İfrad Haccı Nedir,İfrad Haccı Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
İfrad Haccı Ne Zaman Yapılır
İfrad Haccı İle İlgili Bilgi
İfrad Haccı Yapanlar Kurban Keser Mi?

İfrad haccı, umresiz yapılan hacdır Aynı yılın hac ayları icinde, hacdan once umre yapmaksızın hac niyetiyle ihrama girilir ve yalnızca hac yapılırsa ifrad haccı yapılmış olur İfrad haccı yapacak olan kimse, Mikat sınırında veya daha once ihrama girerken Allahım! Senin rızan icin hac yapmak istiyorum Bunu kolaylaştır ve kabul eylediyerek yalnız hacca niyet eder ve telbiye getirir Bu şekilde hac icin ihrama girdikten sonra, artık bayramın birinci gunu tıraş oluncaya kadar ihramdan cıkamaz

İfrad haccı yapan kimsenin Mekkeye varınca yapacağı ilk tavaf, Kudum Tavafı dır Bunun icin Allahım! Senin rızan icin Kudum Tavafıyapmak istiyorum Bunu kolaylaştır ve kabul eylediye niyet eder Tıpkı Tavafın yapılışıkonusunda anlatıldığı şekilde Kudum tavafını yapar

İfrad haccına niyet edenler, hac ihramına girmiş olduklarından dilerlerse, haccın sayini Kudum tavafının ardından yapabilirler Bu takdirde Kudum tavafını yaparken Iztıbave Remel(35) yaparlar Bunlar, artık Ziyaret tavafından sonra say yapmazlar

İfrad haccı yapanların Hac kurbanı (Şukur hedyi) kesmeleri gerekmez Ancak arzu ederlerse sırf sevabını elde etmek icin nafile olarak kesebilirler

Geri