbul’da hayat bulmuştur.

İHH ne anlama gelir?​

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı ya da kısaca İHH İnsani Yardım Vakfı, yüzün üzerinde ülkede insani yardım, insan hakları ve insani diplomasi alanlarında faaliyet gösteren uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur.
İHH arama kurtarma ne demek?
Vakfımızın Arama Kurtarma Birimi, Türkiye ve dünyada gerçekleşen deprem ve afetlere müdahale ediyor, hayat kurtarıyor. 2 bine yakın profesyonel eğitimli çalışan ve gönüllüden oluşan ekiplerimiz Türkiye’nin 55 il ve ilçesinde hazır bekliyor.

Ihh Insani Yardım Vakfı ne zaman kuruldu?​

1995, İstanbulİHH İnsani Yardım Vakfı / Kuruluş tarihi

İHH amacı nedir kısaca?​

İnsanı yardıma muhtaç hâle getiren ve mazlum eden her türlü politika ve faaliyetleri önlemek üzere tüm insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmemesi için gerekli çalışmaları yapmak. Değişen dünyada değişmeyen değerlerin yaşatılmasını sağlamak. İyiliği her zaman her yerde yaşatmak.
İHH nedir ne iş yapar?
Vakfımız bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç veya açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve …
Söndürme ve kurtarma ekipleri en az 3’er kişiden; koruma ve ilk yardım ekipleri ise, en az 2’şer kişiden oluşur. Kurumda sivil savunma servisleri kurulmuş ise, söz konusu ekiplerin görevleri bu servislerce yürütülür. (4) Her ekipte bir ekip başı bulunur.
Arama kurtarma ekibi, afetlerde arama kurtarma faaliyetlerini yürütür. Ekip amiri ile birlikte 10 kişiden oluşur.

Geri