AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Iflas karari ne zaman sonuc dogurur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
59.884
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

İflas kararı ne zaman sonuç doğurur?​

Yedi gün içinde borçlunun borcunu ödemesi üzerine takip son bulur; borçlu borcunu ödemezse alacaklı, yetkili ticaret mahkemesinden, İflâs davası açmak suretiyle İflâsa karar verilmesini ister. İflâs takibinde, tacirin muamele merkezinin bulunduğu yer icra dairesi yetkilidir (m. 154/1).

Iflas masası ne zaman kapanır?​

İflasın kapatılmasının talep edilebilmesi için iflas tasfiyesinin bitirilmiş olması gerekir. İflas tasfiyesinin bitmiş sayılabilmesi ve iflasın kapanmasının işlenebilmesi için iflas masasının taraf olduğu bütün davaların özellikle sıra cetveline itiraz davalarının sonuçlanması gerekir.

İflasın açılma anı ne zaman?​

İflasın açılma anı ne zaman?
İflas masasının teşkil edildiği an, iflasın açılması anıdır. İflasın açılması ile müflisin haczi kabil tüm mal ve hakları kendiliğinden iflas masasını oluşturur. Borçlunun haczedilebilen tüm malları iflas masasına girer.

İflas kararlarına karşı istinaf ve temyiz süresi ne kadardır?​

İflas kararlarına karşı istinaf ve temyiz süresi ne kadardır?
Ticaret mahkemesinin borçlunun iflası hakkındaki kararı aley- hine, kararın tebliği tarihinden itibaren on gün içinde temyiz yoluna gidilebilir.

İflas eden bir şirketin borçları ne olur?​

İflas halinde, mükellefin varlığı ve varsa gelirleri üzerindeki tasarruf hakkı ortadan kalkmakta ve bütün varlığı ve gelirleri iflas masasına intikal etmektedir. Bu nedenle vergileme ile ilgili ödevlerin mükellef tarafından yerine getirilmesi mümkün bulunmamaktadır.

İflasın kaldirilmasi en geç ne zamana kadar istenebilir?​

Öte yandan, iflasın kaldırılması, en geç iflasın kapanmasına kadar istenebilir (İİK.m.182/II).

İflas masasına alacak kaydı nasıl yapılır?​

İflas masasına alacak kaydı nasıl yapılır?
İflas Masasına Başvuru
- İFLAS MASASINA KAYIT YAPABİLMEK İÇİN;
- – Öncelikle ilgili iflas dairesine hitaben bir dilekçe yazılması gerekir.
- – İflas Masasına yazılan dilekçe de borçlu aleyhinde yapılan takibin türü ve takibin kesinleşme tarihi yazılmalıdır.

Temyize cevap süresi ne kadar?​

Temyize cevap süresi ne kadar?
İstisna durumunda temyiz ve temyize cevap süreleri genel hükümlere tabi olup 2 haftadır. İİK m.365/2’de herhangi bir süre belirtilmemekle beraber, HMK’nın kıyasen uygulanması halinde süre 1 haftadır.
Şirket batıyor ne yapmalıyım?​
İflasın eşiğindeki bir şirketi doğru kararlar kurtarabilir. Bunun için yapmanız gereken sağlıklı düşünüp şirketin faydasını ön planda tutmak.
- Ekibinize odaklanın.
- Panik moduna girmeyin.
- Nakit para bulmaya odaklanın.
- Yönetimsel değişiklikler yapın.
- Şirket için bir danışman tutun.
Iflasta paraların kesin dağıtılması ne zaman?​
İtiraz süresinin dolması üzerine sıra cetveline karşı itiraz davası açılmamış ve aynı zamanda sıra cetveline karşı şikayet yoluna başvurulmamışsa sıra cetveli kesinleşmiş olur ki bu durumda iflas masasındaki malların tamamı satılmışsa yapılacak olan dağıtma kesin dağıtma olur.

İflas masasına hangi alacaklar kaydedilir?​

İflas masasına hangi alacaklar kaydedilir?
İFLAS MASASI Tamamı haczedilemeyen mal, alacak ve haklar iflas masasına girmez. İflas açıldığı anda tahakkuk etmiş olan alacaklar ve haklar da, haczedilebildiği ölçüde iflas masasına girer. Müflis borçlunun, üzerinde rehin bulunan malları da iflas masasına girer.

İflas eden şirketten alacaklar nasıl alınır?​

İflas eden şirketten alacaklar nasıl alınır?
2. İFLAS EDEN ŞİRKETLERDEN OLAN ALACAKLARIN DURUMU. İflas halinde, alacaklının borçluyu dava etmesi veya icra yoluyla takip edebilmesi mümkün bulunmamaktadır. Böyle bir durumda alacaklılar, alacaklarını iflas masasına kayıt ettirebilirler.
 
İflas kararı, borçlunun belirli bir süre içinde borcunu ödemediği durumlarda alacaklı tarafından talep edilir. Eğer borçlu borcunu ödemezse, alacaklı ticaret mahkemesinden İflas davası açarak İflas kararının verilmesini ister. İflasın sonuçlarından biri, borçlu olan tacirin tüm varlığının ve gelirlerinin iflas masasına aktarılmasıdır.

İflas masasının kapanabilmesi için iflas tasfiyesinin tamamlanmış olması gerekmektedir. İflas masasının taraf olduğu tüm davaların sonuçlanması ve özellikle sıra cetveline karşı yapılan itirazların sonuçlanması gerekmektedir.

İflasın açılma anı, iflas masasının oluşturulduğu andır. Bu aşamada borçlunun tüm haczedilebilir mal ve hakları iflas masasına dahil edilir ve iflas süreci resmen başlamış olur.

İflas kararlarına karşı istinaf ve temyiz süresi, borçlunun iflası hakkındaki kararın tebliğ tarihinden itibaren on gün içindedir. Bu süre içinde karara karşı temyiz yoluna gidilebilir.

İflas eden bir şirketin borçları, iflas sürecinde iflas masası tarafından yönetilir ve alacaklıların alacakları bu süreçte iflas masasına kaydedilir. İflasın kaldırılması talebi en geç iflasın kapanmasına kadar yapılabilir.

İflas masasına alacak kaydı yapmak için ilgili iflas dairesine hitaben bir dilekçe yazılması gerekmektedir. Dilekçede borçlu aleyhine yapılan takibin türü ve kesinleşme tarihi belirtilmelidir.

Temyize cevap süresi ise istisna durumlar haricinde genel hükümlere tabi olarak 2 haftadır. İflasın eşiğinde olan bir şirket için doğru kararlar alarak şirketin kurtarılması mümkündür. Bu süreçte ekibinize odaklanmak, nakit para bulmaya çalışmak ve gerekirse yönetimsel değişiklikler yapmak önemli olacaktır.

İflas masasına kaydedilen alacaklar, iflas açıldığı anda tahakkuk etmiş olan alacaklar ve haklar ile üzerinde rehin bulunan malları içermektedir. İflas eden şirketten alacaklar ise iflas masasına kaydedilebilir ve dava ya da icra yoluyla takip edilemez.
 
Geri
Üst