AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ihale tarihinde vergi borcu varsa ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ihale tarihinde vergi borcu varsa ne olur?​

İsteklinin ihale anı itibarıyla vergi borcu bulunması halinde ihaleyi yasaklama kararı değil, ihale dışı bırakma kararı verilir. İhale dışı bırakma kararı sonuç olarak bir idari işlemdir.

Ne kadar vergi borcu olan ihaleye girebilir?​

Kamu ihale mevzuatına göre ihaleye teklif veren bir firmanın vergi borcu olduğunun kabulü için vergi borcu tutarı ne olmalıdır? Firmanın vergilere ilişkin borçların tutarının (ceza ile zam ve faizleri de dâhil olmak üzere) 5.000 (beşbin) TL’den fazla olması durumunda, vergi borcu olduğu kabul edilecektir.
Vergi borcu olan ihaleye girebilir mı?
VERGİ VE SGK BORCU OLAN FİRMALARIN İHALE DIŞI BIRAKILMASI “d) Türkiye’nin veya kendi ülkesinin mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş vergi borcu olan.” istekliler kamu ihaleleri dışında bırakılırlar. Daha açık bir tabirle vergi ve SGK prim borcu olanlar kamu ihalelerine katılamazlar.
Kıst dönem kurumlar vergisi beyannamesi nasıl verilir?
5.2 Tasfiyeye Girişe Kadar Olan (Kıst) Kurumlar Vergisi Beyannamesi: Kurumlar vergisi beyannamesi, hesap döneminin kapandığı ayı izleyen 4. ayın 1. gününden 25. günü akşamına kadar mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine verilir.

İhale sözleşme imzalamazsa ne olur?​

İhale üzerinde kalmasına rağmen süresi içinde sözleşme imzalamaya gelmeyenlerin ise Kamu İhale Kanununun 44 üncü maddesi gereğince geçici teminatının gelir kaydedilmesi ve Kanunun 58 inci maddesi uyarınca kamu ihalelerinden yasaklanması gerekmektedir.

Ihaleye girmek için vergi borcu ne kadar olmalı 2022?​

2022 yılı için vergi borcu üst sınırı 5000-TL olarak kabul edilmektedir. İhale tarihi itibariyle bu borç sınırlarına dikkat etmeniz gerekmektedir.
Ihaleye girmek için vergi borcu ne kadar olmalı 2021?
Yukarıda sayılmayanlar dışında kalan vergilerle ilgili 6183 sayılı Kanuna göre takip edilen borçların türü ve tutarı ne olursa olsun, başka bir ifadeyle 5.000.- liranın altında kalan veya üzerinde olan kesinleşmiş vergi borçları hiçbir şekilde ihaleye girmeye engel teşkil etmeyecektir.
Ne kadar SGK borcu olan ihaleye girebilir?
İhalelerde Sgk Borcu Sınırı

Kıst beyanname nasıl verilir?​

Dönem başındaki tarih ile mükellefin vefat ettiği tarih arasındaki Kıst döneme ait verilmesi gereken beyanname ise Dönem Tipi “Kıst Dönem” seçilerek ve vefatla ilgili istenilen bilgiler ekrana girilerek e-beyanname sistemi üzerinden elektronik ortamda verilebilecektir.

Tasfiyeye giriş kurumlar vergisi beyannamesi nasıl verilir?​

Beyannameler kural olarak, Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 14. maddesinde de belirtildiği üzere tasfiye döneminin kapandığı ayı takip eden 4. ayın birinci gününden yirmibeşinci günü akşamına kadar kurumun bağlı olduğu vergi dairesine tasfiye memuru tarafından verilir.
İhale yasağı nasıl kaldırılır?
İhalelere katılmaktan yasaklama kararlarına karşı Kamu İhale Kurumu’na itirazen şikâyet başvurusunda bulunmak mümkün değildir. Bu kararlara karşı Resmi Gazete’de yayımı tarihinden itibaren 60 gün içinde yetkili idare mahkemesinde “yürütmenin durdurulması” talepli iptal davası açmak gerekmektedir.
SGK borcu Yoktur ne kadar olursa ihaleye girebilirim?
Bu çalışmamızda, ihalelere katılımda kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu ve Genel Sağlık Sigortası (27.04.2016 tarih ve 29696 sayılı Resmî gazete ile) borcu kavramı işlenmeye çalışılacaktır. Toplam 5.000 TL’ yi aşmayan tutarlardaki borçlar ise vergi borcu olarak kabul edilmeyecektir.

Vergi borcu kaç tl’ye kadar olanlar?​

Hak sahibinin vergi borçları toplamı 5.000 TL’nı aşmıyorsa, hak sahibinin vergi borcu olmadığı kabul edilecek ve “vergi borcu yoktur” yazısı verilecektir. Söz konusu tutarlar önceden 2.000 TL olarak belirlenmişken, 03.03.2020 tarihinden itibaren 5.000 TL olarak uygulanacaktır.
 
Geri
Üst