- Konu Yazar
İHA kayıt No Nedir?
Onay alan İHA Pilotu üzerindeki hava araçlarına ait bilgileri girerek sisteme kayıtlarını yapar. Bu aşamadan sonra Genel Müdürlük onayı ile birlikte bir kayıt numarası verilir. Bunun İHA üzerine yazılması veya yapıştırılması gerekmektedir.Oturma veya çalışma izni belgesi İHA nereden alınır?
Sivil Havacılık Kurumu’nun sitesine üye olduktan, veya e-Devlet ile giriş yaptıktan sonra sizde belirttiğiniz e*mail ve telefon adresinize doğrulama kodu gelecek, o kodları girdikten sonra İHA Pilot Kayıt Başvurusu sayfasını seçip yukarıda İHA-1 Sportif/Amatör seçip sınava başlamanız gerekli.İHA 2 ehliyeti nedir?
Azami kalkış ağırlığı 25 kg (dâhil) ile 150 kg arasında ticari amaçlı İnsansız Hava Aracı (İHA 2) kullanacak pilotların, ulusal ve uluslararası sivil havacılık otoritelerinin düzenlemelerine uygun biçimde, havacılık emniyeti bilinciyle eğitim almalarını ve sertifikalandırılmalarını sağlamaktır.
SHGM kaydı nedir?
İHA Uçurmak İçin Türkiye Hava Sahasında, 500 gr ve üzeri İHA uçurmak isteyen pilotların sisteme kayıt olmaları ve SHGM’den onay almaları zorunludur. (bkz. SHT – İHA). İHA uçurmak isteyenlerin öncelikle sisteme kayıt olmaları gerekmektedir.
İHA kaydı nasıl yapılır?
Drone’u yasal olarak uçurmak için kayıt ettirmek gerektiğinden bahsetmiştik. Bunun için İnsansız Hava Araçları Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün iha.shgm.gov.tr web sitesine girelim önce. İHA Kayıt Sistemi’ne girdikten sonra önce bir hesap oluşturmamız gerekiyor. Üst menüden Kayıt Oluştur linkine tıklayalım.Oturma izin belgesi nasıl alınır?
Oturma izni, yabancının ikamet edeceği ilde yer alan Göç İdareleri’ne başvurularak alınır. Başvurular uzman danışmanlarımız tarafından online ortamda yapılır. Randevu belgesi ve diğer gerekli belgeler hazırlanır ve yabancı randevu günü belgelerini Göç İdaresi memuruna teslim eder.İHA kullanım belgesi nasıl alınır?
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü hazırladığı 20 soruluk ücretsiz online sınav ile amatör pilot sertifikası imkanıyla bu süreci hızlandırdı. SHGM sertifika konusunda herhangi bir ücret talebinde bulunmuyor. https://iha.shgm.gov.tr adresinde yer alan 20 soruluk online sınavı başarılı bir şekilde tamamlamak yeterli oluyor.
İHA 3 ehliyeti nedir?
ç) İHA3: Azami kalkış ağırlığı 150 kg (dâhil) ve daha fazla olan İHA’lar. Buna göre İHA’ları sınıflandırırken bakmamız gerek İHA’nın ağırlığı değil azami kalkış ağırlığıdır, diğer bir nokta da sınır rakamların üstteki sınıfa ait olduğudur, örneğin 4 kg azami kalkış ağırlığına sahip bir sistem İHA1 sınıfına dahildir.
İHA 2 ehliyeti kaç para?
Drone Ehliyeti için eğitim ücretleri, KDV dahil İHA0 (iha-0) 500 TL, İHA1 (iha-1) 950 TL’dir. Bu ücretlere pratik eğitim ve MEB sınav ücreti dahildir. İHA2 Teorik Eğitim ücretimiz 3.500,00 TL’dir. İHA2 Pratik Eğitim ücretimiz, 16.000,00 TL’dir.SHGM kayıt nasıl yapılır?
Iha0 ve iha1 nedir?İHA0: Azami kalkış ağırlığı 500 gr (dahil) – 4kg aralığında olan İHA’lar. İHA1: Azami kalkış ağırlığı 4 kg (dahil) – 25 kg aralığında olan İHA’lar. İHA2: Azami kalkış ağırlığı 25 kg (dahil) – 150 kg aralığında olan İHA’lar. İHA3: Azami kalkış ağırlığı 150 kg (dahil) ve daha fazla olan İHA’lar.