Ihale disi birakilma halleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

İhale dışı bırakılma halleri nelerdir?​

İsteklileri tereddüde düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak. Sahte belge veya sahte teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek.
İhale yasağı nasıl kaldırılır?
İhalelere katılmaktan yasaklama kararlarına karşı Kamu İhale Kurumu’na itirazen şikâyet başvurusunda bulunmak mümkün değildir. Bu kararlara karşı Resmi Gazete’de yayımı tarihinden itibaren 60 gün içinde yetkili idare mahkemesinde “yürütmenin durdurulması” talepli iptal davası açmak gerekmektedir.
İhale yasaklılık teyidi ne zaman alınır?
Yasaklama kararları, yasaklamayı gerektiren fiil veya davranışın tespit edildiği tarihi izleyen en geç kırkbeş gün içinde verilir.

Doğrudan teminde 3 teklif zorunlu mudur?​

Bu konuda uygulamaya baktığımızda, alım konusu işe bağlı olarak mümkün olması durumunda en az 3 kişiden fiyat sorulması gerektiği noktasında bir teamülün olduğu görülmektedir.
Doğrudan temin limiti aşılırsa ne olur?
%10’luk limit aşımında doldurulacak standart bir form var mıdır? Bu alımların toplamının bütçenin %10’unu aşması durumu ortaya çıkması durumunda Kamu İhale Kurumu’ndan izin alınması gerekir.
İhalelerde idare yetkilisi kimdir?
4734 sayılı Kanunun tanımlar bölümünde ihale yetkilisi “İdarenin, ihale ve harcama yapma yetki ve sorumluluğuna sahip kişi veya kurulları ile usulüne uygun olarak yetki devri yapılmış görevlilerini ifade eder” şeklinde tanımlanmıştır.
Piyasada henüz yeterli ekonomik güce ve iş deneyimine sahip bulunmayan veya yerel ölçekte faaliyet gösteren firmalar herhangi bir şart (yeterlilik kriteri) olmaksızın kamu idarelerince doğrudan temin kapsamında yapılan alımlara katılabilir.
Kamudan yasaklı olmak ne demek?
İhalelerden yasaklanmak, isteklinin belirli bir süre hiçbir kamu kurum ve kuruluşun ihalelerine girememesini ifade etmektedir. İsteklilerin “yasaklı” hale gelmesi; şirketlerin, şirket yöneticilerinin ya da sahiplerinin itibar kaybına ve mali olarak zayıflamasına neden olur.
Ihale yasaklı sorgulama nasıl yapılır?
Bu hizmet Kamu İhale Kurumu işbirliği ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden sunulmaktadır. Bu işlem için yaklaşık 3 dakikanızı ayırmalısınız.

Ihale yasağı nasıl kaldırılır?​

 
Geri
Üst