İftarda Ne Yiyelim
Bugun İftarda Ne Yiyelim
Mercimek Corbası
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 soğan
2 corba kaşığı tereyağı 2 corba kaşığı un
yarım cay kaşığı karabiber ,Tuz
Yapılışı: Mercimeği ayıklayın, yıkayıp suzun Derin bir tencereye mercimeği, soğanı ve 6 su bardağı suyu koyun Mercimek iyice eriyinceye kadar ara sıra tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin Haşlanmış mercimeği ince suzgecten gecirerek veya blendırda cekerek pure haline getirin Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, uzerine unu serpeleyin Kısık ateşe koyun Tahta kaşıkla karıştırarak pembeleşene kadar kavurun Bir yandan karıştırmaya devam ederken diğer yandan haşlanmış mercimeği ilave edin Tuzunu biberini serpin Karıştırarak bir taşım kaynatın Bayat ekmekleri kup kup doğrayın Tereyağında kırmızıbiberle birlikte hafifce kavurun Corbayı kızarmış ekmekle birlikte servis yapın
imagesiftardabugunneyiyelim5ad3e2635660c
Asma Yaprağında Kofte
Malzemeler:
500 gram koftelik kıyma
200 gram salamura asma yaprağı
1 adet rendelenmiş soğan
1 diş dovulmuş sarmısak
Tuz, kimyon, karabiber
Sos icin:
3 adet domates
1 corba kaşığı domates salcası
1 cay bardağı su
Uzerine:
1 cay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Salamura yaprakları birkac kez suyunu değiştirip yıkayın ve yaprakları elinizle sıkın
Bir kasede kıyma, soğan, sarmısak, tuz, kimyon ve karabiberi yoğurun Ceviz buyukluğunde parcalar koparıp, avucunuzun icinde yuvarlayarak silindir kofteler hazırlayın Kofteleri asma yaprağına sarın ve bir guvec kabına alın
Sos icin rendelenmiş domates, salca ve suyu karıştırın Asmalı koftelerin uzerine dokun
Onceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin Uzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve sıcak fırında kaşar eriyene kadar tutun Sıcak servis yapın
imagesiftardabugunneyiyelim5ad3e264ae961
Kalbura Bastı
Malzemeler:
1 cay bardağı erimiş margarin
1 cay bardağı sıvı yağ
1 cay bardağı maden suyu
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
100g Ceviz ici
Şerbeti:
3 Su bardağı su
2,5 Su bardağı şeker
Yarım tatlı kaşığı limon suyu
imagesiftardabugunneyiyelim5ad3e2660ed7a
Yapılışı: Hamuru yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip cırpma teli ile karıştıralım Unu ekleyip ozlu bir hamur yoğuralım Hamurdan ceviz iriliğinde parcalar koparıp yuvarlak hale getirelim Hamurları, rendenin iri tarafı uzerine bastırarak hafifce yayvanlaştıralım Orta kısımlarına iri dovulmuş cevizi koyup hamuru, iki kenarını uste doğru cevirip kapatalım ve hafifce margarinle yağlanmış tepsiye dizerek 190° ısılı fırında altları ve ustleri pembeleşene dek pişirelim Fırından alır almaz onceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti uzerine dokelim Şerbeti icin, şekeri, suyu, limon suyunu 5dak Kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım
Bugun İftarda Ne Yiyelim
Mercimek Corbası
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 soğan
2 corba kaşığı tereyağı 2 corba kaşığı un
yarım cay kaşığı karabiber ,Tuz
Yapılışı: Mercimeği ayıklayın, yıkayıp suzun Derin bir tencereye mercimeği, soğanı ve 6 su bardağı suyu koyun Mercimek iyice eriyinceye kadar ara sıra tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin Haşlanmış mercimeği ince suzgecten gecirerek veya blendırda cekerek pure haline getirin Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, uzerine unu serpeleyin Kısık ateşe koyun Tahta kaşıkla karıştırarak pembeleşene kadar kavurun Bir yandan karıştırmaya devam ederken diğer yandan haşlanmış mercimeği ilave edin Tuzunu biberini serpin Karıştırarak bir taşım kaynatın Bayat ekmekleri kup kup doğrayın Tereyağında kırmızıbiberle birlikte hafifce kavurun Corbayı kızarmış ekmekle birlikte servis yapın
imagesiftardabugunneyiyelim5ad3e2635660c
Asma Yaprağında Kofte
Malzemeler:
500 gram koftelik kıyma
200 gram salamura asma yaprağı
1 adet rendelenmiş soğan
1 diş dovulmuş sarmısak
Tuz, kimyon, karabiber
Sos icin:
3 adet domates
1 corba kaşığı domates salcası
1 cay bardağı su
Uzerine:
1 cay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Salamura yaprakları birkac kez suyunu değiştirip yıkayın ve yaprakları elinizle sıkın
Bir kasede kıyma, soğan, sarmısak, tuz, kimyon ve karabiberi yoğurun Ceviz buyukluğunde parcalar koparıp, avucunuzun icinde yuvarlayarak silindir kofteler hazırlayın Kofteleri asma yaprağına sarın ve bir guvec kabına alın
Sos icin rendelenmiş domates, salca ve suyu karıştırın Asmalı koftelerin uzerine dokun
Onceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin Uzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve sıcak fırında kaşar eriyene kadar tutun Sıcak servis yapın
imagesiftardabugunneyiyelim5ad3e264ae961
Kalbura Bastı
Malzemeler:
1 cay bardağı erimiş margarin
1 cay bardağı sıvı yağ
1 cay bardağı maden suyu
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
100g Ceviz ici
Şerbeti:
3 Su bardağı su
2,5 Su bardağı şeker
Yarım tatlı kaşığı limon suyu
imagesiftardabugunneyiyelim5ad3e2660ed7a
Yapılışı: Hamuru yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip cırpma teli ile karıştıralım Unu ekleyip ozlu bir hamur yoğuralım Hamurdan ceviz iriliğinde parcalar koparıp yuvarlak hale getirelim Hamurları, rendenin iri tarafı uzerine bastırarak hafifce yayvanlaştıralım Orta kısımlarına iri dovulmuş cevizi koyup hamuru, iki kenarını uste doğru cevirip kapatalım ve hafifce margarinle yağlanmış tepsiye dizerek 190° ısılı fırında altları ve ustleri pembeleşene dek pişirelim Fırından alır almaz onceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti uzerine dokelim Şerbeti icin, şekeri, suyu, limon suyunu 5dak Kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım