AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Iftardan sonra yemek yenir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

İftardan sonra yemek yenir mi?​

TATLI, YEMEK ÜZERİNE DEĞİL İFTARDAN 1-2 SAAT SONRA YENİLMELİ Özturna’nın verdiği bilgiye göre, Ramazan’da beslenme şeklinde dikkat edilecek noktalar şöyle: ‘İftarda ve sahurda birdenbire ve çok fazla yemekle mide doldurulmamalı.

İftardan sonra kaç saat yemek yenir?​

Porsiyonlar küçültülerek yapılan iftardan 1,5 saat sonra ara öğünler tüketilmelidir. Meyveler ile birlikte fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar tüketilmelidir. Bunun yanında yoğurt veya ayran içeren ara öğünler metabolizmayı hızlandırarak Ramazan boyunca artan vitamin mineral ihtiyacını karşılamaktadır.
Kilo almamak için sahurda ne yemeli?​
Kıymalı sebze yemekleri veya tahıl çorbaları, Kepekli ekmek, az tuzlu peynir, meyve ve bol su tüketimi unutulmamalıdır. Sahurda çok tuzlu ve baharatlı yiyecekler yenilmemelidir. Çalışma temposu yoğun olanlar fiziksel güç harcayarak terleyen kişiler mutlaka sahurda yeterli su tüketmeliler.

İftardan sonra nelere dikkat edilmeli?​

İftardan sonra nelere dikkat edilmeli?
İftardan sonra ara öğün
- 1 bardak süt veya yoğurt veya 10 – 15 fındık/badem + 1 meyve VEYA(Haftada 2 kez ara öğün yerine sütlü/meyveli tatlı/2 top dondurma yenilebilir.
- Hem tatlı hem de serinletici olarak komposto ve hoşaflar iyi seçimdir.

İftardan sonra sahura kadar yemek yenir mi?​

İftardan sonra sahura kadar yemek yenir mi?
Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir.

İftardan sonra elma yenir mi?​

İftardan iki-üç saat sonra tüketilecek bir-iki porsiyon meyve (bir orta boy elma veya bir avuç kiraz veya bir ince dilim karpuz) günlük ihtiyacımız olan vitamin ve posa ihtiyacını karşılamış olur. Oruç tutarken de üç-dört porsiyon meyve tüketmek mümkün.

Sahur yapmadan oruç tutmak kilo verdirir mi?​

Dr. Mustafa Aydın, “Sahura kalkmadan oruç tutmak veya iftarda aşırı gıda alımı sindirim sorunlarına yol açmakla kalmayıp kilo alımına ciddi katkıda bulunabilir. Ağır yemeklerden ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmeden kaçınmalıdır” dedi.”
İftardan sonra yürüyüş serbest mi?​
İftardan yaklaşık bir saat sonra yarım saat veya 45 dakikalık tempolu yürüyüş yapılabilir. Bu hem yediklerinizi sindirmenize yardımcı olacaktır hem de yaklaşık 16 saatlik açlık sonucu düşen enerjinizi size geri verecektir. Yürüyüş yerine hafif tempolu koşu veya bisiklete binmeyi de tercih edebilirsiniz.

İftardan sonra hangi meyve yenir?​

İftardan sonra hangi meyve yenir?

Gece sahurda yemek kilo aldırır mı?​

Gece sahurda yemek kilo aldırır mı?
Bu da açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine ve buna bağlı olarak günün daha verimsiz geçmesine neden olmaktadır. Bu durumun aksine eğer sahur öğünü, ağır yemeklerden oluşursa gece metabolizma hızı düştüğü için yemeklerin yağa dönüşme hızı ve kilo alma riski artmaktadır.
 
İftardan sonra yemek yenir mi sorusuna verilen cevaplar açıklamalarla oldukça detaylı olarak ele alınmış. İftardan hemen sonra ağır ve çok fazla yemek yememek önem taşıyor. Porsiyonları küçülterek yapılan iftardan sonra 1,5 saat sonra ara öğünler tüketilmesi öneriliyor. Ara öğünlerde meyvelerle birlikte yağlı tohumlar, yoğurt veya ayran gibi besinler metabolizmayı hızlandırarak vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin alınmasını sağlıyor.

Sahurda kilo almamak için kıymalı sebze yemekleri, tahıl çorbaları, kepekli ekmek, az tuzlu peynir, meyve ve bol su tüketimi öneriliyor. Sahurda çok tuzlu ve baharatlı yiyeceklerden kaçınılması ve fiziksel güç harcayan kişilerin yeterli su tüketmeleri önemli bir detay olarak belirtilmiş.

İftardan sonra dikkat edilmesi gerekenler arasında ara öğün önerileri de bulunuyor. 1 bardak süt, yoğurt veya fındık/badem ile birlikte meyve tüketilmesi, sütlü/meyveli tatlı veya dondurma gibi seçeneklerin haftada 2 kez tercih edilebileceği belirtilmiş. Komposto ve hoşaf gibi tatlı ve serinletici besinlerin tercih edilmesi önerilmiş.

Sahura kadar yemek yenilip yenilmeyeceği sorusuna verilen cevapta, imsak vaktinin başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerektiği vurgulanmış. İftardan iki-üç saat sonra tüketilecek meyve önerilerine de yer verilmiş.

Sahura kalkmadan oruç tutmanın veya aşırı gıda alımının sindirim sorunlarına ve kilo alımına etkileri üzerinde durulmuş. Ağır yemeklerden ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmeden kaçınılması gerektiği belirtilmiş.

İftardan sonra yarım saat sonra yapılabilecek tempolu yürüyüş veya hafif tempolu koşu gibi egzersizlerin sindirimi hızlandırarak enerji seviyesini yükseltebileceği ifade edilmiş.

Son olarak, gece sahurda yemek yemekle ilgili kilo alımı risklerine de değinilmiş. Sahurda ağır yemekler tüketilmesi durumunda gece metabolizma hızının düşmesi ve yağa dönüşme hızının artmasıyla kilo alma riskinin artabileceği belirtilmiş. Bu nedenle sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmeye özen gösterilmesi gerektiği vurgulanmış.
 
Geri
Üst