İftar Yemekleri Tarifleri

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İftar Yemekleri Tarifleri
İftar Yemekleri
Yemek Tarifleri İftar Sofralarınız icin


Tas Kebaplı Pilav Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinc 300 gram kuşbaşı koyun eti
1 adet soğan
12 adet domates veya yarım yemek kaşığı salca
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı yağ, Tuz, karabiber
Yapılışı:
1 Pirincler ayıklanır, sıcak tuzlu suda en az bir saat kadar bekletilir İki uc defa yıkanıp, suyu suzulur
2 İnce doğranmış soğan, et ile birlikte yağda kavrulur Domates rendelenir, uzerine katılır Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir (Kendi suyu pişirmeye yetmezse, sıcak su ilave edilerek pişmesi sağlanır)
3 Pişen etler, suzulerek alınır Ateşe dayanıklı bir kaseye

Canak Kofte Tarifi
Malzemeler:
1 kilogram kıyma
1 adet soğan
250 gram parca et
2 adet havuc
1 cay bardağı bezelye 100 gram mantar 34 adet domates 34 adet sivribiber
2 yemek kasığı yağ
2 yemek kaşığı salca
1 cay bardağı galeta unu (veya 34 dilim bayat ekmek ici)
Karabiber, tuz
kofte baharı, kekik
Yapılışı:
1 Parca et haşlanır İnce ince didilir (Ya da kubik doğranarak haşlanır)
2 Pişen et, 2 kaşık yağ, kucuk doğranmış mantar, bezelye, ince doğranmış havucla birlikte biraz kavrulur ve sote yapılır
3 Diğer taraftan kıymaya, rendelenmiş soğan, kabukları soyulup


Ciğerli Pilav Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı pirinc
1 kuru soğan
300 gr koyun ciğeri
3 corba kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Pirinci ılık su ile ıslatıp 1015 dakika bekletin Daha sonra akan suyun altında yıkayıp suzun
2 Soğanı soyup yemeklik boyda doğrayın Ciğerin zarını soyup kucuk kucuk doğrayın veya mutfak robotunda kıyın
3 Yağı pilav tenceresine koyup doğranmış soğanı ilave edin Tuz ekleyip soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun Ciğeri ilave edip pişinceye kadar karıştırarak kavurun Suzulmuş pirinci ilave edip karıştırın ve sıcak suyunu ekleyin Karabiber serpip ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın Pirincler suyunu cekene
 
Geri
Üst