AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Iftarda neden yemek yiyemiyorum?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.538
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

İftarda neden yemek yiyemiyorum?​

İftarda Yemek Yiyemiyorum Uzun süren açlık saatlerinden sonra bir anda fazla miktarda tüketilen besinleri midemiz tolere edemeyebilir. Bu durumu yaşıyorsanız; iftar 1 küçük kepçe çorba veya iftariyelik ile başlayın, arkasından bir bardak su tüketip 15-20 dakika kadar midenizi dinlendirin.

İftarda cok yememek icin ne yapmali?​

İftarda cok yememek icin ne yapmali?
Mutlaka sahura kalkılmasını, iftar ile sahur arasında bol bol su tüketilmesini, protein ve sebze ağırlıklı beslenme türünün tercih edilmesini öneriyorum. Ayrıca kızartılmış besinlerden uzak durarak, tatlı yerine meyve veya meyve kurusu tüketmek daha doğru bir davranış olacaktır.

İftardan sonra nelere dikkat edilmeli?​

İftardan sonra nelere dikkat edilmeli?
İftardan sonra ara öğün
- 1 bardak süt veya yoğurt veya 10 – 15 fındık/badem + 1 meyve VEYA(Haftada 2 kez ara öğün yerine sütlü/meyveli tatlı/2 top dondurma yenilebilir.
- Hem tatlı hem de serinletici olarak komposto ve hoşaflar iyi seçimdir.

Oruç tutarken nasıl kilo verilir?​

Ramazanda Nasıl Kilo Verilir?
- Sahura Mutlaka Uyanın.
- Öğün Sayınızı Ara Öğünlerle Destekleyin.
- Porsiyonlarınızda Ölçüyü Kontrol Edin.
- Bolca Su Tüketmeye Özen Gösterin.
- Yemeklerde Yağ Kullanımına Dikkat Edin.
- İftar Menünüzde Salata Bulunmalı
- Yavaş Çiğnemeye Dikkat Edin.
- Alışverişe Tok Karnına Çıkın.

İftardan ne kadar süre sonra yürüyüş yapılır?​

İftardan ne kadar süre sonra yürüyüş yapılır?
Ramazan’da ağır egzersizlerden kaçının. İftardan 2 saat sonra 45 dakika yürüyüş yapın. Ramazan ayında yapılan egzersizlerin ağır olmaması gerektiğini belirten uzmanlar, iftardan 2 saat sonra 45 dakikalık tempolu yürüyüş öneriyor.

İftardan kac saat sonra meyve yenir?​

İftardan kac saat sonra meyve yenir?
Ara öğünlerde meyve ve fındık tercih edin Porsiyonlar küçültülerek yapılan iftardan 1,5 saat sonra ara öğünler tüketilmelidir. Meyveler ile birlikte fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar tüketilmelidir.
Sahur yapmadan kilo verilir mi?​
Ramazanda oruç tutarak kilo verileceğine inanmak yanlış bir düşüncedir. Genellikle bu dönem, dikkat edilmezse kilo almayla bile sonuçlanabilir. Ancak daha önce zayıflama programına başlamış kişiler az ve sık yiyerek diyetlerine devam edebilirler.

Ramazanda yürüyüş ne zaman yapilmali?​

Ramazanda yürüyüş ne zaman yapilmali?
Ramazan ayında spor yapmak için en doğru saat iftardan 3-4 saat sonrası olmaktadır. Metabolizmayı dengelemek ve vücudun yorgunluktan uzaklaşmasını sağlamak için hafif egzersizler bu saatlerde gerçekleştirilmelidir. Sahur dan 2 saat sonra yapılacak hafif yürüyüşler de daha iyi bir gün geçirmenizi sağlayacaktır.

Ramazanda yürüyüş ne zaman yapılmalı?​

Ramazanda yürüyüş ne zaman yapılmalı?
İftar öncesi veya iftarı takip eden saatlerde spor yapın Önerilebilecek en uygun antrenman dönemi; iftar öncesi veya iftarı takip eden saatlerdir (1-2 saat sonra). Bu süreçlerde yapılacak hafif egzersizler ve yürüyüşler oldukça idealdir.
 
İftarda yemek yiyememe sorunu yaşamanın çeşitli sebepleri olabilir. Uzun süren açlık saatlerinden sonra aşırı miktarda yemek yemek midenizi zorlayabilir. Bu durumda iftarı bir kase çorba veya hafif bir iftariyelikle başlayarak midenizi yavaşça doldurabilirsiniz. Ardından bir bardak su içip 15-20 dakika midenizi dinlendirerek sindirime yardımcı olabilirsiniz.

İftarda fazla yememek için ise sahura kalkmak, iftar ile sahur arasında bol su içmek, protein ve sebzeleri tercih etmek önemlidir. Ayrıca kızartmalardan kaçınarak, tatlı yerine meyve veya meyve kuruları tüketerek daha dengeli bir beslenme alışkanlığı oluşturabilirsiniz.

İftar sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalar arasında ara öğünler bulunmaktadır. İftardan sonra 1-2 saat sonra küçük bir ara öğün tüketerek kan şekerinizi dengeleyebilirsiniz. Süt, yoğurt, fındık, badem, meyve gibi besinler bu ara öğünler için uygun tercihler olabilir. Tatlı yerine komposto, hoşaf gibi sağlıklı atıştırmalıkları da değerlendirebilirsiniz.

Oruç tutarken kilo vermek isteyenler için küçük porsiyonlarla dengeli beslenmeye dikkat etmek önemlidir. Sahura kalkarak günü daha iyi planlayabilir, öğün sayısını artırarak metabolizmayı hızlandırabilirsiniz. Su tüketimi, yağ kullanımı ve yavaş yeme alışkanlığı da kilo kontrolüne yardımcı olacaktır.

İftardan sonra 2 saat sonra yapılan 45 dakikalık yürüyüşler metabolizmanızı hızlandırabilir ve sindirimi destekleyebilir. Ağır egzersizlerden kaçınarak daha hafif aktiviteler tercih etmek, sağlıklı bir şekilde aktif kalmanıza yardımcı olabilir.

Meyve tüketimi için iftardan sonra 1.5-2 saat sonra uygun bir zaman dilimi olabilir. Denge ve porsiyon kontrolüne dikkat ederek meyve tüketimine ek olarak yağlı tohumları da değerlendirmeniz sindirimi destekleyebilir.

Ramazan ayında spor yapmak isteyenler için en uygun zamanlar iftardan 3-4 saat sonrası veya sahurdan 2 saat sonrası olabilir. Bu saatlerde yapılan hafif egzersizler vücudu yormadan formda kalmanıza yardımcı olabilir.

Son olarak, spor yaparken yemeklerden önce veya sonrası hafif egzersizlere yönelmek ve su tüketimine özen göstermek de önemlidir. Dengeli ve düzenli bir beslenme alışkanlığıyla beraber doğru zamanlarda spor yaparak sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz.
 
Geri
Üst