AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

IF cumle basina gelir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

IF cümle başına gelir mi?​

İngilizce if eğer anlamında kullanılan bir kelimedir. Bunun yanında sanki, bile, hatta anlamlarında da kullanılmaktadır. Cümlenin başında kullanıldığı gibi iki cümle arasında da kullanılır.

If kurali nedir?​

If clause’da iki tür cümle bulunur. Biri ‘if’ ile başlayan ve şartı belirten hipotezli yan cümle, diğeri de koşulun gerçekleşmesi hâlinde oluşacak durumu ve sonucu belirten ana cümledir. Yan cümleye if-clause, ana cümleye de main clause adı verilir.
Temel yapı için konuşacak olursak, if ile başlayan yan cümlecik ana cümleden önce geliyor ise bu iki cümle bir virgülle ayrılmalıdır. Main clause, if ile başlayan if clause’dan önce geliyor ise, yani cümlenin başında bulunuyor ise, main clause’un başa geldiği cümlelerde virgül kullanmamız gerekmez.
If clause hangi konu?
If Clause Konu Anlatımı – İngilizce Koşul Cümleleri. İngilizcedeki ”If Clause ” kalıbı, Türkçedeki şart cümlelerine karşılık gelmektedir. ”If” kelimesi tek başına ”eğer” anlamına geliyorken bir cümlenin başına geldiğinde ”eğer … yaparsan … olur” anlamı taşır.
If li cümle nasıl kurulur?
İngilizce İf İle İlgili Örnek Cümleler You will have to have some more money if he wish to buy it. If he speaks to us, we will speak to him, too. Call me, if you go there. My mother gets angry if I don’t tidy my room.

If Only den sonra ne gelir?​

► Wish/If Only + Past Tense Bu kalıp eğer past tense ile birlikte kullanılırsa geçmişten bahsetmez, şimdiki zamanlı anlamlar için kullanılır. Ayrıca bu kalıpta was yerine genede were kullanılır.

Neden If I Were You?​

İngilizce’de “Senin yerinde olsam giderim veya Onun yerinde olsam hocayla konuşurum gibi cümleler kurmak için “ If I were you” kalıbını kullanmalısın. Bugüne kadar bu tarz cümleleri “You should go” veya “You should talk to the teacher” şeklinde söylemiş olabilirsin.
Burada “ if ” bağlacı yerine “ when/whenever ” bağlaçları da kullanılabilir. Bu tip cümlede, iç tümcecik ve temel tümcecik geniş zamanda (Simple Present Tense) ya da bir kip belirtecinde (Modals) kurulabilir. Örnek Cümle: If it rains, I will stay at home. Örnek Cümle Çeviri: (Eğer) Yağmur yağarsa, evde kalacağım.
If clause Type 1 nerede kullanılır?
‘Type 1 conditional’ olası bir şartı ve bu şartın olası sonucunu belirtir. Bu cümleler gerçeklere dayalıdır, ve gerçek dünya ve belirli durumlar hakkında ifadelerde bulunmak için kullanılırlar. Bu tür cümleleri genellikle uyarılar vermek için kullanırız.
If clause Type 3 nerede kullanılır?
If Clause Type 3 cümleleri, artık gerçekleşmesi mümkün olmayan olayları ve geçmişte kalmış bu olayların olası sonuçlarını anlatır. Bu koşul cümleleri tamamen varsayımsaldır, geçmişte kaldığından sonucun herhangi bir şekilde değiştirilmesi imkansızdır.

If clause Type 0 ne demek?​

If Clause Type 0, bir koşul sağlandığında otomatik olarak diğerini tetikliyorsa kullanılır. Daha çok genellemelerde ve bilimsel gerçeklerde kullanılır. Cümle yapısındaki her iki cümlede Present Tense(Geniş Zaman) olduğu için aynı zamanda Present Conditions olarak ta bilir.

I Wish ten sonra ne gelir?​

“If only / wish” ten sonra would kullanılır. Bu yapı aynı zamanda memnuniyetsizlik bildirirken de kullanılır.
Türkçe’de genelde “keşke” olarak çevrilen ve dilek ve temennilerden bahsedilirken kullanılan kalıptır. Bu kalıp eğer past tense ile birlikte kullanılırsa geçmişten bahsetmez, şimdiki zamanlı anlamlar için kullanılır.
Wish den sonra fiilin kaçıncı hali gelir?
If Only / Wish Clauses Örnek Cümleler Geçmiş zamanda yaşanan pişmanlıklar anlatılır. Fiilin üçüncü hali kullanılır.
If I Were You dan sonra ne gelir?
Bunu “If I were you, I would go to the teacher” şeklinde söylemen lazım. Cümlelerde zaman olarak ikinci kısım önemli. Mesela “Senin yerinde olsaydım, Hocanın yanına gitmiş olurdum” demek istersen “If I were you, I would have gone to the teacher” demen gerekir.
 
Geri
Üst