- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 218.841
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Iflasta sıra cetveline kimler itiraz edebilir?
Sıra cetvelinin birer sureti icra dairesi tarafından alacaklılara tebliğ edilir. Sıra cetveli düzenlenirken iflas hukukuna aykırılık söz konusu olursa alacaklı şikayet yoluna gidebilir. Alacaklı sıra cetvelinde nelere itiraz edebilir? Alacaklı ilk olarak sıra cetvelindeki sıraya itiraz edebilir.Iflasta paraların Paylaştırılabilmesi için sıra cetvelinin kesinleşmesi gerekir mi?
Geriye para artarsa o da iflas masasına kalır. Aksi ihtimalde ise alacaklı takip veya dava giderlerinden sorumlu olup dava veya takibi kaybetmiş olur. *** Paraların paylaştırılabilmesi için sıra cetvelinin kesinleşmiş olması gerekir.Iflasta itiraz nereye yapılır?
Ödeme emri kendisine ulaşan borçlunun borca itirazı için 5 günlük süresi vardır. Eğer borçlu bu 5 günlük süre içerisinde borca itiraz ederse alacaklı ticaret mahkemesinden hem borca itirazın kaldırılmasını hem de borçlunun iflasını talep edebilir.
Sıra cetveline itiraz davasını kimler açabilir?
Sıra cetveline karşı şikayet yoluna başvurmak isteyen alacaklı veya borçlu kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde icra mahkemesine başvurmalıdır. Bu 7 günlük süre iş günü değil, takvim günüdür. Alacaklının kendi sırasına veya kendisinden önce gelen bir başka alacaklının sırasına şikayet yolu ile itiraz edebilir.Sıra cetveline itiraz davasında davalı kimdir?
3)SIRA CETVELİNE İTİRAZ DAVASI: (İİK m.142) Burada davacı sıra cetveline alınmışolan alacaklının alacağına veya sırasına itiraz eden alacaklıdır. Davalı ise,alacağına veya sırasına itiraz edilen olacaktır.Imtiyazlı alacak ne demek?
İmtiyazlı alacaklar, adi alacaklara göre önce ödenmesi gereken alacaklardır. İmtiyazlı alacaklar İİK’nun 206. maddesinde ve bazı özel kanunlarda düzenlenmiştir. Buradaki imtiyaz, imtiyazlı olanın şahsına değil, alacağa ilişkindir. Bu nedenle alacak devredilmeden imtiyaz hakkının devri mümkün değildir14.
Kambiyo Senetlerine Özgü iflasta itiraz nereye yapılır?
Borçlu, ödeme emrinin tebliğinden itibaren 5 gün içinde ödeme emrine karşı itiraz edebilir. Ödeme emrine itiraz, alacaklıya tebliğ edilecek nüshadan bir fazla sayıda dilekçe ile icra dairesine yapılır. İtirazın bir nüshası derhal alacaklıya tebliğ edilir.Takipli iflasta ödeme emrine itiraz nereye yapılır?
Borçlu ödeme emrinin tebliğinden itibaren yedi gün içinde, dilekçeyle, takibin yürütüldüğü icra dairesine itiraz edebilir. Borçlu ödeme emrine itiraz etmişse takip durur (İİK m.156/3). Borçlu, adi haciz yoluyla takipte olduğu gibi icra dairesinin yetkisine, borca ve imzaya itiraz edebilecektir.Sıra cetveline kimler girer?
A. Kanuni Düzenleme. 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu’nun 140′ ıncı maddesinde yer alan düzenlemede; “(1) Satış tutarı bütün alacaklıların alacağını tamamen ödemeye yetmezse icra dairesi alacaklıların bir sıra cetvelini yapar.