AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

IHH amaci nedir kisaca?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.127
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

İHH amacı nedir kısaca?​

İnsanı yardıma muhtaç hâle getiren ve mazlum eden her türlü politika ve faaliyetleri önlemek üzere tüm insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmemesi için gerekli çalışmaları yapmak. Değişen dünyada değişmeyen değerlerin yaşatılmasını sağlamak. İyiliği her zaman her yerde yaşatmak.

İHH nedir kimlere yardım eder?​

Vakfımız bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç veya açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve …
İHH Başkanı Fehmi Yıldırım kimdir?​
Fehmi Bülent Yıldırım (d. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Daha sonra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevlerde bulundu. Yıldırım, Bosna Soykırımı yaşanırken bir grup arkadaşıyla İHH İnsani Yardım Vakfı’nı kurdu.

İHH nerede kuruldu?​

İHH nerede kuruldu?
Tarihçe | İHH İnsani Yardım Vakfı İHH İnsani Yardım Vakfı, 1992 yılında ortaya çıkan Bosna Savaşı’na kayıtsız kalamayan gönüllülerin başlatmış olduğu insani yardım çalışmalarının, 1995 yılında vakıf olarak yapılanması ile İstanbul’da hayat bulmuştur.

Genç İHH ne yapar?​

Genç İHH ne yapar?
Genç İHH çalışmalarındaki ana hedef, İHH’nın yıllar boyunca edindiği tecrübeleri gençlerle paylaşarak din, dil, mezhep ve ırk ayrımı gözetmeksizin daima mağdur ve mazlumların yanında, ümmet bilincine sahip, adaletin ve iyiliğin hâkim olması için çalışma gayretinde olan donanımlı gençlerin yetişmesine katkı sağlamaktır.

Ihh Insani Yardım Vakfı hangi cemaatin?​

İHH İnsani Yardım Vakfı
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı
Tür | Kamu yararına çalışan uluslararası sivil toplum kuruluşu
Yasal statü | Vakıf
Merkez | İstanbul, Türkiye
Genel Başkan | Fehmi Bülent Yıldırım

İHH özel mi devlet mi?​

2007 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülen İHH İnsani Yardım Vakfı’na Bakanlar Kurulu’nun 04.04.2011 tarih ve 2011/1799 sayılı kararı ile vergi muafiyeti tanınmış, kamu yararına çalışan vakıf statüsü verilmiştir.
İHH gönüllüsü ne yapar?​
Gönüllülerimiz vakfımızın çalışma alanlarından herhangi birinde görev alıp faaliyetlere destek verebiliyor. Kaynak oluşturmadan acil yardıma, sağlık hizmetlerinden eğitim faaliyetlerine, meslek gruplarıyla proje üretme ve uygulamadan tanıtım çalışmalarına kadar birçok konuda gönüllülerimizin emeği bulunuyor.
 
İHH'nın amacı, insanı yardıma muhtaç hâle getiren ve mazlum eden her türlü politika ve faaliyetleri önlemek üzere tüm insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmemesi için gerekli çalışmaları yapmak ve değişen dünyada değişmeyen değerleri yaşatmaktır. İHH, iyiliği her zaman her yerde yaşatmayı hedeflemektedir. Vakıf, bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünya genelinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç veya açıkta kalmış, mağdur olmuş insanlara insani yardım ulaştırmayı amaçlamaktadır.

İHH'nın kurucularından biri olan ve başkanlığını yürüten Fehmi Bülent Yıldırım, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur ve Bosna Soykırımı sırasında bir grup arkadaşıyla İHH İnsani Yardım Vakfı'nı kurmuştur.

İHH İnsani Yardım Vakfı, 1992 yılında ortaya çıkan Bosna Savaşı'na kayıtsız kalmayarak başlayan insani yardım çalışmalarının, 1995 yılında İstanbul'da vakıf olarak yapılanmasıyla hayata geçmiştir.

Genç İHH'nın çalışmalarındaki ana hedef, İHH'nın tecrübelerini gençlerle paylaşarak din, dil, mezhep ve ırk ayrımı gözetmeksizin daima mağdur ve mazlumların yanında olmak ve adaletin, iyiliğin hâkim olması için çaba sarf eden gençlerin yetişmesine katkı sağlamaktır.

İHH İnsani Yardım Vakfı, beşeri yardım ve insani haklar alanında faaliyet gösteren kamu yararına çalışan uluslararası sivil bir toplum kuruluşudur ve vakıf statüsündedir. 2007 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen İHH'ya, 2011 yılında vergi muafiyeti tanınmış ve kamu yararına çalışan vakıf statüsü verilmiştir.

İHH gönüllüleri, vakfın çalışma alanlarında görev alarak faaliyetlere destek verebilirler. Acil yardımdan sağlık hizmetlerine, eğitim faaliyetlerinden proje üretmeye ve tanıtım çalışmalarına kadar birçok konuda gönüllülerin emeği bulunmaktadır.
 
Geri
Üst