AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Iftardan sonra ne gelir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
57.556
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

İftardan sonra ne gelir?​

İftardan 1-2 saat sonra tüketeceğiniz 1 fincan rezene çayı şişkinlik problemini hafifletecektir. Papatya çayı, nane çayı ve yeşil çay da şişkinliğe iyi gelen diğer bitki çaylardır.

Ramazanın ilk günü ne yemek yapılır?​

Ramazanın ilk günü ne yemek yapılır?
Ramazanın ilk günü iftarda midenizi rahatlatacak türde bir çorba, etli bir sebze yemeği, mevsim salatası ve komposto enerjinizi çabucak geri kazanmanıza yardım eder.
- Yoğurt çorbası
- Etli taze fasulye.
- Marul, taze nane, salatalık ve domates ile hazırlanmış mevsim salatası
- Elma kompostosu.
- Kuruyemiş

İftardan sonra ne yemeli?​

İftardan sonra ne yemeli?
Porsiyonlar küçültülerek yapılan iftardan 1,5 saat sonra ara öğünler tüketilmelidir. Meyveler ile birlikte fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar tüketilmelidir. Bunun yanında yoğurt veya ayran içeren ara öğünler metabolizmayı hızlandırarak Ramazan boyunca artan vitamin mineral ihtiyacını karşılamaktadır.

Oruç tutmak için sahurda ne yemeliyiz?​

Bu nedenle sahurda protein içeren süt içilmeli, yoğurt, peynir gibi gıdalar yenmeli yanına mutlaka tam tahıllı ekmek eklenmeli. Yiyecek olarak da çorba, az yağlı yapılmış sebze, zeytinyağlı yemekler veya hafif kahvaltılardan birini seçmek en doğrusu olacaktır.

İftardan sonra ne içmeli?​

İftardan sonra ne içmeli?
“İFTARDAN SONRA EN AZ 10 BARDAK SU İÇİN” Bu nedenle ramazan ayında oruçla birlikte kaybedilen sıvı miktarı mutlaka telafi edilmelidir. Bunun için oruç tutulmayan zaman içinde 2-2,5 litre (ortalama 10-12 bardak) su içilmelidir. Cacık, komposto gibi içecekler sıvı alımı için sağlık tercihler olabilmektedir.

İftardan sonra mideyi ne rahatlatır?​

İftardan sonra mideyi ne rahatlatır?
Nanenin mideyi kontrol altına alıcı bu etkisinden esinlenerek, nane çayının iftar sonrasında mideyi rahatlatacak ve hazımsızlık sorunlarının önüne geçecek bir içecek olarak sunduk. Mis gibi kokusu ve ferahlatıcı etkisiyle bu çay, ramazan ayında favoriniz olabilir.
Sahurda pratik ne yapılabilir?​
Pratik Sahur Yemekleri
- Fırında Yumurtalı Ekmek.
- Peynirli Sufle Tarifi.
- 3. Kaygana Tarifi.
- Hazır Yufkadan Patatesli Gözleme Tarifi.
- İtalyan Usulü Fırında Yumurta Tarifi.
- Peynir Salatası Tarifi.
- 7. Akıtma (Cızlama) Tarifi.
- 8. Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi.

İftardan sonra ne içilmeli?​

İftardan sonra ne içilmeli?

İftardan sonra nelere dikkat edilmeli?​

İftardan sonra nelere dikkat edilmeli?
İftardan sonra ara öğün
- 1 bardak süt veya yoğurt veya 10 – 15 fındık/badem + 1 meyve VEYA(Haftada 2 kez ara öğün yerine sütlü/meyveli tatlı/2 top dondurma yenilebilir.
- Hem tatlı hem de serinletici olarak komposto ve hoşaflar iyi seçimdir.

Gece sahurda ne yemeli?​

Oruç tutanlar için beslenme önerileri Sahur öğününüzü atlamayın, mutlaka yapın. Sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta, tam tahıllı ekmekler gibi yiyeceklerden oluşan hafif bir kahvaltı yapabilir ya da çorba, zeytinyağlı yemekler, yoğurt ve salatadan oluşan bir öğün tercih edebilirsiniz.

Oruç tutmak için ne yapmak gerekir?​

Oruç tutmak için ne yapmak gerekir?
Orucun esasını oluşturan, “günün belli süresince yeme, içme ve cinsel ilikiden uzak durmak” işini âdet ya da perhizden ayıran şey niyettir. Ramazan aynda ve diğer zamanlarda tutulan her oruç için ayrı ayrı niyet etmek gerekir. Çünkü her gün tutulan oruç müstakil bir ibadettir.

İftardan sonra kaç bardak su içilmeli?​

İftardan sonra kaç bardak su içilmeli?
Susayan bir kişi iftarda mideyi su ile doldurmamalıdır. Aralıklı olarak sıvı tüketimi yapılmalıdır. İftar boyunca 2 bardak su tüketilmelidir. Günlük 2-3 litre su ihtiyacı ise oruç tutulmayan saatler arasında eşit olarak dağıtılmalıdır.

İftardan sonra hazımsızlığa ne iyi gelir?​

Mayıs papatyası, tarçın kabuğu, nane yaprağı, zencefil kökü ve rezene meyvesi, şişkinlik, gaz, hazımsızlık ve hafif spazm görülen sindirim sistemi rahatsızlıklarında iyi geliyor. Bu bitkilerin sindirim sistemi rahatsızlıklarına faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış durumda.

İftardan sonra mide ağrısına ne iyi gelir?​

İftardan sonra mide ağrısına ne iyi gelir?
Kompostolar, mevsim salataları, yoğurt, ayran ve cacık iftar sofralarının çok sağlıklı tamamlayıcılarıdır. Yemeklerin yavaş yenmesi ve iyi çiğnenmesi hem doymanızı kolaylaştırır, hem de sonrasında midede dolgunluk, ağrı, şişkinlik sorunlarını önler.
 
İftardan sonra mide ağrısına iyi gelen besinler genellikle hafif ve sindirimi kolay olan yiyeceklerdir. Özellikle mideyi rahatlatıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı özellikleri olan besinleri tercih etmek mide ağrısını hafifletebilir. Kompostolar, mevsim salataları, yoğurt, ayran ve cacık gibi besinler sindirime yardımcı olabilir ve mideyi rahatlatabilir.

Ayrıca yemeklerin yavaş yenmesi ve iyi çiğnenmesi de sindirimi kolaylaştırarak mide ağrısı gibi rahatsızlıkları önlemeye yardımcı olabilir.

Eğer mide ağrısı devam ediyorsa veya şiddetleniyorsa, sağlık profesyoneline danışmanız önemlidir. Uzun süren veya tekrarlayan mide ağrıları ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir, bu nedenle uzman görüşü almak önemlidir.
 
Geri
Üst