AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

IEP programi ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

IEP programı ne demek?​

İEP, işsizlerimiz ve öğrencilerimizin mesleki deneyim ve tecrübe kazanmaları için geliştirilmiş bir programdır.

6645 sayılı kanun teşvik nedir?​

Türkiye İş Kurumu tarafından 31.12.2018 tarihine kadar başlatılan işbaşı eğitim programlarını tamamlayanları üç ay içinde işe alan özel sektör işverenlerine işe aldıkları bu sigortalılar için, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanacak sigorta primi işveren payının tamamının İşsizlik Sigortası …
6111 sayılı Teşvik nedir?
Özel sektör işverenlerine, 01/03/2011 – 31/12/2022 tarihleri arasında işe aldıkları sigortalılar için sigorta primine esas kazançları üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren payının tamamının İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanmasına olanak sağlanmıştır.
İŞKUR ile işe girdim maaşı ne zaman yatar?
Bu ödemeler ay sonu evraklarının İşkur’ a zamanında iletilmesi ile ilgili olarak ayın 10′ u ve 20′ si arasında Halkbank’ta kursiyerler adına açılmış olan hesaplara yatırılmaktadır. İŞKUR eğitim programları kapsamında işe giren gençler, hak ediş tarihinden itibaren 30 gün içerisinde maaşlarını alabiliyorlar.

IEP kimler başvurabilir?​

Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 2. 15 yaşını tamamlamış olmak, 3. İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak, 4.

İşbaşı eğitim programı; nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkânı sunmaktadır.

IEP teşvik nedir?​

Türkiye’de uygulanmakta olan 20 ayrı işveren teşvikinden birisi de İŞKUR tarafından yürütülen İşbaşı Eğitim Programları (İEP) desteğidir. Program çerçevesinde, işyerine tanınan kontenjan kapsamında çalıştırılan personelin ücreti ve sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanmaktadır.
İŞKUR IEP maaş ne kadar?
İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 163,59 TL, öğrencilere 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 81,80 TL, Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 179,95 TL cep harçlığı ödenmektedir.
İş başı eğitim programı kaç kez yararlanılır?
Bir işsiz İşbaşı Eğitim(Staj) programlarından bir kez yararlanabilir. İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.

İŞKUR resmi tatillerde para veriyor mu?​

Türkiye İş Kurumu-İŞKUR – ✔️Resmi tatillerde işçinin çalıştırılması için işçiden yazılı onay almalı, aksi takdirde işçiye günlük ücreti %100 zamlı olarak ödenir. | Facebook.

6645 sayılı teşvik nedir?​

İşverenler için istihdam yaratma teşviklerinden bir tanesi olarak yürürlüğe giren İŞKUR destekli programlardan bir tanesidir. İstihdam alanındaki sorunlara çözüm üretme amacıyla getirilen bu teşvik sayesinde daha fazla işçinin çalışmasına olanak sağlanması amaçlanır.
İŞKUR ilk maaş ne kadar?
Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanıyor. Katılımcının iş yerinde haftada 6 ve ayda 26 gün çalışması halinde net asgari ücret tutarı 4.253,34 TL banka hesabına yatırılacak.
İŞKUR IEP maaş ne kadar 2022?

Geri