AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

IGBT modul ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

IGBT modül ne işe yarar?​

IGBT, anahtarlamalı güç kaynakları, çekiş kontrollü motorlar, indüksiyon ısıtma gibi orta ve yüksek güç uygulamalarında kullanılabilir. Büyük IGBT modülleri, paralel olarak birçok cihazı bünyesinde barındırabilir ve bu esnada yüksek akım kontrolü gibi kabiliyetleri görülebilir.

Kenetleme Latching akımı nedir?​

Eğer bu kapı akımı, tristörün üzerinden geçen akım, belli bir değere gelene kadar uygulanmazsa tristör açılmayıp, ileri kesim durumuna geri dönebilir. Tristörün, iletime geçmesi ve iletimde kalması için gerekli olan bu minimum akıma tristörün “kenetlenme akımı” denir.

SMPS ne işe yarar?​

SMPS ne işe yarar?
SMPS, anahtarlamalı güç kaynağı standart yöntemlerle gerekli çıkış voltajlarını elde etmek yerine bu voltajı yarı iletkenli anahtarlama tekniklerini kullanarak sağlayan bir sistemdir.

IGBT sürücü devresi nedir?​

IGBT sürücü devresi nedir?
IGBT & LED Driver Mornsun hibrid IGBT sürücüler, yüksek hızda çalışan optocoupler ile kontrol devresi ile güç devresi arasında güvenli bir elektrik izolasyonu sağlar. 40Khz frekansa anahtarlama, zaman sıfırlama, kısa devre koruma, yumuşak duruş ve hata sinyali gibi özellikleri içerir.

IGBT kaynak nedir?​

Insulated Gate Bipolar Transistor (İzole edilmiş kapılı, iki kutuplu transistör – IGBT) temel olarak 3 bacaklı bir yarı iletken cihazdır. 4 katmandan (P-N-P-N) oluşur ve metal oksit yarı iletken (MOS) ile kontrol edilir. Yalıtılmış transistör de denir. Daha çok güç devreleri içinde kullanılır.

Tristör kilitleme akımı nedir?​

Tristör akımla çalışan cihazlardır, küçük bir Kapı akımı daha büyük bir Anot akımını kontrol eder. Akımı yalnızca ileri yönlü ve Kapıya tetikleme akımı uygulandığında iletir. Tristör, “AÇIK” olarak tetiklendiğinde bir doğrultucu diyot gibi davranır.

Anahtarlamalı voltaj regülatörü nedir?​

Anahtarlamalı voltaj regülatörü nedir?
ANAHTARLAMA GÜÇ KAYNAĞI SİSTEMLERİ Doğrusal seri-geçişli regülatörler, gerektiğinden daha yüksek olan bir giriş voltajını istenilen daha düşük bir voltaja çevirirler. Fazla enerji (kontrol elemanındaki voltaj düşümü çarpı içinden geçen akım) ısı olarak çıkar.

IGBT açılımı nedir?​

IGBT açılımı nedir?
IGBT(Açılımı:Insulated Gate, Bipolar, Transistor,),elektronik devre elemanını sürerken mosfet gibi, (voltaj kontrollü) iş yaparken bipolar transistör (yüksek akım) gibi davranır.
 
IGBT modülü, yüksek güç uygulamalarında verimli anahtarlamalı güç kontrolü sağlamak için kullanılan bir bileşendir. Özellikle anahtarlamalı güç kaynakları, çekiş kontrollü motorlar, indüksiyon ısıtma gibi uygulamalar içinde tercih edilir. Bu modüller genellikle büyük boyutlarda olup, içerisinde birçok IGBT cihazını barındırabilir ve yüksek akım kontrolü gibi kabiliyetlere sahiptir.

Kenetleme (Latching) akımı, bir tristörün açık pozisyonda kalması için gerekli olan minimum akıma denir. Bu akım tristör üzerinden geçmedikçe, tristör açılmayabilir ve eski durumuna geri dönebilir. Tristörün iletime geçmesi ve bu durumda kalabilmesi için kenetleme akımının belirli bir değere ulaşması gerekmektedir.

SMPS (Switched-Mode Power Supply), anahtarlamalı güç kaynağı demektir. Geleneksel güç kaynağı yöntemlerinden farklı olarak yarı iletken anahtarlama teknikleri kullanarak çıkış voltajlarını sağlayan bir sistemdir. Bu sayede daha verimli bir güç dönüşümü sağlanabilir.

IGBT sürücü devresi, yüksek hızlarda çalışan optokuplörler ile kontrol devresi arasında güvenli bir elektrik izolasyonu sağlayan bir devredir. Bu sürücüler genellikle IGBT'leri hızlı ve güvenilir bir şekilde sürmek için kullanılır ve çeşitli koruma özelliklerine sahiptir.

IGBT kaynak, İzole Edilmiş Kapılı İki Kutuplu Transistörün (Insulated Gate Bipolar Transistor) açılımıdır. Bu bileşen, genellikle güç devrelerinde kontrol elemanı olarak kullanılır ve metal oksit yarı iletken (MOS) ile kontrol edilir. IGBT, bipolar transistör ve MOSFET'in avantajlarını bir araya getirerek yüksek akım ve voltaj uygulamalarında etkili bir şekilde kullanılabilir.

Tristör kilitleme akımı, tristörlerin çalışma prensiplerinden biridir. Küçük bir Kapı akımı ile daha büyük bir Anot akımını kontrol eder ve yalnızca ileri yönlü akımı iletim durumuna geçer. Tristör tetiklendiğinde bir doğrultucu diyot gibi davranır ve akımı kontrollü bir şekilde iletebilir.

Anahtarlamalı voltaj regülatörü, giriş voltajını istenilen düşük bir çıkış voltajına dönüştüren bir regülatör sistemidir. Bu regülatörler genellikle enerji verimliliği açısından tercih edilir ve fazla enerjiyi ısı olarak dışarı atarak verimli bir şekilde çalışırlar.

IGBT açılımı, Insulated Gate Bipolar Transistor'un kısaltmasıdır. Bu bileşen, MOSFET'in voltaj kontrollü işlem yeteneklerini ve bipolar transistörün yüksek akım taşıma kapasitesini bir araya getirerek verimli güç kontrolü sağlar. Bu sayede yüksek güç uygulamalarında etkin bir şekilde kullanılabilir.
 
Geri
Üst