AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

İhh Açılımı Nedir? İhh Açılımı Ne Demek?

zeberus

Yeni Üye
İhh Açılımı Nedir? İhh Açılımı Ne Demek? İhh kısaltması, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın açılımıdır. İhh, 1992 yılında İstanbul’da kurulmuştur. İhh, insani yardım ve sosyal faaliyetler gerçekleştiren bir vakıftır. Vakıf, dünya genelindeki yoksul insanlara yardım etmek, savaş ve doğal afetlerde zarar gören insanlara yardım etmek, yetimlere ve öksüzlere destek olmak gibi amaçlarla kurulmuştur. İhh, insani yardım faaliyetleri ile dünya genelinde tanınmış bir vakıftır. Vakıf, Türkiye’de ve dünya genelinde faaliyet göstermektedir. İhh, her yıl milyonlarca insanın hayatına dokunuyor.
İçindekiler

İHH açılımı nedir?​

İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı’nın kısaltmasıdır. Bu vakıf, dünyanın birçok yerinde insani yardım çalışmaları yürütmektedir. Özellikle doğal afetler, savaşlar ve çatışmalar gibi durumlarda yardım faaliyetleri öne çıkmaktadır. İHH, “insan haklarına saygı göstermek” ve “insanların ihtiyaçlarına cevap vermek” amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

İHH açılımı ne demek?​

İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı’nın kısaltmasıdır. Bu vakıf, dünyanın birçok yerinde yardım çalışmaları yürütmektedir. İHH, “insan haklarına saygı göstermek” ve “insanların ihtiyaçlarına cevap vermek” amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

İHH hangi alanlarda faaliyet gösteriyor?​

İHH, dünyanın birçok yerinde insani yardım çalışmaları yürütmektedir. Bu çalışmalar genel olarak doğal afetler, savaşlar, çatışmalar ve yoksullukla mücadele kapsamında gerçekleştirilmektedir. İHH, eğitim, sağlık, barınma, gıda ve giyim gibi temel ihtiyaçların karşılanması konusunda da çalışmalar yürütmektedir.

İHH’nın amacı nedir?​

İHH’nın amacı, “insan haklarına saygı göstermek” ve “insanların ihtiyaçlarına cevap vermek”tir. Bu doğrultuda dünyanın birçok yerinde insani yardım çalışmaları yürütmekte ve insanların temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır.

İHH hangi ülkelerde faaliyet gösteriyor?​

İHH, dünyanın birçok ülkesinde insani yardım çalışmaları yürütmektedir. Bu ülkeler arasında Arakan, Suriye, Yemen, Filistin, Somali, Sudan, Pakistan, Bangladeş, Bosna-Hersek, Irak, Afganistan ve Türkiye gibi ülkeler bulunmaktadır.

İHH’ya nasıl bağış yapabilirim?​

İHH’ya bağış yapmak için vakfın resmi internet sitesine girmeniz yeterli olacaktır. Sitede yer alan bağış bölümünden istediğiniz miktarda bağış yapabilirsiniz. Bağışlarınızın doğru bir şekilde iletilmesi için gerekli bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız önemlidir.

İHH hangi tarihlerde kuruldu?​

İHH, 1992 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana dünyanın birçok yerinde insani yardım çalışmaları yürütmekte ve insanların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır.

İHH’nın logosunda ne var?​

İHH’nın logosunda, yardımlaşma ve dayanışma gibi kavramları simgeleyen iki el bulunmaktadır. Bu eller, insanların birbirlerine destek olması ve yardımlaşması gerektiğini vurgulamaktadır. Ayrıca logo üzerinde “insan haklarına saygı göstermek” ve “insanların ihtiyaçlarına cevap vermek” anahtar kelimeleri yer almaktadır.

İHH’nın çalışmaları nelerdir?​

İHH, dünyanın birçok yerinde insani yardım çalışmaları yürütmektedir. Bu çalışmalar arasında doğal afetler, savaşlar, çatışmalar ve yoksullukla mücadele gibi konular yer almaktadır. İHH ayrıca eğitim, sağlık, barınma, gıda ve giyim gibi temel ihtiyaçların karşılanması konusunda da çalışmalar yürütmektedir.

İHH’nın merkezi nerede?​

İHH’nın merkezi İstanbul’dadır. Ancak vakfın dünya genelinde birçok şubesi ve temsilciliği bulunmaktadır. Bu şubeler aracılığıyla insanlara yardım eli uzatılmaktadır.

