SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
İftar Sofralarına Yakışacak Bir Lezzet Badem Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı yada margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
3-3.5 su bardağı un
Dışını bulamak için;
İrmik
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 .5 su bardağı su
4 damla limon
İftar Sofralarına Yakışacak Bir Lezzet Badem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti için şekeri ve suyu tenceremize alalım, kaynatalım, kaynamaya başlayınca 4-5 damla limon sıkıp 5-6 dakika daha kaynatalım şerbeti soğumaya alalım şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
Hamuru için kabartma tozu ve un hariç başka gereçleri yoğurma kabımızda karıştıralım un ve kabartma tozunuda eleyerek ekleyelim.
Yumuşak bir hamur yapalım ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, elimizle parmak formu verip yassılaştıralım irmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
Tüm hamur bitene kadar bu süreci yapalım hal verdiğimiz hamurların ortalarına çizik atalım pisince kabarıp, açılacaklar.
180 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim.
Pişen tatlımızın birinci sıcağı çıkınca şerbetini dökelim, Üzerini kapatalım, istediğimiz üzere süsleyelim fındık fıstık hindistan cevizi deneyeceklere afiyet olsun.
İftar Sofralarına Yakışacak Bir Lezzet Badem Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı yada margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
3-3.5 su bardağı un
Dışını bulamak için;
İrmik
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 .5 su bardağı su
4 damla limon
İftar Sofralarına Yakışacak Bir Lezzet Badem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti için şekeri ve suyu tenceremize alalım, kaynatalım, kaynamaya başlayınca 4-5 damla limon sıkıp 5-6 dakika daha kaynatalım şerbeti soğumaya alalım şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
Hamuru için kabartma tozu ve un hariç başka gereçleri yoğurma kabımızda karıştıralım un ve kabartma tozunuda eleyerek ekleyelim.
Yumuşak bir hamur yapalım ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, elimizle parmak formu verip yassılaştıralım irmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
Tüm hamur bitene kadar bu süreci yapalım hal verdiğimiz hamurların ortalarına çizik atalım pisince kabarıp, açılacaklar.
180 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim.
Pişen tatlımızın birinci sıcağı çıkınca şerbetini dökelim, Üzerini kapatalım, istediğimiz üzere süsleyelim fındık fıstık hindistan cevizi deneyeceklere afiyet olsun.
İftar Sofralarına Yakışacak Bir Lezzet Badem Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı