AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Iflasta paralarin paylastirilmasi icin sira cetvelinin kesinlesmesi gerekir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Iflasta paraların paylaştırılması için sıra cetvelinin kesinleşmesi gerekir mi?​

B. Sıra Cetveli Sıra cetveli kesinleşmeden paralar paylaştırılamaz. Sıra cetveline göre paraların paylaştırılmasında bütün alacaklılar alacaklarının tamamına kavuşamaz. İmtiyazlı alacaklılar alacaklarının tamamını alırken; imtiyazsız alacaklılar alacaklarının bir kısmını alabilir.

İflas eden şirketler ne yapmalı?​

İflas durumuna gelen bir firma, Konkordato ilan etme imkanına sahip olup, mahkemeden belli süre hakkında takip yapılamamasını, borçlarının ertelenmesini , verilen makul sürede işlerini toparlayarak borçlarını ödeyebileceğini gösterir bir proje ile mahkemeye başvurabilir.

IIK 193 madde gereği nedir?​

IIK 193 madde gereği nedir?
İİK’nun 193. maddesi uyarınca iflasın açılması ile borçlu aleyhinde haciz yolu ile yapılan takipler durur ve iflas kararı ile beraber borçlunun malları üzerindeki hacizler düşer.

İflas eden bir şirket için dava açabilir mi?​

İflas eden bir şirket için dava açabilir mi?
2.1. İflas eden şirket aleyhine dava açılabilir mi? 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanunu’nun 191, 193, 194’ncü maddelerinde takibin durması ve düşmesi hükümlerine yer verilmiştir. Buna göre, İflasın açılması, borçlu aleyhinde haciz yoluyla yapılan takiplerle teminat gösterilmesine ilişkin takipleri durdurur.

Sıra cetveli neye göre yapılır?​

Sıra cetveli ilk hacze iştirak edebilecek alacaklılar gözetilerek düzenlenir (İİK m. 100). Borçluya ait mala birden fazla ihtiyati haciz uygulanmışsa ilk önce kesin hacze dönüşen ihtiyati haciz ilk haciz kabul edilir ve bu hacze iştirak edebilecek alacaklılar İİK’nun 100, 101 ve 268. maddelerine göre belirlenir.

Batık bir şirket nasıl kurtarılır?​

Sıra Cetvelini hangi icra dairesi yapar?​

Sıra Cetvelini hangi icra dairesi yapar?
İİK’nun 140. maddesi gereğince; “Satış tutarı bütün alacaklıların alacağını tamamen ödemeye yetmezse icra dairesi alacaklıların bir sıra cetvelini yapar”. Sıra cetvelini düzenleme yetkisi ilk haczi koyan icra dairesine aittir.
 
Konkordato ilan eden bir firma, iflas durumundan kurtulabilmesi için mahkemeden belirli bir süre borçlarını ertelemesine ve bir kurtarma planı sunmasına izin isteyebilir. Bu plan, firmanın mali durumunu düzeltebileceğini ve borçlarını ödeyebileceğini göstermelidir.

İİK'nun 193. maddesi uyarınca, iflasın açılması durumunda borçlu aleyhine haciz yoluyla yapılan takipler durur ve iflas kararı ile birlikte borçlunun malvarlığı üzerindeki hacizler kaldırılır. Bu da iflas sürecinde borçlu lehine bir koruma sağlar.

İflas eden bir şirket aleyhine dava açılabilir; ancak İİK'nun ilgili maddelerine göre takipler durduğundan ve düştüğünden dolayı dikkatli olunmalıdır. İflas sürecinde şirkete karşı açılan davalarda, mahkeme ve icra takipleri farklı bir seyir izleyebilir.

Sıra cetveli, İİK'ya göre ilk hacze iştirak edebilecek alacaklıları göz önünde bulundurularak düzenlenir. Borçluya ait mala yapılan ihtiyati hacizlerin durumuna göre belirlenen sıra cetvelinde alacaklıların haklarına öncelik verilir.

Sıra cetveli, İİK'nun 140. maddesi gereğince satış tutarının bütün alacaklıların alacaklarını tamamen karşılamadığı durumlarda icra dairesi tarafından oluşturulur. Sıra cetvelini düzenleme yetkisi, ilk haczi yapan icra dairesine aittir ve alacaklıların haklarını belirlemek amacıyla önemli bir belgedir.
 
Geri
Üst