- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Iğne yapraklı ağaç türleri nelerdir?
İğne yapraklılar (Pinales), bitkiler (Plantae) âleminin açık tohumlular (Pinophyta) bölümünde bulunan tek sınıf olan Pinopsida’ya dahil bir bitki takımıdır ve ardıç, çam, göknar, ladin, melez, porsuk, sekoya, sedir, servi gibi soyu sürmekte olan tüm kozalaklı bitkileri içerir.Ağaçta tül oluşumu nedir?
YA’da bulunan trahelerin su iletme görevini yapamaz duruma gelme sebebini oluşumuna tül denir. tül, lümende keseler şeklinde oluşur.
Ağaç Hucreye sahip mi?
Gövdesinden enine kesilen bir ağaç incelenecek olursa, en dışta kabuk, sonra yıllık halkaları meydana getiren hücre tabakaları ve en içte de öz kısım görülür. Bir ağacın gerçekten canlı olan biricik kısmı, kabuğun altında odunun yüzeyindeki ince bir hücre tabakasıdır.Dünyanın katmanlarını gösterir misiniz?
Bunlar; Hava Küre (Atmosfer), Su Küre (Hidrosfer), Taş Küre (Litosfer), Ateş Küre (Pirosfer) ve Ağır Küre (Barisfer)’dir.
Odun hangi yapıdan oluşur?
Bir ağacın iç kısmı genellikle koyu renkli, ölü hücrelerden oluşan, sadece mekaniksel destekleme görevini gören öz odun adı verilen yapıdan oluşmaktadır. Dış kısmı ise açık renkli ve suyu köklerden ağacın yapraklarına ileten, yaşayan hücrelerden oluşan ve diri odun adı verilen yapıdan oluşmaktadır.Ağaç hareket edebilir mi?
Bitkiler de insan ve hayvanlar gibi hareket etme özelliğine sahiptir.
Ağaç çoğalır mı?
Ağaçlar, erkek ve dişi üreme sistemleri arasındaki polen alışverişi yoluyla, eşeysiz olarak çoğalırlar. Tek bir ağaç, kendi kendine, farklı çiçeklenme zamanları gibi uyarlamalara dayanarak hem erkek hem de dişi çiçekler üretebilir.İğne yapraklı ağaçlar Türkiyede nerede görülür?
İğne Yapraklı Ormanları İğne yapraklı ormanlar deniz seviyesinden, ağaç sınırına (1800-2000mt) kadar tüm yüksekliklerde görülür. Ege ve Akdeniz bölgelerinde, çalılık ve makilerin yanı sıra, nemli, yarı-nemli iğne yapraklı ve meşe, karaçam, kızılçam gibi ağaçların oluşturduğu kuru ormanlar da bulunur.
İğne yapraklı ormanların görüldüğü alanlar nelerdir?
İğne Yapraklı Ormanlar; Sibirya’nın güney,, İskandinav Yarımadası’nın güneyi, Alaska’nın güneyi, Kanada’nın güneyi ve Doğu Avrupa’nın soğuk olan bölgelerinde sıklıkla görülür.Geniş yapraklı ağaçlar hangi?
Bu tür ağaçlar, sert ağaç olarak da bilinir. Yaprak döken ağaçların çoğu geniş yapraklıdır. Bazıları ise melezler gibi iğne yapraklı olabilir. Meşe, kayın, kestane ağacı, kızılağaç, kavak, ıhlamur ağacı, akçaağaç ve dişbudak; bu türden ağaçlara örnektir.