- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.132
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
İftiraya uğrayan kişi ne yapmali dinen?
Nitekim Hz.Peygamber (sav): “İftira eden kimse zarara uğramıştır”74, “Bir kimse, bir mümin hakkında olmayan bir şey söyleyerek İftirada bulunursa, iftiraya uğrayan kimse, onu affedinceye kadar, Allah Tealâ onu cehenneme sokar.”75 buyurmaktadır.Bir insana iftira atmak ne demek?
Arapça sözlükte, “uydurmak, yalan söylemek, asılsız isnatta bulunmak” anlamına gelen “iftira” kavramı, dini terim olarak: “bir kimseye işlemediği bir suç, günah yahut kusur sayılan bir söz, davranış veya nitelik isnat etmek” anlamında kullanılmaktadır.İftiraya uğramak ne demek?
Rüyada iftiraya uğramak, kötü haberler almak, işlerde sıkıntı, hastalık, üzüntü ve zorluk yaşamak demektir. Rüya sahibi yeni dönemde hayırlı işlerden uzaklaşıp, başına musallat olacak musibetlerle ve kötü kişilerle uğraşacaktır. Rüyada iftiraya uğramak aynı zamanda uğursuzluk ve kötü şans olarak da tabir ediliyor.
Iftiranın tövbesi kabul olur mu?
Zina eden kişi tövbe eder, Allah affederse affeder. İftira atan kişi tövbe ederse geçmiyor. Allah diyor ki, “Senin tövbeni iftira attığın kişiyle helalleştikten sonra kabul ederim.” Bizim büyük gördüğümüz pek çok günahımız, küçük gördüğümüz birçok günahımızdan daha da büyüktür.Islamda iftira ne demek?
Sözlükte “yalan söylemek, uydurmak, asılsız isnatta bulunmak” gibi mânalara gelen iftirâ, terim olarak “bir kimseye asılsız olarak suç, günah yahut kusur sayılan bir söz, davranış veya nitelik isnat etmek” anlamında kullanılmaktadır.İftira eden kişiye ne denir?
İftira eden kimseye “müfterî” denir. Ayrıca iftira etmek, aldatmak manasında “e.f.k” sülâsisinden masdar olarak “ifk” ve “b.h.t”sülâsîsinden mastar olarak da “bühtan” kelimesi kullanılmaktadır. Kur’an-ı Kerim, Peygamberlerin kıssalarını naklederken zaman zaman onların maruz kaldığı iftiraları da bildirir.
Bir insana iftira atmanın cezası nedir?
İftira suçu ve cezası suç unsurlarının oluşması ve mahkemede kanıtlanması ardından düzenlenir. İftira atılan tarafın tanınan ve saygınlığı olan bir kişi olması, verilecek cezanın daha fazla olmasına sebep olur. İftira suçunun cezası 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıdır.İftira nedir kısaca açıklayınız?
İftira, Türk Ceza Kanunu’nun “Adliyeye Karşı Suçlar” bölümü, 267. maddede “yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği hâlde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idarî bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil …İftira atan kişiye dava açılır mı?
İftira suçu kapsamında, fail masum olduğunu bildiği bir kişiye suç atmaktadır. İftira atılan kişinin bu konuda dava açabilmesi için, iftira atanın ”hukuka aykırı bir fiil işlemediğini bildiği durumlarda” iftira atması gerekmektedir. Belirsiz olarak fiil isnat etmek, iftira suçu kapsamında değildir.
İftira suçu nasıl ispatlanır?
İftira Suçu Nasıl İspatlanır? TCK 267 suçunda öncelikle iftira atılan kişinin ilgili fiili işlemediğinin sabit olması gerekir. Bu bir mahkeme kararı olabileceği gibi başka şekilde olması da mümkündür.İftira nedir örnek?
İftira suçu şartlarında kişilere isnat edilen fiilin suç olup olmadığına bakılmaksızın herhangi bir fiil sebebiyle yapılan isnat ile birlikte iftira suçu ortaya çıkabilir. Örnek olarak; herhangi bir kamu kurumunda kişilerin haksız yere kınama suçu almasına sebep olan kişiler de iftira suçu işlemiş olacaktır.İftira ne demek vikipedi?