İftarda Bugun Ne Yiyelim

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İftarda Ne Yiyelim


Bugun İftarda Ne Yiyelim


Mercimek Corbası

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 soğan

2 corba kaşığı tereyağı 2 corba kaşığı un

yarım cay kaşığı karabiber ,Tuz

Yapılışı: Mercimeği ayıklayın, yıkayıp suzun Derin bir tencereye mercimeği, soğanı ve 6 su bardağı suyu koyun Mercimek iyice eriyinceye kadar ara sıra tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin Haşlanmış mercimeği ince suzgecten gecirerek veya blendırda cekerek pure haline getirin Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, uzerine unu serpeleyin Kısık ateşe koyun Tahta kaşıkla karıştırarak pembeleşene kadar kavurun Bir yandan karıştırmaya devam ederken diğer yandan haşlanmış mercimeği ilave edin Tuzunu biberini serpin Karıştırarak bir taşım kaynatın Bayat ekmekleri kup kup doğrayın Tereyağında kırmızıbiberle birlikte hafifce kavurun Corbayı kızarmış ekmekle birlikte servis yapın

imagesiftardabugunneyiyelim5ad3e2635660c


Asma Yaprağında Kofte

Malzemeler:

500 gram koftelik kıyma

200 gram salamura asma yaprağı

1 adet rendelenmiş soğan

1 diş dovulmuş sarmısak

Tuz, kimyon, karabiber

Sos icin:
3 adet domates

1 corba kaşığı domates salcası

1 cay bardağı su

Uzerine:
1 cay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

Salamura yaprakları birkac kez suyunu değiştirip yıkayın ve yaprakları elinizle sıkın

Bir kasede kıyma, soğan, sarmısak, tuz, kimyon ve karabiberi yoğurun Ceviz buyukluğunde parcalar koparıp, avucunuzun icinde yuvarlayarak silindir kofteler hazırlayın Kofteleri asma yaprağına sarın ve bir guvec kabına alın

Sos icin rendelenmiş domates, salca ve suyu karıştırın Asmalı koftelerin uzerine dokun

Onceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin Uzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve sıcak fırında kaşar eriyene kadar tutun Sıcak servis yapın

imagesiftardabugunneyiyelim5ad3e264ae961


Kalbura Bastı

Malzemeler:

1 cay bardağı erimiş margarin

1 cay bardağı sıvı yağ

1 cay bardağı maden suyu

1 paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un

100g Ceviz ici

Şerbeti:

3 Su bardağı su

2,5 Su bardağı şeker

Yarım tatlı kaşığı limon suyu

imagesiftardabugunneyiyelim5ad3e2660ed7a


Yapılışı: Hamuru yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip cırpma teli ile karıştıralım Unu ekleyip ozlu bir hamur yoğuralım Hamurdan ceviz iriliğinde parcalar koparıp yuvarlak hale getirelim Hamurları, rendenin iri tarafı uzerine bastırarak hafifce yayvanlaştıralım Orta kısımlarına iri dovulmuş cevizi koyup hamuru, iki kenarını uste doğru cevirip kapatalım ve hafifce margarinle yağlanmış tepsiye dizerek 190° ısılı fırında altları ve ustleri pembeleşene dek pişirelim Fırından alır almaz onceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti uzerine dokelim Şerbeti icin, şekeri, suyu, limon suyunu 5dak Kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım
 
Geri
Üst