AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

İftara Şipşak Hazır Nohut Yemeği Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
İftara Şipşak Hazır Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Akşamdan ıslatılmış 1 kase nohut
1 adet orta uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
200 gram kuşbaşı et
1 adet kapya biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı acı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 adet fissler düdüklü tencere

İftara Şipşak Hazır Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etimizi yağda biraz kavuralım.
Ardından soğan ve biberleri ekleyip, kavuralım.
Azıcık kavurduktan sonra nohut, salça ve baharatları ekleyelim.
Son olarak materyallerin hizasında kaynar suyu ek edelim.
Kaynamaya başladıktan sonra düdüklünün kapağını gerçek formda kapatalım.
Ocağın en büyük gözünde koyu yeşil halka görünene kadar bekleyelim.
Koyu yeşil halka görününce ocağın en küçük gözüne ve en kısık ateşe alalım.
16 dk. Kadarcık mühlet tutalım ve müddet sonunda ocağın altını kapatalım. .
Ardından tüm halkalar inene ve tık sesi gelene kadar bekleyelim. Ancak yok olmaz vaktim yok derseniz düdüklünün sapındaki tuşa yavaşça basarak buharı dışarı verelim. Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun .
İftara Şipşak Hazır Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst