AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ihalelerde benzer is ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ihalelerde benzer iş ne demek?​

Benzer iş; ihale konusu iş veya işin bölümleriyle nitelik ve büyüklük bakımından benzerlik gösteren, aynı veya benzer inşaat tekniği gerektiren, tesis, makine, teçhizat ve diğer ekipman ile mali güç, ihtisas ve organizasyon gerekleri itibariyle benzer özellikteki işleri ifade etmektedir[11].

İş deneyim belgesi neye göre istenir?​

İş deneyimi olarak, istekli tarafından teklif edilen bedelin % 50′ sinden az ve % 100′ ünden fazla olmamak üzere idarece belirlenecek bir oranda, ihale konusu iş veya benzer işlere ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesi istenir.
Hizmet ihalesinde yapım işine ait iş deneyim belgesi kullanılabilir mi?
Mal alımlarına ilişkin iş deneyim belgeleri ihalelerde kullanılabilir mi? Ayrıca 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda ve ikincil mevzuatta mal alımı veya hizmet alımı işlerinden elde dilen iş deneyim belgelerinin yapım işi ihalelerinde kullanılmasını mümkün kılan herhangi bir düzenleme de bulunmamaktadır.
Hizmet alımlarında iş bitirme belgesi ne zaman verilir?
Ancak, yüklenicinin veya alt yüklenicinin iş bitirme belgesi almak amacıyla belgeyi düzenlemeye yetkili kurum veya kuruluşa başvurması halinde, başvuru tarihinden itibaren 20 iş günü içinde iş bitirme belgesinin düzenlenmesi zorunludur.

Iş denetleme belgesi kimlere verilir?​

Yükleniciye karşı bir sözleşme ile taahhüt ettiği iş bölümünü bitiren alt yüklenicilere, Mimar veya Mühendis olmak şartıyla denetleme veya yönetme görevlerinde bulunanlara verilmektedir.

Alt yüklenicinin işin tamamını üstlenmesi mevzuata uygun mudur?​

Bu sözleşmelerin başında da yapım ihaleleri kapsamında imzalanan sözleşmeler gelmektedir. Ancak kamu ihale sözleşmesi kapsamındaki bir işin tamamının alt yükleniciler eliyle gerçekleştirilmesi 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu (4735 sayılı Kanun) başta olmak üzere ilgili mevzuatla yasaklanmıştır.
Fatura iş deneyim belgesi yerine geçer mi?
– Yurt dışında gerçekleştirilen işlerde, o ülkenin resmi kurumları tarafından düzenlenmiş iş deneyimini gösteren belgeler veya sözleşme ve bu sözleşmeye bağlı olarak düzenlenen fatura örnekleri veya fatura örneğinin o ülkenin yetkili makamları tarafından onaylı suretleri ya da fatura dengi belgeler iş deneyimini …
Mal alımı ihalelerde iş deneyim belgesi istenmesi zorunlu mudur?
İş deneyimini gösteren belgelerin istenildiği mal alımı ihalelerinde, isteklilerce yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektöre bedel içeren tek bir sözleşme kapsamında gerçekleştirilen ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’ne (MAİUY) uygun bir iş deneyimini …

Mal alımlarında iş deneyim belgesi istenir mi?​

4734 sayılı Kanun’da 5812 sayılı Kanun ile yapılan değişiklik sonrası mal alımı ihalelerinde yüklenicilere iş durum belgesi düzenlenemez. İş bitirme belgesinin düzenlenebilmesi için kesin kabulün yapılması ve sözleşme konusu malın teslim edilmesi gerekmektedir.

Özel sektöre yapılan işler için iş deneyim belgesi düzenlenebilir mi?​

Yapım işi özelinde Kamu İhale Kurulu, mal ve hizmet alım ihalelerindeki düzenlemenin aksine her hangi bir şekilde özel sektöre gerçekleştirilen işlere ait belgelerin iş deneyim olarak sayılmasına yönelik bir düzenleme yapmamıştır. Bu husus yapım işi ihalelerini mal ve hizmet alım ihalelerinden ayırmaktadır.
Ihale için iş bitirme belgesi nasıl alınır?
İş deneyim belgeleri, hak sahibi kişiler tarafından, iş yapılan kamu kurum ve kuruluşuna başvurulmak suretiyle alınabilir. Bu tür başvurulara 20 iş günü içerisinde cevap verilmesi gerekir. Verilen iş deneyim belgeleri ancak belirli bir süre kullanılabilir.
Ihale üzerinde kalan istekli sözleşmeyi imzalamaz ise ne yapılmalıdır?
İhale üzerinde kalmasına rağmen süresi içinde sözleşme imzalamaya gelmeyenlerin ise Kamu İhale Kanununun 44 üncü maddesi gereğince geçici teminatının gelir kaydedilmesi ve Kanunun 58 inci maddesi uyarınca kamu ihalelerinden yasaklanması gerekmektedir.
 
Geri
Üst