İHH’nın Türkiye’deki faaliyetleri nelerdir?​

İHH, Türkiye’de de insani yardım çalışmaları yürütmektedir. Bu çalışmalar arasında doğal afetler, savaşlar, çatışmalar ve yoksullukla mücadele gibi konular yer almaktadır. İHH ayrıca Türkiye’de eğitim, sağlık, barınma, gıda ve giyim gibi temel ihtiyaçların karşılanması konusunda da çalışmalar yürütmektedir.

İHH’nın Suriye’deki faaliyetleri nelerdir?​

İHH, Suriye’deki insani yardım çalışmalarıyla öne çıkmaktadır. Bu çalışmalar arasında gıda, barınma, sağlık, eğitim ve su temini gibi konular yer almaktadır. İHH, Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle büyük bir insani krizin yaşandığı bölgelerde çalışmalarını sürdürmektedir.

İHH nasıl kuruldu?​

İHH, 1992 yılında İstanbul’da bir grup gönüllü tarafından kurulmuştur. Kuruluş amacı, “insan haklarına saygı göstermek” ve “insanların ihtiyaçlarına cevap vermek”tir. Vakıf, kuruluşundan bu yana dünya genelinde insani yardım çalışmaları yürütmektedir.

İHH’nın kuruluş amacı nedir?​

İHH’nın kuruluş amacı, “insan haklarına saygı göstermek” ve “insanların ihtiyaçlarına cevap vermek”tir. Bu amacı doğrultusunda vakıf, dünya genelinde insani yardım çalışmaları yürütmektedir.

İHH hangi alanda faaliyet gösterir?​

İHH, dünya genelinde insani yardım çalışmaları yürütmektedir. Bu çalışmalar arasında doğal afetler, savaşlar, çatışmalar ve yoksullukla mücadele gibi konular yer almaktadır. İHH ayrıca eğitim, sağlık, barınma, gıda ve giyim gibi temel ihtiyaçların karşılanması konusunda da çalışmalar yürütmektedir.

İHH’nın amacı nedir?​

İHH’nın amacı, “insan haklarına saygı göstermek” ve “insanların ihtiyaçlarına cevap vermek”tir. Bu doğrultuda dünya genelinde insani yardım çalışmaları yürütmekte ve insanların temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır.

İHH’nın sloganı nedir?​

İHH’nın sloganı “Yardımseverlik, Kardeşliktir” şeklindedir. Bu slogan, insanların birbirlerine destek olması ve yardımlaşması gerektiğini vurgulamaktadır.

İHH’nın logosunda neler var?​

İHH’nın logosunda, yardımlaşma ve dayanışma gibi kavramları simgeleyen iki el bulunmaktadır. Bu eller, insanların birbirlerine destek olması ve yardımlaşması gerektiğini vurgulamaktadır. Ayrıca logo üzerinde “insan haklarına saygı göstermek” ve “insanların ihtiyaçlarına cevap vermek” anahtar kelimeleri yer almaktadır.

İHH ne zaman kuruldu?​

İHH, 1992 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana dünya genelinde insani yardım çalışmaları yürütmekte ve insanların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır.

İhh Açılımı Nedir? İhh Açılımı Ne Demek?​

İHH açılımı İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı anlamına gelir.
İHH dünyanın birçok yerinde çeşitli insani yardım faaliyetleri yürütür.
İHH savaş, doğal afet ve yoksulluk gibi durumlarda yardım çalışmalarına öncülük eder.
İHH aynı zamanda eğitim, sağlık ve su projeleri gibi insani gelişim faaliyetleri de yürütür.
İHH kuruluşu 1992 yılına dayanmaktadır ve Türkiye merkezlidir.

İHH faaliyetleri arasında insani yardım, acil yardım, sağlık ve eğitim projeleri yer alır.
İHH yardım çalışmalarında tarafsızlık, bağımsızlık ve insan haklarına saygı prensiplerine bağlı kalır.
İHH savaş mağduru, mülteci, afetzedeler ve yoksullar gibi insani yardıma muhtaç kişilere yardım eli uzatır.
İHH ayrıca ramazan ve kurban gibi dini bayramlarda yardımseverlerin bağışlarıyla et dağıtımı yapar.
İHH faaliyetlerinin finansmanı, bağışlar, yardımseverlerin desteği ve devlet kurumlarından gelen yardımlarla sağlanır.

Geri